Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

17-10-2022

Turizm Fakültesi’nde özel konuklarla yöresel yemekler yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerini ağırladı.

 

Turizm Fakültesi ev sahipliğinde 13.10.2022 tarihinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri ile Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin katılım gösterdiği “Gastronomi Atölyesi ve Yemek Yarışması” etkinliği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca koordinatörlüğünde düzenlendi.

 

Her iki kurumdan da 12’şer öğrencinin iki gruba ayrılarak mutfakta yarışması ve birbirinden güzel sunumlar hazırlaması sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Jüri üyeleri tarafından tadımlara geçilmeden önce Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri katılımcılara müzik dinletisi sundu.

 

Etkinlikte, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ebubekir Ardıç, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ve şefler tarafından iki grubun hazırladıkları yemekler tat ve sunum açısından değerlendirildi.

 

Öğrencilere Turizm Fakültesi öğretim elemanları ve Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi personelleri tarafından sertifika takdiminde bulunuldu. Şef Rüzgar Sünbül ve Şef Uğur Girdik’in de konuk jüri üyesi olarak yer aldığı ve Kocaeli’nin yöresel yemeklerinin yapıldığı yemek yarışması, turkuaz ve turuncu takımların beraberliğiyle sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi