23-12-2022

Altaylardan Anadolu’ya Müzikle Tedavi

Kadim kültürümüzde önemli bir yeri olan müzikle tedavi ile ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

Dr. Rahmi Oruç Güvenç’in İzinden Müzik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğrencileri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri katılım gösterdi.  Ağız Topuzu - Klinik Psikolog Ayla Karaca, Ud – Araştırmacı Necdet Abdi, Keman Emir Turhan ve Bendirzen Resul Korkut’tan oluşan Dr. Rahmi Oruç Güvenç’in İzinden Müzik Topluluğu, Altaylardan Anadolu’ya Müzikle Tedavi etkinliği kapsamında bir sunum gerçekleştirirken, müzik dinletisi de sundular. Etkinlikte ayrıca öğrencilerin aktif olarak yer aldığı uygulama da gerçekleştirildi.

Etkinlik sonunda ise, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin ile Sağlık Bilimler Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rahime Aydıner tarafından Dr. Rahmi Oruç Güvenç’in İzinden Müzik Topluluğu üyelerine teşekkür belgesi takdim edildi.