22-12-2022

Spor Bilimleri Fakültesi’nde “Engel Olma Yeter” Söyleşisi düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından moderatörlüğünü Öğr. Gör. M. Fahrettin Aslan’ın yaptığı “Engel Olma Yeter” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü Engelli Branşlar Koordinatörü Şerife Duran, Bedensel Engelliler Halter branşında Türkiye ve 2022 Avrupa takımlar 2.’si Tolga IŞIK, Görme Engelliler Judo branşında 2022 Türkiye 1.’si, 2022 Avrupa 3.’sü ve 2022 Dünya Takımlar 3.’sü Merve USLU ile İşitme Engelliler Karate branşında 2022 Türkiye 2.’si İrem TOPALOĞLU konuşmacı olarak katılmıştır. Söyleşide, engelliler ile ilgili farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamanın hepimizin sorumluluğu olduğunun altı çizilmiş olup bireylerin eşit haklara sahip olduğu engelli bireylerin yapamadıkları ile değil yapabildikleri ile görülmesi gerektiği paylaşımlarında bulunuldu.