Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-12-2022

Şiddet sadece fiziksel bir eylem değildir

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Kadına Yönelik Şiddet Haftası kapsamında düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Doktor Resmiye Özdilek şiddetin sadece fiziksel olmadığına dikkat çekti.

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Haftası kapsamında Atölye Girişim Topluluğu ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerinin organize ettikleri bir seminer gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Servettin Bilir Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Dr. Resmiye Özdilek katıldı.

 

Özdilek dinleyicilere verdiği bilgilerde şiddet eylemini alt dallarıyla açıklayarak şiddetin bir derecesi olmadığını her tür şiddetin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Şiddete karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Özdilek özellikle son yıllarda sıkça görülen sosyal medya şiddetine de dikkat çekti. Sosyal medya şiddetinin bir siber şiddet türü olduğunu ifade eden Özdilek, bu tür bir şiddetten insanların nasıl korunabileceğine dair yaşanmış olaylardan örneklerle tavsiyeler verdi.

 

Son olarak flört şiddetine de değinen Özdilek, katılımcılar ile yaptığı soru-cevap etkinliği üzerinden flört şiddeti hakkında çözüm ve önerilerde bulundu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi