Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-12-2022

Üniversitemiz 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’ne katıldı

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali, yakın zamanda kaybettiğimiz, Anadolu’nun en önemli saz ve söz ustalarından Neşet Ertaş adına ithaf edildi.

 

22 Aralık’ta İstanbul’da Atlas Sinemasında düzenlenen 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hacı Mehmet Duranoğlu’nun Atalay Taşdiken ile birlikte yazıp yönettiği ve Neşet Ertaş’ın hayatını, sanatını ve yaşam felsefesini konu alan “AH YALAN DÜNYADA” belgeseliyle açıldı.

 

Duygu dolu anların yaşandığı belgesel gösteriminin ardından Öğr. Gör. Hacı Mehmet Duranoğlu’nun moderatörlüğünde Neşet Ertaş üzerine “Yalan Dünyada Bir Dost Nefesi” adlı önemli bir söyleşi gerçekleştirildi. Belgesel gösterimine ve söyleşiye halen Almanya’da yaşayan Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş da katıldı. Eski Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, belgeselin yönetmenlerinden Atalay Taşdiken de söyleşide Neşet Ertaş üzerine fikirlerini, anılarını anlattı.

 

Dünyanın dört bir yanından sinemaseverlerin katıldığı yerli ve yabancı birçok konuğun olduğu festivalin açılışına Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Alim Alper Cesur, Kocaeli Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili de üniversitemizi temsilen katıldı.

 

Ulusal basının da yoğun ilgi gösterdiği festival, Ah Yalan Dünyada belgesel gösterimi sonrasında yapılan söyleşiyle son buldu. 5.Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali 25 Aralık 2022 gününe kadar devam edecek ve o gün yapılacak ödül töreni ile son bulacak.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi