Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-12-2022

KOÜ’de 16.KALE etkinliği gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde 7-8 Aralık 2022 tarihlerinde Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından 16. KALE etkinliği düzenlendi. ‘’Domino etkisi’’ ve ‘’Yarınlara etkini bırak’’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikte iş sektöründe önemli bir yere sahip olan firmaların temsilcileri yer aldı.

Etkinliğin ilk gününde konuşan Gazeteci Timur Akkurt kişisel gelişimin önemine vurgu yaparak ‘’İnsanın algılarını açmalı, internetten her bilgiyi araştırmalı ve her bilgiyi sünger gibi çekmeliyiz, herkes yurtdışına çıkmalı’’ ifadelerini kullandı.

 

Etkinliğin 2.Oturumunda konuşan Giyim Şirketi CEO ‘su İdris Onay günümüz teknolojisine ilişkin ‘’Teknoloji gelişmesi durmayacak ve Teknoloji çağına uyum sağlamalıyız ’’şeklinde konuştu. Onay, Türkiye‘nin e-ticaret potansiyeli ile ilgili ‘’ 2021 den 2022 ye göre büyüme gerçekleşti. Son tüketici ve işletmeler arası ticaret genişledi ve gelişmeye devam ediyor.’’ ifadelerini kullandı.

 

Etkinliğin devamında Dijital pazarlama uzmanı Ahmet Balat reklamcılığa ilişkin bilgi verdi. Veri madenciliği yaptığını ve bu verileri reklamlar da kullandığını vurgulayan Balat, aynı zamanda veri takibinin tamamen yasal olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Birinci Günün sonunda Alternatif Rock grubu olan Eskitilmiş Yaz sevilen şarkılarından bir seçki ile mini bir konser verdi.

 

Etkinliğin ikinci günü IWF Türkiye Başkanı Gülden Türktan ve Su savaşçısı Hakan Girginer’ in konuşmasıyla devam etti. Türktan, Risk almanın insanın gelişiminde önemli bir etken olduğundan bahsederken Girginer ise Afrika’daki sorunlara değinerek konuşmasını bitirdi. Oturumun devamında soru cevap etkinliği gerçekleşti. 2. günün sonunda etkinlik Mustafa Sağır’ın Stand Up gösterisi ile son buldu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi