Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-12-2022

KOÜ öncülüğünde hayat bulan “Sıfır Atık Tema Parkı” açıldı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol’un proje danışmanlığını ve yürütücülüğünü yaptığı Başiskele Yeşilkent mahallesinde kurulan “Sıfır Atık Tema Parkı”’nın tanıtım programı yapıldı.

 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün öncülüğünde yapılan parkın tanıtım programı Doç. Dr. Demirkol’un açılış konuşması ile başladı. Parkın gelişimi, bölümlerin yapılışı, işbirlikçi firmalar ve parka katkıları hakkında bilgilendirme yapmasının ardından Yeşilkent mahalle muhtarı Mehmet Şahin Sıfır Atık Parkı’nın mahallesinde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak’ın yaptıkları konuşmaların ardından Doç. Dr. Nermin Demirkol’a ve işbirlikçi firma ve fabrika yetkilileri ile projeye destek sunanlara Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ve Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü tarafından katkıları için teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Seramik-porselen, cam, metal, ahşap, plastik, araba lastiği ve ortada her yaş grubu için ayrı ayrı planlanacak geri dönüşüm etkinlik alanı olmak üzere toplamda 2 bin 900 m2 olan Sıfır Atık Tema Parkı her biri 108 m2 olan 7 bölümden oluşmaktadır.

 

Türkiye’de fabrika ve firma atıklarının sanat eserlerine dönüşmesi ile yapılan, ilk olma özelliğine sahip, Sıfır Atık Tema Parkı’nda kuruyan ağaç gövdelerinden yapılan baykuş, kartal figürleri, Kütahya Porselen firmasının hatalı, kırık, porselen tabaklarından oluşan mozaik eserler, Uludağ içecek firmasının Türkiye’nin farklı yerlerinden topladığı hatalı, iade soda şişelerinden oluşan saksı, lotuslar, şişe ağaç, füzyon çalışmalar, hurda traktörden kaydırak, atık karolar atık dijital mürekkepler ile oluşturulan dijital baskı fotoğraf alanları, mozaik ve şişe kapaklarından mantarlar, araba lastiğinden ağaç, Korkmaz Mutfak Gereçleri tencere, tava lazer kesim paslanmaz çelik atıklardan geri dönüşüm anıtı, Peramics firmasının katalog atıklarından cam-mozaik banklar, boru robot adam, pet şişe kafesinden oluşan fotoğraf alanı gibi sanat eserleri bulunmaktadır.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi