Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

14-10-2022

Üniversitemiz destekleriyle Sıfır Atık Festivali başladı

Kocaeli Üniversitesi'nin de destekleriyle ilimizde 14-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 'Sıfır Atık Festivali', yapılan açılış töreni ile başladı.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'nun teşrifleriyle gerçekleştirilen festivale üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı katılım gösterirken, Mühendislik Fakültesi'nden Çevre Mühendisliği Bölümü, Mekatronik Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç. Dr. Nermin Demirkol - Atıklar Sanata Dönüşüyor Atölyesi ile stant açtılar. Ayrıca festival kapsamında Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Kulübü Türk Mekatronik Takımı ile KOÜ Electricar kulübü öğrencileri de ürettikleri araçlarla katılım sağladı. KOÜ Electricar kulübü öğrencileri, gelenekselleşen araç imzalama koleksiyonlarına Bakan Murat Kurum'un da imzasını eklettiler.

 

Kocaeli Üniversitesi destekleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmak için farkındalık oluşturmak amacıyla Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen Sıfır Atık Festivali, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kocaeli Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen Çöp Atlas adlı Tiyatro Müzikal Gösterisi büyük beğeni toplarken, festival kapsamında çekilen Sıfır Atık Belgeseli'nin VTR gösterimi yapıldı.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın mektubunun okunmasının ardından açılış konuşmalarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sıfır atığın ve geri dönüşümün önemine dair anekdotlar paylaştılar. Gelecek nesle temiz bir dünya, temiz bir Türkiye, temiz bir Kocaeli bırakmak istediklerini ifade eden Bakan Kurum, "Sıfır atık hareketiyle sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için yeni bir yaşam kültürü inşa ediyoruz." dedi.

 

Her yıl dünyada 2,1 milyar çöp üretildiğini bunların ise sadece %16'sının geri dönüşüme kazandırıldığına dikkat çeken Bakan Kurum, "Türkiye'de bugün sıfır atık hareketiyle geri kazanım oranı %27,2. 150 bin kurum binasında sıfır atık yönetim sistemi kurulumu tamamlandı. 5 yılda geri kazanılan atıklardan ekonomimize 62,2 milyar lira kazandırdık. Türkiye’yi sıfır atık ve iklim değişikliği mücadelesinde örnek bir yer haline getireceğiz." açıklamasında bulundu. Açılış konuşmalarının ardından Dilek Hanif'in KOMEK Sürdürülebilir Moda Defilesi gösterimi yapıldı. Açılış töreni aile fotoğrafı çekilmesi ile sona ererken, Bakan Kurum ve protokol üyeleri sıfır atık kapsamında açılan stantları gezdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi