Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-12-2022

İletişim Fakültesi’nde Engelsiz İletişim etkinliği

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi (HİT Atölye) öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Engelsiz İletişim” etkinliği düzenledi.

 

İletişim Fakültesi Fuaye Alanı’nda 2 Aralık günü düzenlenen etkinlikte HİT Atölye öğrencileri, sarı şeritlerin önemi ve engelli vatandaşlara saygı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı. Etkinlik, dünya çapında büyük işler başarmış 10 önemli ismin yer aldığı bir sergi ile başladı. Serginin gezilmesi öncesinde konuşan HİT Atölye Etkinlik Yönetimi Birim Direktörü Eray Öztürk, “Bu etkinlik eğlenmek için değil, engelli vatandaşlarımızın neler yaşadığını anlamak için yaptığımız bir çalışmadır.” diyerek etkinliğin devamında yapılacaklarla alakalı bilgi verdi. Serginin gösterimi ardından etkinlik 3 ayrı simülasyon çalışması ile devam etti.

 

Görme engelliler için yapılan simülasyon çalışmasında katılımcılar, gözleri bağlı bir şekilde belirli bir rotada yürüyüş gerçekleştirdiler. İşitme engelliler için yapılan simülasyon çalışmasında katılımcılar, yüksek sesli müzik dinledikleri sırada şarkıdan bir kısmı beden dillerini kullanarak anlatmaya çalıştılar. Konuşma engelliler için yapılan simülasyonda ise katılımcılar, herhangi bir lokasyonu sadece beden dilleriyle tarif etmeye çalıştılar.

 

Katılımcıların deneyimledikleri simülasyon çalışmaları ile daha iyi bir farkındalık sahibi olduklarını belirttikleri etkinlik ilgiyle karşılandı. İletişim Fakültesi Fuaye Alanı’nda yer alan sergi, 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olmaya devam edecek.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi