Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

28-12-2022

Rektörümüz, TÜBA VE TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne katıldı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile TÜBİTAK Bilim Ödülleri dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tören düzenlendi. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de katılım sağladı.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde TÜBA VE TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ni düzenlendi. Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’nde Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorilerinde yanı sıra TÜBA-GEBİP genç bilim insanı ödülleri dağıtıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün de katılım sağladığı TÜBA VE TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ödül takdim edecekleri bilim insanlarını, çığır açıcı çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

Başvuruların titizlikle değerlendirilmesiyle bu yıl 57 bilim insanının ve 2 kurumun ödüle layık görüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’nde Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorilerinde üç ödül takdim edeceğiz. Böylece TÜBA Akademi Ödüllü bilim insanı sayımız 25’e yükseldi. Üstün başarılı genç bilim insanlarının ödüllendirildiği TÜBA-GEBİP Ödüllerini 22 farklı üniversite ve kurumdan, 34 genç bilim insanımıza vereceğiz. Bugüne kadar TÜBA-GEBİP ödülünü kazanan bilim insanı sayısı da 610’a ulaştı.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’yi bilimle, teknolojiyle, sanayiyle kalkındırmak istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBA’ya ve TÜBİTAK’a da büyük sorumluluk düştüğüne işaret ederek, “Bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza hem destek olacak hem moral verecek çalışmalarınızda daima yanınızda yer almayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi