Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

08-08-2022

Kocaeli Üniversitesi Koşusu’nu, Lion Empire kazandı

Türkiye’nin ilk Atçılık Meslek Yüksekokulu’na ev sahipliği yapan Kocaeli Üniversitesi adına düzenlenen koşu, 4 Ağustos Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda gerçekleşti. 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1400 metre mesafe kum pistte yapıldı.

 

2022 yılı Kocaeli Üniversitesi Koşusu'nu jokeyi Görkem Özçelik ile start alan Nihat Has'ın sahibi ve Has. Sis. Mat. Tic. Ltd. Şti.'nin de yetiştiricisi olduğu Lion Empire (Lion Heart - Winşah / Win Rİver Win) kazandı.

 

Koşu sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan atın sahibi adına Ergin Eren'e kupayı Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi takdim etti. Törene, Kulübümüz Asli Üyesi Nedim Akagündüz ve Kocaeli Hipodrom Müdürü Ali Cumhur Özertaş ile davetliler de katıldı.

 

6 safkanın katıldığı koşuda potonun önünde burun farkıyla Maratoncu (Lion Heart - Seventh Heaven / Bin Ajwaad) ikinci olurken, 2,5 boy gerisindeki Akıncı (Dr Fong - Edosh / Excellent Art) üçüncü, 1 boy gerisindeki Sumel Han (Sports Hero - Queens Of Karans / Grand Reis) dördüncü ve 6 boy gerisinde bulunan Last Conqueror (General Quarters - Seyir / Kaneko) da koşuyu beşinci olarak tamamladılar.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi