08-08-2022

Üniversitemiz petrol alanında araştırma yapacak

KOÜ’nün yer aldığı petrol alanındaki araştırma önerisi, Chicago Argonne Ulusal Laboratuvarı tarafından kabul edildi.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nihat Hakan Akyol’un içerisinde yer aldığı araştırma ekibinin ABD Argonne Ulusal Laboratuvarında deneysel çalışmalar yürütmek amacıyla önerdiği ‘‘Quantifying Multiphase Fluid Flow Displacement Processes as a Function of Fluid-Phase Saturation and Composition, and Sediment Geochemistry During Both Wetting/Drying and Surfactant-Enhanced Flushing Conditions’’ isimli araştırma proje önerisi kabul edildi.

Alabama Üniversitesi, Arizona Üniversitesi ve üniversitemiz tarafından ortaklaşa sürdürülecek çalışmalar kapsamında, gözenekli ortamlardan ham petrol verimliliğinin iyileştirilmesine yönelik farklı kimyasal yıkama teknolojilerinin etkinliği incelenecektir. Bu kapsamda, Kocaeli Üniversitesi ile protokol anlaşması olan Chicago Üniversitesi bünyesindeki Argonne Ulusal Laboratuvarı’nda üç yıl boyunca X Işınlı mikrotomografi işlemleri ile ham petrol kütlelerinin giderim yüzdelerini ve üç boyutlu görüntüleri elde edilecektir.