Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

04-10-2022

Sıfır Atık Festivali 14-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak

Kocaeli Üniversitesi’nin de destekleriyle bu yıl ilk kez “Daha azıyla daha çok dünya” sloganıyla yapılacak olan Sıfır Atık Festivali 14-16 Ekim tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezinde yapılacak.

 

Kocaeli Üniversitesi destekleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmak için farkındalık oluşturmak amacıyla 14-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan “Sıfır Atık Festivali” ile ilgili lansman toplantısı düzenlendi.

 

Üniversitemizden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı’nın yer aldığı lansmana, Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Kocaeli Sağlık ve Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsün Terzioğlu, sunucu, programcı ve oyuncu Doğan Akdoğan, NTV Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Haksun Güvenilir, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Marmara Belediyeler Birliği Yetkilisi Cihat Kahraman katıldı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu festival ile ilgili bilgi verdi. Günümüzde dünya kaynaklarının düşünülmeden tüketildiğine dikkat çeken Gündoğdu, “Atıksız bir yaşamın ülkemizin, dünyamızın geleceği için ne kadar önemli olduğunu herkese anlatacağız; onları çözümün bir parçası olmaya davet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı ise, üniversite olarak böylesine anlamlı ve önemli bir festivale destek vermekten mutluluk duyduklarını anlattı. Prof. Dr. Fığlalı, “Mesajlar aktarmak istediğimiz kitleyi bu organizasyonun içine çekebilmek çok önemli. Her yönüyle her kitleyi ve her farklı konu başlığıyla içine alabilecek şekilde görünüyor. Bu festivale proje ve eğitim kısmında bu projenin içinde yer alamaya gayret ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Festivalin diğer paydaş temsilcilerinin de yaptıkları konuşmalar ardından lansman sona erdi.

 

Festivale, Sıfır Atık bilincinin oluşması ve yaygınlaşmasına önderlik eden ve bu çabalarıyla Dünya Bankası tarafından ilk kez verilen “İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü”nü alan Emine Erdoğan ve ülkemizde bu konunun yürütücüsü ve liderliğini üstlenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılması bekleniyor. Ayrıca sürdürülebilir tekstil konusunda önemli çalışmalara imza atan ünlü modacı Dilek Hanif ve dünyanın geleceği için sözü olanlar festivalde yer alacak.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi