Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

30-12-2022

Tıp Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurulu yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurulu, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Akademik Kurul öncesi, Tıp Fakültesi öğrencileri mini bir konser verdi. Akademik Kurula; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Görkem Aksu, Dekan Yardımcıları ve Tıp Fakültesi akademsiyenleri katıldı.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurulu’nda ilk olarak Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan konuşma gerçekleştirdi. Tıp Fakültesi’nin güncel durumu ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Utkan, akademik kadroların durumu, yapılmış bilimsel etkinlikler ve yayınlar, Eğitim öğretim yılı istatistikleri, sosyal etkinlikler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Ulusal çekirdek eğitim programı ile Temel Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi Birimi (KOÜSİM) ile ilgili bilgilendirmede de bulunan Dekan Prof. Dr. Utkan, herkese mutlu ve huzurlu bir yıl temennisinde bulundu.

 

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Görkem Aksu ise, Başhekimlik olarak var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Yaşanılan sorunların farkında olduklarını ve bu sorunları ortadan kaldırmak için çalışacaklarını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Göksu, “Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün önceki başhekimimiz olması ve bu sorunları yakından biliyor olması bizim için bir avantajdır. Bizden beklenileni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Kapımız her zaman sizlere açık. Biz bir aileyiz. Hastanemizi hep birlikte daha da ileriye taşıyacağız.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 8 yıl önce burada Başhekim olarak ilk konuşmasını yaptığı akademik kurulda bugün de Rektör olarak ilk konuşmasını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu aktardı. Kocaeli’de en iyi sağlık hizmetlerinin burada verildiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Sizlerin sayesinde verdiğimiz bu kaliteli hizmet sürecek, Hastanemiz ve Tıp Fakültemiz bir değer olarak parlayarak yükselmeye devam edecek. Bizden en iyi hizmeti vermemizi bekleyen büyük bir şehir ve sistem var. Bizler bunu zaten en iyi şekilde yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Kocaeli Üniversitesi olarak hep daha ilerileri hedeflemeyi istediklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Araştırma üniversitesi olmak, ARGE imkânlarını artırmak, uluslararası işbirliklerini artırmak, yabancı öğrenci sayımızı yabancı akademisyen ziyaretlerimizi arttırmak öncelikli hedeflerimizdendir. Sadettin Hocamızla yaptığımız istişarelerde, özellikle Araştırma Üniversitesi olma gayretini öne çıkarmamız gerektiği kanaatine vardık. Bunun için de hep birlikte çalışmalı ve üniversitemizi daha ilerilere taşımalıyız.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmalarının ardından ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurulu’nda son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Sadettin Hülagü söz aldı. Bu üniversitenin bir öğretim üyesi olmaktan ve burada hala göreve devam ediyor olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Sadece bu bölgede değil Türkiye’de de adından söz ettiren bir üniversite olmuş durumdayız. Bunun devam edeceğini ve Kocaeli Üniversitesi’ni çok daha ilerilere taşıyacağınıza tüm kalbimle inanıyorum. Bu süreçte her zaman yanınızda olacağımı ve destek vereceğimi belirtmek isterim. Kocaeli Üniversitesi çok büyük bir aile, Kocaeli Üniversitesi naif, güzel bir üniversite. Bu Ailenin bu üniversitenin bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum. Sizlere her zaman kapım açık.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Dilek ve temenni bölümü ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurulu sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi