Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

08-12-2022

Kocaeli’nin yarınları KOÜ GSF’de sergi açtı

Kocaeli’nin Yarınları Emniyetle Şekilleniyor projesinin kapanış etkinliği, Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesindeki sergi ile gerçekleştirildi.

 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kocaeli’nin Yarınları Emniyetle Şekilleniyor 2022' Projesi kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Sevgi Evlerindeki çocuklar ile bir araya geldi. Sevgi Evlerindeki çocukları sanatla buluşturmak ve çocukların hayatlarına dokunabilmek adına hayata geçirilen proje Kasım ayı boyunca sürdü. Proje sonunda ise çocukların yaptıkları eserler sergilendi.

 

Proje kapsamında, Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İmran Uzun ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Öykü Severgün eşliğinde beş farklı disiplinde atölyelerde Kasım ayı boyunca haftanın iki günü Geleneksel Türk Sanatları Öğr. Gör. Behiç Kılıç, Fotoğraf Bölümü Arş. Gör. Yalım Keser, Resim Bölümü Arş. Gör. Ceyhun Topçu, Müzik Bölümü Arş. Gör. Elifnur Elmas ve Temel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Büşra Göksu, çocuklarla bir araya gelerek onların yeteneklerini ve becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verdiler. Eğitim sonunda ise çocukların yaptıkları resim, ebru, fotoğraf gibi eserler, yapılan kapanış etkinliğinde sergilendi.

 

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen kapanış etkinliğine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün eşi Ümmühan Hülagü, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’nun eşi Asuman Tipioğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel yanı sıra akademisyenler, davetliler ve sevgi evi çocukları katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kapanış etkinliğinde, 2022 yılında yapılan tüm projeler ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Müzik Bölümü’nden Arş. Gör. Elifnur Elmas yönetiminde çocukların şarkı söylemesi ardından ise, eğitime katılan öğretim elemanları ile çocuklara sertifikaları ve hediyeleri verildi. 'Kocaeli’nin Yarınları Emniyetle Şekilleniyor 2022' Projesi, kapanış etkinliği sergisinin kurdelesinin kesilmesi ve serginin gezilmesi ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi