Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

17-10-2022

KOÜ İlahiyat ailesi buluştu

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği işbirliğinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlaması münasebetiyle 'Hoş Geldiniz' programı gerçekleştirildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, KOÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılım gösterdiği program MÜSİAD sosyal tesislerinde düzenlendi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Kerim Özmen'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, KOÜ İlahiyat Fakültesi Dini Musiki Korosu, ilahiler söyleyerek kulakların pasını sildi. Program açılış konuşmalarında Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük, "Beraber olmanın güzelliğini mutluluğunu ziyadesiyle yaşıyoruz. Bu beni mutlu ediyor, bu mutluluğu da sizinle paylaşıyorum" derken Dekan Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise 'Eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun, hayırla sona ersin. Fakültemize, üniversitemize, kentimize, vatanımıza, milletimize hayırlar getirsin." dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü üniversite bünyesinde bir ilahiyat fakültesinin mevcudiyetinden son derece memnun olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. "Kadim bir milletin evlatları olarak kendinizi yetiştirmek önceliğiniz olmalı. Kendi alanınızla ilgili literatüre ve problemlere mutlaka aşina olmalısınız. Bunun için de sürekli okumalı, hem de geniş bir okuma listesi yapmalısınız." diyen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Akıl ve kalp birlikteliğine ihtimam göstermelisiniz. Bunun için yegane rehberimiz Allah Resûlü’dür. Bu sebeple onu bu iki perspektiften iyi tanımaya gayret etmeliyiz. O zaman inşallah zihninize gelen, geçmiş ve gelecek ile kaygılarınız ve problemleriniz de çözüme kavuşacaktır. Kendinizi yetiştirirken ne fikren ne de fiziken sınırlamayın. Mevcut ve ulaşabileceğiniz imkanlar konusunda haris olmaktan çekinmeyin. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum." şeklinde konuştu. Program akşam yemeği ardından edilen dua ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi