Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

22-12-2022

Valilik ve Üniversite ortaklığında öğrenciler psikolojik destek

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığında, üniversite sınavına girecek öğrencilere gönüllü psikolojik hizmet sunan anlamlı bir proje hayata geçirildi.

 

Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un himayelerinde sosyal yardımlaşma vakfınca desteklenen ve Üniversitemizden Prof. Dr. Elif Karagün tarafından gönüllü yürütülen “Geleceğimize Sahip Çıkmak İçin Gönüllüyüm” proje çalışmaları başladı.

 

12. Sınıf lise öğrencilerinin üniversite sınavı hazırlık sürecinde sağlıklı gelişimi ve doğru meslek edinmesini amaçlayan projenin ilk toplantısı Selda Yavuz, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Kocaeli İl müdür yardımcısı Yeliz Ünsoy, Vakfın İlçe yöneticileri, lise son sınıf öğrencileri ve velilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda 16 Aralık’ta gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Selda Yavuz, öğrenciler ve ailelerine yalnız olmadıklarını Devlet adına Valilik ve üniversite olarak yanlarında olduklarını vurguladı. Açılış konuşması sonrasında projeyi yürütecek olan üniversitemiz öğretim üyesi psikolog Prof. Dr. Elif Karagün, başarı ve sınav kaygısı hakkında öğrencilere bir sunum yaptı.

 

Katılımcıların soruları yanıtlanarak proje hakkında bilgi aktarıldıktan sonra Selda Yavuz tarafından teşekkür ve çiçek takdimi yapılmasının ardından toplantı tamamlandı. Hem danışanın hem de danışmanın gönüllü olmasının önemliliğini vurgulayan “Geleceğimize Sahip Çıkmak İçin Gönüllüyüm” projesi üniversite sınavının yapılacağı Haziran ayına kadar devam edecek.  Projede; verimli çalışma, doğru meslek seçimi, stresle baş etme konularında gençlerin ve ailelerinin ihtiyaç duyduğu eğitimler, psikolojik danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak verilecektir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi