Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

18-10-2022

Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi 3. Etap protokolü imzalandı

Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından 2016 yılında imzalanan protokol ile ortaklaşa gerçekleştirilen Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi’nin 3. Etap protokolü imzalandı.

 

1.Etap Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında İzmit İlçesi’nde 2 mahalle, Derince İlçesi’nde 2 mahalle, Gölcük İlçesi’nde 6 (altı) mahalle, Karamürsel İlçesi’nde 5 Mahalle ve son olarak Körfez İlçesi’nde 7 mahalle olmak üzere toplam 22 mahallede proje kapsamında toplamda 895 mahalle sakine eğitimi verildi.

 

AFAD tarafından 2019 yılında afet konusunda toplumu bilinçlendirme projeleri arasında iyi uygulama örneği olarak seçilen bu proje, 2020 yılında Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği belediyelerin iyi uygulamalarını teşvik eden Altın Karınca yarışmasında Afet Yönetimi alanında Birincilik Ödülü aldı. Pandemi nedeniyle 2. Etap uygulaması yapılamayan projenin 3. Etap ilk toplantısı 13 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilmiş olup toplantıya proje ekibinde yer alan üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya ve Doç. Dr. Serpil Gerdan katıldı. 1. Etabı başarı ile tamamlanan proje çıktıları ışığında 3. Etap eğitim planlamasına ait ilk adımın atıldığı toplantıda eğitimlerin başarı ile gerçekleşmesini sağlayan eğitmenler ile projenin her aşamasına sağladıkları katkı ile projeyi birincilik ödülüne taşıyan üniversitemiz hocalarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler tarafından plaketleri takdim edildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi