Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

14-12-2022

Üniversitemizde Devir Teslim Töreni yapıldı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete ile Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bugün yapılan tören ile Rektörlük görevini Prof. Dr. Sadettin Hülagü’den devir aldı.

 

Rektörlük makamında yapılan törende konuşan, önceki Rektörümüz ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Yaklaşık 8 yıldır birlikte yürütmekte olduğumuz Rektörlük sürecinde bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Sürecin bundan sonrasının da hayırlara vesile olmasını, üniversitemiz için en iyi olacak sonucun doğmasını temenni ediyorum. Biz bir ekipten ziyade aile olarak, Kocaeli Üniversitesi’ni bugünlere getirdik. En büyük hedefimiz Kocaeli Üniversitesi’ni araştırma üniversiteleri arasında yer almasını sağlamaktı. Bugünden sonra bayrağımızı üniversitemizin değerli öğretim üyesi, dostum Zafer Hoca’ya devrediyorum. Bu görevi alnımızın akıyla yerine getirmemize olanak tanıyarak teveccüh gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz hürmetlerimi sunuyorum. Kocaeli Üniversitesi’nin yanında olmaya her zaman devam edeceğim. Bugüne kadar üniversitemize katkı sunmuş akademisyeninden idari personeline herkese teşekkür ediyorum. Bayrağı devrettiğim Zafer Hocamızın Kocaeli Üniversitesi’ni çok daha ilerilere taşıyacağına gönülden inanıyorum” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına girme arifesin de, kentimizin gözbebeği, bölgemizin ve ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından Kocaeli Üniversitesi Rektörlük Makamına 10.12.2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atandım ve bugün itibari ile görevi Prof. Dr. Sayın Sadettin Hülagü hocamızdan devraldım. Bu göreve beni uygun görerek atayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunarım.” diyerek sözlerine başladı. Önceki Rektörlere emeklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Cantürk, “Hedefimiz onların bize bıraktığı noktadan üniversitemizi daha üst noktalara çıkarmak olacaktır. Bu konuda gerekli azim ve kararlılığa sahibiz. Bizlerin de en büyük hedefi Kocaeli Üniversitesi’ni araştırma üniversitesi yapmak olacak ve bunu başaracağımıza inancım tamdır. Her daim çalışmayı önceleyen, vatan, millet ve bayrağımızı en önemli mukaddeslerimiz sayan ve aile kavramını önemseyen bir kişi olarak Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da daha önceki yönetimlerin bize emanet ettiği bayrağı huzur ve güven ortamı içinde saygı ve adalet çerçevesinde hep beraber ileriye taşıyacağız. Bu konuda üniversitemize verdiğiniz ve vereceğiniz hizmetler ve destekler için teşekkür ediyor; saygılar sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Yeni dönemde Rektör Yardımcılarını da açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Cantürk, Prof. Dr. Ercüment Çiftçi’nin Rektör Yardımcılığına devam edeceğini belirtti. Prof. Dr. Nilgün Fığlalı ve Prof. Dr. Ahmet Küçük’e bugüne kadar verdikleri katkılardan dolayı teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Cantürk, Prof. Dr. Elif Öğüt ve Prof. Dr. Mehmet Yıldırım’ın da yeni rektör yardımcıları olarak atandığını ifade etti.

 

Devir teslim töreni karşılıklı çiçek takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi