Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-12-2022

Üniversitemizde engel kavramı ve engelli bireylerle iletişim üzerine eğitim verildi

Üniversitemiz Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi organizasyonunda ve Personel Daire Başkanlığı Destekleriyle “Engel Kavramı, Engelli Bireylerle İletişim ve Güncel Erişilebilir Yaklaşımlar” konusunda,  bölüm sekreterleri ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeline online eğitim verildi.

 

Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi koordinasyonunda, Personel Daire Başkanlığının destekleriyle  hazırlanan ve personelin yanı sıra akademisyenlerle birlikte toplam 104 kişinin katıldığı eğitim, 20 Aralık 2022 tarihinde saat 14.00-17.00 arasında online olarak yapıldı. Akademik birimlerde çalışan bölüm sekreterleri ve öğrenci işlerinde görevli personele yönelik “Engel Kavramı, Engelli Bireylerle İletişim ve Güncel Erişilebilir Yaklaşımlar” konularında online olarak hazırlanan ve İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Engelli Öğrenci Birimi Koordinatör Yardımcısı Ilgın AYDINOĞLU ile İzmir Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı  Vali Rahmi Bey İlkokulu’nda rehber öğretmen olarak çalışan Psikolojik Danışman Şeyma BÜYÜKURVAY ŞATAY tarafından verilen eğitimin Moderatörlüğünü ise Üniversitemiz Engelliler Araştırma ve Uygulama Birim koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün yaptı.

 

Üniversitemiz öğrencilerine birebir hizmet veren bölüm sekreterleri ve öğrenci işleri daire başkanlığında görevli personele; engelli öğrencilerle iletişimlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatılan eğitimde personelden gelen sorular da yanıtlandı. Birim koordinatörü Prof. Dr. Elif KARAGÜN tarafından erişilebilirliğin temel bir hak olduğu hatırlatılarak, birim yönergesi hakkında da bilgi verildi. Ayrıca  2021 yılında; engelli öğrencilerden sorumlu idareciler, engelli öğrenci danışmanları ile fakülte sekreterlerine verilen eğitimin bundan sonraki süreçte de tüm akademik ve idari personele de verilmesinin hedeflendiği belirtilerek, eğitimcilere, katılım sağlayanlara ve destekleyenlere teşekkür edilerek toplantı sonlandırıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi