Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

19-12-2022

Tarihe dokunan işlemeler “Selçuklu” sergisi

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Doç. Dr. Mine Can’ın Tarihe Dokunan İşlemeler “Selçuklu” adlı Kişisel Sergisi 15 Aralık 2022 tarihinde Değirmendere Yalı Evleri Heykel Evi’nde açıldı.

 

Serginin açılış törenine; Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcıları Fikret Ormancıoğlu, Ahmet Karadağ ve Kemal Kahraman, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün eşi Ümmühan Hülagü, İlçe Milli Eğt. Md. Caferi Tayyar Mert, Gölcük HEM. Md Necmettin Türkmen ve Md. Yrd. Ümran Ceyhan, AK Parti Gölcük İlçe Bşk. Çetin Seymen, MHP Belediye Meclisi Üyesi Savaş Toprak, KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu, Kocaeli Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ahmet Şahin, Gölcük Vergi Dairesi Md. Yrd. Murat Can, Kocaeli Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Sanatsal ifade aracı olarak ipliğin kullanıldığı sergide işleme sanatını farklı bir boyuta taşıyan Can, Selçuklu dönemine ait geleneksel Türk kültürü ve mitolojisine ait konulardan esinlenerek hazırlamış olduğu desenleri sık bir doku oluşturacak biçimde iki boyutlu formlara dönüştürerek izleyenlerin beğenisine sunmuştur. Sergi kapsamında hazırlanan kreasyonlar 20 Aralık 2022 tarihine kadar Değirmendere Yalı Evleri Heykel Evi'nde gezilebilir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi