Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

15-12-2022

Yenmar’dan Podcast Atölyesi

Kocaeli Üniversitesi Yeni Medya Araştırma ve Uygulama Merkezi (YENMAR) tarafından 14 Aralık’ta, Haber Atölyesi Podcasti'nin Program Yayıncısı Özgür Can Yolcu ile “Podcast Atölyesi” gerçekleştirildi.

 

Podcast yayıncılığının tarihsel sürecini anlatarak söze başlayan Özgür Can Yolcu, “Podcast yayıncılığının yükseliş evresi pandemi döneminde gerçekleşti, ancak bu alanın büyümesinin ilk örnekleri 2005 yılında karşımıza çıkıyor.” dedi. Türkiye’de ve dünyada podcast alanında birçok gelişmenin olduğunu söyleyen Yolcu, bu gelişmeler ışığında araştırmacı gazeteciliğin değerini vurguladı.

 

Etkinlik, uygulama çalışması ile devam ederken  “Podcast nasıl oluşturulur?” sorusunun yanıtı arandı. Konu seçerken doygunluğa ulaşmamış konularda podcast yapılmasını tavsiye eden Yolcu, yapılan çalışmanın bir boşluğu doldurması gerektiğini ve tematik konulara değinmenin podcast ekosisteminde tutunmayı sağlayacağını söyledi. Kendisi bu boşluğu Haber Atölyesi podcast programı ile ana akım medyada yapılan haberlerin etik ihlallerine dikkat çekerek doldurduğunu dile getirdi. Podcast yayıncılığında sürekliliğin önemine de vurgu yapan Yolcu, “Podcast programlarının yaklaşık 2 milyonu 3. bölümden sonra yayın hayatına devam edemiyor. Bunun sebebi sürdürülebilir içerik üretememek.” dedi.

 

İletişim Fakültesi’nde atölyeye kayıt yaptıran öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen etkinliğe YENMAR Müdürü Prof. Dr. İdil Sayımer ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Banu Küçüksaraç katıldı. Öğrencilerin ilgiyle karşıladığı etkinlik teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi