Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

27-12-2022

Kocaeli Üniversitesinde Otomotiv Günleri Etkinliği Düzenlendi

Makine Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Otomotiv Sektöründen Firma temsilcileri ile sektör uzmanları öğrenciler ile bir araya geldi.

 

1-2 Aralık tarihinde Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezinde Kocaeli üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü tarafından Otomotiv Günleri etkinliği düzenlendi. On oturumdan oluşan ve iki gün süren etkinliğe; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Dijital Teknolojiler Dairesi Başkanlığından Kemal Sevim, Teknoloji Girişimciliği Dairesi Başkanlığından Ali Rıza Çataldağı, Teknoloji Eğitimleri Dairesi Başkanlığından Elif Topaloğlu, Anadolu Isuzu firmasından İsa Nar, Tofaş firmasından Senem Bülün ile Yuns Emre Öztürk, BTK Campus kurucusu Taner Ergün, Mercedes firmasından Ensar Karakaya, Assanhanil firması Ar-ge ekibi, Oyak-Renault firmasından Daut Tatari ile Umut Uysal, Hyundai firmasından Osman Karaaslan, Youtube Türkiye'de yapmış oldukları yayınlarla sektöre yön veren Mesut Bıyık ile Eren Tekin'in yanı sıra ralli pilotu ve eğitmeni Şeref Akgün katıldı.

 

Etkinliğe katılan konuşmacılar temsil ettikleri markaların sunmuş olduğu imkanlar, hedef, vizyon ve misyonlarına değindi. Öğrencilere kariyer planlamaları, staj imkanları gibi konularda bilgiler verilirken, konuşmacılar iş hayatı hakkında tavsiyelerde bulundu ve tecrübelerini aktardı. Teknolojik gelişmelerin gündelik yaşamımızı büyük oranda etkilediğini vurgulayan konuşmacıların ortak fikri öğrencilerin teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek kariyer planlamalarını bu gelişmeler üzerine yapmaları oldu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi