09-08-2022

27. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen 27. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu gerçekleştirilen kapanış töreniyle tamamlandı.

Sempozyumun kapanış programına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Süreyya Temel, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Hünkar Yılmaz Ianniello, Proje yürütücüsü Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Zekeriya Erdinç, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Elemanları, akademisyenler ve Değirmendereliler katıldı. Bu yıl sempozyuma katılan; Bulgaristan’dan Milena Taneva, İran’dan Mchammadmoslem Saeid, Hossien Nakhaee, ülkemizden Tansel Çeber, Çağrı Gözkonan ve Sevinç Çiçek’ in gerçekleştirdiği heykeller Çınarlık Parkı’nda sanatçıların belirlediği alanlarda yerlerini aldılar.