28-12-2022

Metal Yüzey İşlem Teknikleri Semineri düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO’da “Metal Yüzey İşlem Teknikleri” başlıklı seminer düzenlendi.

Otomotiv Gövde ve Yüzey İşlem Teknolojileri Programı öğrencilerine yönelik 23 Aralık’taki seminer, Longboard Architectural Products Firmasında Kimyasal Yüzey İşlemler Sorumlusu Kimya Mühendisi Sevda Yurdaer tarafından gerçekleştirilip, Dr. Öğr. Üyesi Şehriban Öncel tarafından düzenlendi.

Seminerde; otomotiv yüzey işlem proseslerinin ele alınması ile başladı. Akabinde otomotiv sektöründe de kullanılan toz boya işlemleri, boyama öncesi ve sonrasındaki adımlar, kaplamadaki kalite testleri, alüminyum malzemelerdeki yüzey işlem süreçleri gibi teknik konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Yüzey işlem sektöründe uzun yıllar ve çeşitli basamaklarda çalışan YURDAER, öğrencilere kariyer planlamaları ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin sorularının yanıtlanması ve teşekkür belgesinin takdimi ile seminer tamamlandı.