Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-12-2022

Atölye sohbetlerinde gelenekselden dijitale medya ilişkileri yönetimi

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi (HİT Atölye) öğrencileri, “Atölye Sohbetleri” kapsamında “Gelenekselden Dijitale Medya İlişkileri Yönetimi” konulu bir etkinlik düzenledi. Etkinliğin konuğu, Avantgarde İletişim Danışmanlığı Medya İlişkileri Direktörü Murat Aşık oldu. İletişim Fakültesi öğrencileri için düzenlenen etkinlik, 19 Aralık’ta gerçekleştirildi.

 

Etkinlik, öğrencilerin Halkla İlişkiler mesleğinin önemli uzmanlık alanlarından biri olan medya ilişkileri yönetimiyle alakalı teorik bilgilerin yanı sıra profesyonel hayattaki işleyişi de öğrenmesi için düzenlendi. Konuşmasına öncelikli olarak medya ilişkileri kavramından bahsederek başlayan Murat Aşık, “Bizim ilk işimiz araştırmadır. Çünkü medya ilişkilerini yapacağımız markayı ve bulunduğu sektörü öğrenmeniz gerekiyor.” diyerek medya ilişkilerinde yürütülmesi gereken stratejilerden bahsetti. “Medya stratejileri oluşturmak için önce markayı dinliyoruz ve neye ihtiyaçları olduğunu anlıyoruz. Daha sonra hedef kitlemizi belirleyerek markamızın SWOT analizini yapıyoruz. Böylece varmak istediğimiz hedefleri de net bir şekilde ortaya koyabiliyoruz.” dedi.

 

Devamında ise medya ilişkilerinde gönderilen mesajlarda dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Aşık, “neden, ne zaman ve nasıl” sorularıyla bu noktaları detaylandırdı. Kilit noktanın medya ile ilişkileri güçlendirmek olduğunu da aktaran Aşık, “Medyanın size güvenmesi gerek. Çünkü birlikte çalışıyorsunuz, onlar da bizim bir iş arkadaşımız oluyorlar.” dedi. Son kısımda ise örnek uygulamalarla birlikte dijital medyanın medya ilişkilerini nasıl değiştirdiğine değindi. “Bugün dünyada 4,95 milyar insan internet kullanıyor ve haberlere 7/24 istedikleri zaman ulaşabiliyorlar.” diyen Aşık, yeni medya ile birlikte iletişim kanallarımızın genişlediğini söyledi. “Fark ederseniz bugün televizyon kanalları ve gazeteler bile YouTube kanallarına daha çok önem veriyorlar. Çünkü insanların beklentileri değişiyor, bu yüzden bu mecraları da takip etmek zorundayız.” diyerek hayatımıza giren yeni medya kanallarından örnekler verdi.

 

Dinleyicilerin konuşma sonunda sorularını yönelttiği etkinlik, HİT Atölye Koordinatörü Doç. Dr. Banu Küçüksaraç’ın Murat Aşık’a teşekkür plaketini sunması ile birlikte sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi