Katılımcıları kutladı Prof. Dr. Bülent Coşkun yaptığı konuşmasında kursun istekli hekimlere iki aylık süreçte verildiğini belirterek katılımcılara öğrenme programını tanıttı. "Bu etkinliğin Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından ortaklaşa yapılmasının nedeni Marmara depreminden sonra ilde yaşananlardır" dedi. Deprem sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Coşkun özellikle katılımcı hekimlere teşekkür etti. Daha sonra hekimler programla ilgili görüşlerini dile getirdiler.
Önemli bir süreç Hasta ile karşılaşanın kendileri olduğunu belirten doktorlar sadece hastalara yaklaşımlarında değil, genç hekimlere de yararlı olabilme noktasında programdan fayda gördüklerini belirttiler. Doktorlar eğitime katılmadan önce klasik bir eğitim olduğunu düşünmelerine karşın kurs bittikten sonra dönemin en önemli süreç olduğunu düşündüklerini belirttiler.
Pratisyen hekimlik önemlidir Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu katılım belgesi verirken yaptığı konuşmada "Bülent Hoca'yı tebrik ediyorum, pratisyen hekimlik daha çok kitle ile karşılaşılıp daha çok iş yapılan en önemli meslek alanlarından biridir. Umuyorum bu sertifikalar daha da önem kazanır, geri dönüşü güzel olur" dedi. Vali Yardımcısı Mehmet Kurt yaptığı konuşmada "bu program bir kaynaştırma eğitimi olarak algılanmalı, böylesine hizmet içi eğitimler beni mutlu ediyor" dedi.
Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen "Ruh Sağlığını İyileştirmeyi ve Geliştirmeyi Birlikte Öğrenelim" programı çerçevesinde birinci basamak sağlık hizmetlerinde görev yapan pratisyen hekimler için gerçekleştirilen 2 aylık kurs tamamlandı. Aralık 2006'da başlayıp Ocak 2007'de sona eren programın sonunda katılımcı hekimlere törenle katılım belgesi verildi. 1 Şubat 2007'de, saat 12.00'da Umuttepe Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi mavi salonda yapılan toplantıyı Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Aker, Toplum Ruh Sağlığı Birimi Müdürü Prof. Dr. Bülent Coşkun, İl Sağlık Müdürü Doktor Hasan Aydınlık ve kursiyerler katıldı.
Dikkat Eksikliği
Çocuğun Bireysel Eğitimi Önemli DEHB sorumlusu Yard. Doç. Özlem Yıldız Öç tarafından verilen konferansta hastalığın tedavisinde aile, çevre ve öğretmen eğitimine değinildi. Doktor Öç "ailenin hastalığı iyi tanıması ve ne ile savaşacaklarını çok iyi bilmesi gerekir" dedi. Hastalık belirtilerinin aşırı hareketlilik ve dürtüsellik olduğunu vurguladı. İlaç tedavisinin ve aileleri eğitmenin hastalık tedavisinde önemli olduğunu belirtti, "bunun yanında çocuğun bireysel eğitimi de önemlidir" dedi. Tedavide kullanılan ilaçların yan etkilerinin ilaç kullanımı bittikten sonra tamamen yok olduğunu dile getiren Öç, hastalığın tedavi edilebilir olduğunu söyledi.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Aile Eğitim Seminerleri dizisi başlatıldı. 2 Şubat 2007 Cuma günü, Umuttepe Yerleşkesi Morfoloji binasında gerçekleştirilen ilk toplantıda Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu'nda (DEHB) Tanı ve Tedavi Yaklaşımları konusu ele alındı.
Yıldız
Hasta Hakları Konferanslar Dizisi Başladı
Üniversitemiz ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kocaeli Hasta Hakları konferanslar dizisinin ilki İzmit Devlet Hastanesi konferans salonunda 8 Şubat 2007 tarihinde yapıldı. Hekim ve hemşire haklarının konu edinildiği konferansın açılış konuşmasını Başhekim Kemal Cebeci yaptı. Toplantıda Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, İl Sağlık Müdür Vekili ve sağlık çalışanları katıldılar. Konferansın konuşmacıları Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nermin Ersoy, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Gönül Balkır, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Koordinatörü Doktor Mustafa Gündüz, Doktor Hasan Ergenekon, Hemşire Özlem Kartepe ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Rahime Aydın oldular. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp açılışta yaptığı konuşmada "Hekim, sağlık çalışanları, hastalar arasındaki diyaloğun ahlaki geleneksel ve yasal kurallarla sınırlı olması önemlidir" dedi.
"Türkiye'de yabancı hekime ihtiyaç yok" Konferansta söz alan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Hatun "80'li yıllarda sağlık açısından Türkiye daha ilerideydi" dedi. "Belki büyük hastaneler personel sıkıntısı çekiyordu ancak daha kaliteli sağlık hizmeti veriliyordu" dedi. Yabancı hekim konusuna da değinen Hatun "Doktorlarla hastaların hakları aynı düzlemde birleşiyor. Görünmeyen ellere karşı birleşmemiz lazım. Türkiye'de yabancı hekime ihtiyaç yok" dedi.
"Tedavi hekim ile hastayı birbirine bağlar" Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gönül Balkır da "Sağlık hizmetinin riskli olduğunu, garantisinin bulunmadığını söyledi. "Tedavi hekim ile hastayı birbirine bağlar. Hasta doktora teslim olur. Herhangi bir sorunda avukattan ve istiyorsak hastalık durumunda da doktordan onu istiyoruz" dedi. Balkır ayrıca "hastane çalışanlarının kusurlarından kamusal idare sorumludur" dedi.
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe Üniversitemizde
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe Üniversitemizi ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve ekibine başarılar diledi. "Üniversitenin kısa sürede Umuttepe'de gelişmesinden memnuniyet duydum" diyen Osman Pepe'ye Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bünyamin Karaca eşlik ettiler. Fakülte dekanlarının da bulunduğu bu ziyarette değişik konular gündeme geldi. Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'in ziyaretlerinden ötürü memnuniyetlerini belirterek kendilerine teşekkür etti. Üniversite hakkında detaylı bilgi veren Komsuoğlu "Mevcut olanaklar içersinde üniversitenin hızlı gelişimine devam edeceğiz" dedi ve şöyle ekledi "Bölgenin en donanımlı araştırma hastanesi her zaman olduğu gibi en zor şartlarda da hizmet verecektir." Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir Üniversitemizin çevre sorunları, ormanlarının uydu verileri ile sürekli sınıflandırılması, iklim değişikliği açısından deneysel verilerin elde edilmesi için TÜBİTAK'a 1007 tipi proje olarak hazırlıkların başladığını ifade etti. "Çevre ve Orman Bakanlığının katkıları doğrultusunda çevrede geniş katılımlı bir projenin hayata geçirilerek Kocaeli Üniversitesi araştırma alanında asli görevini yerine getirecektir" dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demirci de Tıp Fakültesi'nin alt yapısı hakkında bilgi vererek araştırma hastanesinin işleyişi ve içinde bulunduğu sorunları dile getirdi. "Hükümetin destekleri ile maddi sorunların çözülmesi durumunda sağlık alanında en güzel hizmetleri vermeye devam edeceğiz" dedi.
Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ise Bakan Pepe'nin yakından ilgilendiği Dilovası projesi ile ilgili detaylı bilgi sundu. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe çevre ve sağlık konularının genel bir sorun olduğunu ve hükümetin çözüm getirmek için yoğun olarak çalıştığını belirtti. "Bu sorunların tespiti ve çözümlerinde her bölge için verilerin alınması, bu konuda detaylı istatistiklerin tutulması gerekir" dedi. Bu doğrultuda "Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bünyamin Karaca bu taleplerle doğrudan ilgilenecektir" dedi.
KOÜ Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) kuruluş çalışmaları başladı
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü: Merkezin kuruluş amacı ve gelecekteki hedefleri nelerdir?
Prof.E.K: Merkezin Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmeliğine baktığımızda kuruluş amaçlarının yedi ana başlık altında toplandığını görmekle birlikte, 20. yüzyılın son 10 yılından günümüze kadar biyolojik bilimler ve tıp alanında üzerinde önemle durulan 'Kök Hücreler' konusunda patentlenebilir, bilimsel etki etmeni yüksek dergilerde yayımlanabilir ve de atıf alabilir düzeyde bilimsel veriler üreterek evrensel bilime katkı sağlamaktır. Bu amaçla, bu verileri elde edebileceğimiz uluslar arası standartlarda bir altyapıyı kurup öncelikle üniversitemiz daha sonra da tüm ülke araştırmacılarının hizmetine sunacağız. Merkezde gerçekleştirilecek tüm çalışmalar için tek koşulumuz, hazırlamakta olduğumuz yönergeye göre araştırmanın bir fon tarafından desteklenmiş olmasıdır. Çünkü, bu merkez tüm finansmanını bu tür fon'lardan sağlayacaktır. Bir araştırmacı bu konuda yapacağı bir çalışmanın başlangıç aşamasından sonlandırılmasına kadar KÖGEM'den destek alabilecek ve projesine sarf malzeme düzeyinde alacağı desteklerle çalışmasını burada tamamlayabilecektir. Ayrıca, 'kök hücreler ve gen tedavileri' tüm klinik ve temel bilimlerin ilgilendiği bir alandır. Dolayısıyla, başta ABD olmak üzere yurt dışındaki ilgili fakültelerdeki birçok birim bu tür laboratuarları kurabiliyor ve çalıştırabiliyorlar. Ancak, ülkemizin kaynakları kısıtlı ve her anabilim veya bilim dalında benzer niteliklere sahip laboratuarları kurmak öncelikle kaynak israfıdır ve de işletmek, teknik altyapı desteğinden yoksun oldukları için oldukça zordur. Üstelik, yine kamunun kaynaklarıyla kurulmuş bu tür laboratuarların birkaç kişinin kontrolünde olması da verimlilik açısından tartışmalıdır. Çünkü, çeşitli nedenlerle herkesin kullanımına açık olmaz. Bu nedenlerle, kurulması için önemli harcamalar gerektiren bu tür laboratuarların merkezileştirilmesi ve herkesin kullanımına açık olması gerekmektedir. Böylece, bu tür laboratuarlara sahip merkezin gelişmesi daha sağlıklı olabilecek, Ar-Ge potansiyeli gelişecek ve yurt içi ve yurt dışındaki benzer amaçlı araştırma kurumlarıyla işbirliği kolaylaşacaktır. KÖGEM'in kuruluşunda etken olan unsurlardan biride budur. Merkezin tam olarak işlevine başlamasından sonra, veri üretmenin yanında genç araştırmacılara yönelik önemli hedeflerimiz var. Kocaeli Üniversitesinin tüm lisans ve lisansüstü (Y.Lisans, Doktora ve Uzmanlık öğrencileri) düzeydeki öğrencileri için kısa süreli kurslar, seminer, konferans ve panel türü eğitim etkinliklerin yanında proje üretme, geliştirme ve sonuçlandırma aşamalarında destek olacağız.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü: Merkezin kuruluşu için gerekli finansman nedir? Tam olarak ne zaman faaliyete geçecek?
Prof.E.K: Merkezin birincil finansman kaynağı KOÜ, Tübitak, DPT, Santez ve 7. Çerçeve Program'ından alacağı proje destekleridir. İkincil olarak, kuruluş aşaması için çeşitli kişi, kurum ve kuruluşlardan (vakıflar gibi) alacağımız hibe-bağış- tarzı destekler de bizim için önemli. Çünkü, düşündüğümüz standartlara sahip merkezin kuruluş maliyeti oldukça yüksek ve kuruluş aşamasında ikincil kaynaklardan elde edeceğimiz destekler faaliyete geçme zamanını kısaltması ve katkı sağlayanlar ile üniversitemiz arasındaki bu tür ilişkilerin kurulması açısından önemli.
Gelecekle ilgili planlarımızı üç aşamalı olarak yaptık; kısa vadede (ki bu ilk iki yılı kapsıyor), Haziran ayına kadar laboratuarın ilk bölümünün kuruluşunu tamamlayıp tüm cihazların validasyonlarını tamamlamak ve sonraki ilk bir yıl içerisinde ilk bilimsel verilerimizi yayımlanabilir düzeye getirmeyi hedefliyoruz. Orta vadede (3. ve 4. yılar), önceden bahsedilen eğitime yönelik çabaların dışında uluslar arası alanda referans bir merkez olup tüm ön koşulların (etik kurul onayları gibi) yerine getirildiği klinik düzeyde deneysel çalışmalar yapabilecek düzeye ulaşmak ve uzun vadede ise, bilimsel gelişmelere koşut olarak bu teknolojilerin kullanıldığı ve onaylanmış klinik tedavi protokollerini yapabilecek bilimsel ve teknik alt yapıya sahip olmayı hedefliyoruz.
Son olarak, KÖGEM 'Kök Hücreler' konusunda evrensel bilime veri üreterek katkı sağlamış yurt içi ve yurt dışından birçok bilim insanı ile işbirliği içindedir ve olmaya devam edecektir. Bu bilim insanları ve bağlı olduğu kurumlarla 'bilimsel işbirliği protokolleri' imzalayacağız. Bu amaçla, ülkemizin ilk insan embriyonik kök hücre dizisini elde eden ekibin başkanı Prof. Dr. Semra Kahraman 1 Mart Perşembe günü saat 14.00'de Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans salonunda bir konferans verecektir. Aynı gün, Memorial Hastanesi Tüp Bebek ve Genetik Araştırma Merkezi ile bir bilimsel işbirliği protokolü imzalanacak. Konuya ilgi duyanları aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Sonraki dönemlerde de benzer çalışmalarımız devam edecek. Özellikle, merkezimiz tüm laboratuarlarıyla çalışmaya başladıktan sonra başta Harvard, Yale gibi üniversitelerden olmak üzere bu alanda oldukça başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş G.Asya ülkeleri (G.Kore, Japonya ve Singapur gibi) bilim insanlarını davet edip bilgi paylaşımının yanında ortak projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Ben kendi adıma bunları gerçekleştirmemizi engelleyecek görünür hiçbir neden olmadığına inanıyorum.
Üniversitemizde oluşturulan Kök Hücre ve Gen Tedavileri alanlarında uluslararası düzeyde bilimsel ve biyoteknolojik araştırmalar yapmak, ürettiği bilgi ve teknolojileri uygulamak ve lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretime destek vermek amacıyla faaliyet gösterecek olan KÖGEM, kuruluş çalışmalarına başladı. Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında farklı disiplinlerden oluşan altı adet laboratuardan oluşan ünitede Prof. Dr. Erdal Karaöz, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün konuya ilişkin sorularını yanıtladı.
KÜV'de yönetim değişikliği
Kocaeli Üniversitesi'nin geliştirilmesi amacıyla kurulan Kocaeli Üniversitesi Vakfı (KÜV) her yıl gerçekleştirdiği Genel Kurul Toplantısını 16 Şubat 2007 tarihinde Anıtpark yerleşkesi'nde yaptı. Toplantıda üye yeter sayısının sağlanmasıyla Genel Kurul içinde ilk önce divan seçimi yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Şahin Bostancı, Divan Kurulu Katipliğine ise Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk seçildi. Saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Ayberk, toplantıda vakfın 2006 yılı yönetim kurulu faaliyet raporunu ve denetim kurulu raporunu okudu. Daha sonra vakfın 2007 tahmini bütçesi ve faaliyet raporu ibrası oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda 2007 tahmini bütçesi ve faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. KÜV Başkanı: Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu Tahmini bütçe ve faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından Divan Kurulu gözetiminde yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri seçildi.
Seçim sonunda Yönetim kurulu üyeleri, yedek üyeler ve denetim kurulu üyeleri şu şekilde oluştu: Yönetim Kurulu Üyeleri: Başkan:Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Savaş Ayberk Ömer Türkçakal Mustafa Efe Kazım Dinç
Yedek Üyeler: Prof. Dr. Hülya Yengin Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Öveç Yrd. Doç. Dr. M. Kamil Dilek
Denetim Kurulu Üyeleri: Prof. Dr. Vasfi Haftacı Yrd. Doç. Dr. Hıdır Akpınar Yrd. Doç. Dr. Levent Altıntaş
Kadavradan organ nakli
Tıp Fakültesi Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu'nun düzenlediği konferanslar dizisinin ikincisi 16 Şubat 2007 tarihinde Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansta İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. İlgin Özden 'Kadavradan Organ Nakillerinde Organizasyon' konusunu ele aldı. KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demirci, Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Utkan ve öğretim üyelerinin katıldığı konferansta Doç. Dr. İlgin Özden sunum yaptı.
Kadavranın organlarıyla daha çok insan yaşayabilir Doç Dr. Özden bazı organ hastalıklarında, hastalıklı organın yerine sağlam bir organın nakledilmesinin hayat kurtarıcı bir etken olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Organ nakillerinde en önemli sorun; nakledilecek organ bulunmada yaşanan güçlüklerdir. Dünyadaki ülkeler bu sorunu canlı vericiden çok kadavradan temin ederek halletmektedir. Canlı vericiden organ bağışı ile sınırlı sayıda hastaya yardım edilmesi sağlanırken, sadece bir kadavradan en az dört organ dolayısıyla dört hasta yararlanabilmektedir. Bu nedenle kadavradan organ bağışının teşviki sağlanmalıdır."
Doç Dr. İlgin Özden kimdir? İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlgin Özden, lisansını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladıktan sonra aynı fakültede Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını ve doçentliğini aldı. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün görevlendirmesiyle Temmuz 2000-Haziran 2001 tarihleri arasında Nagoya Üniversitesi Aichi Kanser Merkezi'nde çalışmalarda bulundu. Temmuz 2001-Ağustos 2001 tarihleri arasında Kyoto Üniversitesi'nde 'Akrabadan Karaciğer Nakli' konusunda çalışmalar yaptı. Birçok bilimsel kuruluşun üyesi olan Özden'in almış olduğu ödüller şunlardır: -1983 lise öğrencileri arasında biyoloji üçüncülüğü -1983-1984 TÜBİTAK lise bursiyeri -1984 ÖSYM sınavında eşit ağırlıklı puanda Türkiye birinciliği -1989 TÜBİTAK tarafından düzenlenen üniversite öğrencilerinin katıldığı bilimsel proje yarışmasında birincilik 32 bilimsel kitapta bölüm yazarlığı bulunan Özden'in ayrıca uluslararası toplantılarda sunduğu çok sayıda bildirisi vardır.
Özden
Utkan
KOÜ Endüstri Mühendisliği Kulubü çalışıyor
Türkiye'nin en büyük öğrenci organizasyonu 23.TEMÖB(Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması), 7-11 Şubat 2007 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi'nde düzenlendi. Senede 2 kez yapılan, 40'dan fazla üniversitenin ve 400 civarında öğrencinin katıldığı organizasyonda, Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü 25. TEMÖB'e ev sahipliği yapmak için aday oldu. 6 üniversitenin aday olduğu 25. TEMÖB'e ev sahipliği yarışında ; birinciliği Pamukkale Üniversitesi kazandı. Bu organizasyon çapında büyük bir adım atıp, adını tüm üniversitelere duyurmayı başaran Kocaeli Üniversitesi de 2. oldu Eğlenerek öğrendiler KOÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Sedat Karapıçak, Türkiye'nin dört bir yanından gelerek katılan organizasyonda bilgi ve eğlence dolu 5 gün geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: " Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü olarak okulumuzu burada temsil etmek bizim için gurur vericiydi. Kulübümüz tecrübelerini çoğaltarak yoluna devam edecektir. Üniversitemizin de desteğiyle bu ve benzeri organizasyonlarda elimizden gelenin en iyisini yaparak okulumuzu temsil etmeye devam edeceğiz." 40'tan fazla üniversite katıldı Organizasyona katılan üniversiteler: Boğaziçi Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Osman Gazi Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi,Pamukkale Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi,Ortadoğu Teknik Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi.
Körfez Rotary KOÜ'deydi
2006-2007 dönemi Kocaeli Körfez ilçesi Rotary Kulübü Başkanı Cem Şakoğlu, eşi Berrin Şakoğlu, Körfez Rotary Kulübü üyeleri; Mustafa Ergene, Gökhan Tanrıverdi, Orhan Tunçöz ile Osman Yücel, Semih Sun, Turan Sarı ve eşleri Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu'nu ziyaret ettiler. Rektör Komsuoğlu'na yeni görevinde başarı dileklerini iletmek için ziyarette bulunduklarını belirten Körfez Rotary Kulübü Başkanı Cem Şakoğlu ,Kocaeli Üniversitesiyle bazı ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti. Rektör Komsuoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Jandarma Genel Komutanlığı'ndan KOÜ'ye ziyaret
Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Kurulu Başkanı Korgeneral İbrahim Açıkmeşe ve Tümgeneral Osman Eker beraberlerinde üst düzey komutanlar ile 21 Şubat 2007 tarihinde KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu'na bir nezaket ziyaretinde bulundular. Komutanlar, Rektör Komsuoğlu'nu kutlayarak yeni görevinde başarı dilediler.
KOÜ Genel Sekreteri Ömer Yalçın, emekli oldu
KOÜ'de üniversitenin kurulma aşamasından itibaren önemli görevlerde bulunan ve son 15 yıldır üniversite genel sekreteri olan Ömer Yalçın emekli oldu. KOÜ Senato toplantısının ardından yapılan vedada rektör Sezer Ş. Komsuoğlu, Ömer Yalçın'a Kocaeli Üniversitesi'ne yapmış olduğu hizmetlerinden ötürü bir anı plaketi takdim etti.
Komsuoğlu:"Sizi her zaman saygıyla anacağız" Dekanlar, yüksekokul müdürleri ve öğretim üyelerinin katıldığı toplantıda Rektör Komsuoğlu bir konuşma yaptı. Ömer Yalçın'ı tüm başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan ve verdiği değerli hizmetler için üniversite adına teşekkür eden Komsuoğlu şunları söyledi: " 23 yıldır Kocaeli Üniversitesi'ne büyük emekleri geçen sayın Yalçın'ı her zaman saygı ve sevgiyle anacağız. Üniversitemiz çalışmalarından dolayı Yalçın'a minnetkardır. Bürokrasiyi iyi bilmesi, işinde hata yapmaması ve çalışkan olması Yalçın'ın en önemli özellikleridir."
Kısa zamanda çok iş yaptık Rektörün ardından "Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi bir de sonu vardır." diyerek sözlerine başlayan Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti: "KOÜ'de büyük bir zevkle çalıştım ve mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Bu kadar kısa zamanda bu kadar büyük işler başarmak bir mucizedir. Bu üniversiteye ilk geldiğimde 850 öğrencisi olan tek bir fakültesi vardı. Şimdi ise 55.000 öğrencisi ile Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden biri olmayı başarmıştır. Bu başarı, gece gündüz demeden çalışan önceki rektör Prof. Dr. Baki Komsuoğlu ve ekip arkadaşlarının gayretleri sonucunda ortaya çıkmıştır."
Yakın arkadaşı değerlendirdi Yalçın'ı mesleğe başladığı günden itibaren tanıdığını ve dost olduklarını belirten Kocaeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şahin Bostancı ise : "Ömer Yalçın çok iyi bir bürokrattır. Kanun ve yönetmelikleri çok iyi bilir ve bu bilgilerini üniversitemiz için çok iyi kullanmıştır.Umarım gelecekte tüm güzel günler onunla olur." dedi. Daha sonra Yalçın eski çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı.
Lisansüstü Eğitim Toplantısı yapıldı
Kocaeli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim kapsamında düzenlenen toplantı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir başkanlığında 22.02.2007 tarihinde Morfoloji binası konferans salonunda yapıldı. Lisansüstü eğitimin niteliğinin geliştirilmesi, uygulamalarda birlik sağlanması ve lisansüstü eğitimin ilerlemesine katkıda bulunmak amacıyla yapılan toplantıya; Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp ve Prof. Dr. Arif Demir, KOÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Ertuğrul Akalın, KOÜ Teknopark A.Ş. Danışmanı Kamil Polat, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Polat
Öztürk
Yardımoğlu Yılmaz
Karacan
Üner
Veli
Çanakçı
Karaöz
Kılıç
Karademir
Arslan
Demir
Hedefimiz: Adı anılır bir üniversite olmak Oturum başkanlığını yürüten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, KOÜ'nün uluslararası bilime sağlayacağı katkı düzeyini yükseltmek için lisansüstü öğrencilerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları söyledi: "Üniversitemizde güçlü olduğumuz alanlarda kendimizi geliştirmeliyiz. Bu alanlar; sağlık, biyoteknoloji, ileri malzemeler, enerji, çevre, bilgi ve bilişim teknolojisi, sosyo-ekonomik ve beşeri bilimlerdir. Bu alanda çalışmalar yapacak öğrencilerimize üniversitemiz her zaman destek olacaktır." TÜBİTAK, TEYDEP, DPT, MSB, Sanayi Bakanlığı ve AB projeleri için yapılan çalışmalar ile üniversitenin bilimsel anlamda gelişmesini sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Demir : "Araştırma altyapımızı bölgenin, ülkenin ve dünyanın göstermiş olduğu gelişmeler doğrultusunda gerçekleştirmeliyiz. Sinerji yaratarak bu üniversiteyi çok iyi bir yere getireceğimizi düşünüyoruz. Kocaeli Üniversitesi sizin yapacağınız çalışmalar sonucunda adı anılır bir üniversite olacaktır." dedi.
Teknopark, İSGÜM ve Enstitüler tanıtıldı Demir'in ardından KOÜ Teknopark A.Ş. Danışmanı Kamil Polat, Teknopark'ın yapısını, amaçlarını ve projelerini yüksek lisans öğrencilerine tanıttı. Yüksek lisans öğrencileri Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Melda Yardımoğlu Yılmaz ve Sosyal bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Sami Karacan'ın enstitüler hakkında verdikleri bilgileri dikkatle dinledi. Enstitülerin tanıtımlarının ardından Türkiye'de ilk kez Kocaeli Üniversitesi'nde kurulan ve eşi benzeri olmayan bir uygulamayla diğer üniversitelere örnek olacağı düşünülen İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGÜM) Kocaeli Laburatuvarı'nı Kimya Yük. Mühendisi Yıldız Üner tanıttı.
Öğretim üyeleri kısa sunumlar yaptı Toplantıda;KOÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elşen Veli 'Enerji Üretimi ve Kaynaklar', Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Çanakçı 'Biodizel ve Motor Performans Testleri',Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Karaöz 'Kök Hücreler ve Gen Tedavileri', Harvard Üniversitesi'nde sağlık alanında çalışmalar yapan Yrd. Doç. Dr. Teoman Kılıç 'Harvard Üniversitesinin Tanıtımı', Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayhan Karadeniz 'Ülkemizde ve Dünyada Güncel Çevre Sorunları', ve Eğitim Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan 'Çok Kültürlülük ve Eğitim' konularında yüksek lisans öğrencilerine kısa birer sunum yaptılar. Sunumların ardından öğretim üyeleri Yüksek lisans öğrencilerinin sorularını yanıtladı.
İş Bankası'ndan Morfoloji Desteği
KOÜ, İş bankası'na minnettardır Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu,Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ,Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. M. Baran Tuncer, Rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, İş Bankası mensupları ve öğrencilerin katıldığı törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu yaptı. 1999 depreminde büyük yaralar alan Kocaeli Üniversitesi'nin kötü günlerinde Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin yanlarında olduğunu hatırlatan Komsuoğlu, şunları söyledi: "17 Ağustos depreminden sonra üniversitenin bir sınıf ve bir hasta odası dışında hiçbir alt yapısı kalmamıştı. Bu felaketten sonra ülkenin ve dünyanın her yerinden üniversitemize yardım geldi.O gün yanımızda Ersin beyin olduğunu hatırlıyorum." İş Bankası'nın Türkiye'nin en iyi ve prestijli bankalarından biri olduğunu ifade eden Komsuoğlu: "7 milyon dolar harcanarak yapılan bu modern bina için biz her zaman Türkiye iş Bankası'na minnet duyacağız." dedi.
Yaptığımız en önemli iş oldu Komsuoğlu'nun ardından konuşma yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Umuttepe Yerleşkesi'nin oluşumunu başından itibaren gözlemleyen ender kişilerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kocaeli'nin yaşadığı o kabus dolu günün hemen ertesi sabahı Kocaeli'ye geldik. Dönemin Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu ile heyecan dolu bir gün geçirdik. Komsuoğlu'nun geleceğe dair umutlu bakışı beni çok etkilemişti. " Açılışa katılmadan önce Rektör Komsuoğlu'nu ziyaret eden ve üniversiteyi yakından görme fırsatını bulan Özince : "Bu yerleşke en az 50-100 yıllık ömrüyle Kocaeli'ne çok büyük katkı sağlayacaktır. İş Bankası'nın en çok yatırım yaptığı il Kocaeli'dir; fakat en önemli yatırımı İş Bankası adına bu tesiste göreceğiz. Küçük sayılacak bir tutarla bu işi yapmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Özince konuşmasının ardından üniversiteye uğur getirmesi dileğiyle Eski Rektör Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'na büyük bir nazar boncuğu hediye etti.
Üniversiteniz Türkiye'ye büyük katkılar sağlayacak Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Baran Tuncer eski bir öğretim üyesi olduğunu ve yeni bir üniversiteye gittiğinde çok değişik duygular yaşadığını belirterek :"Türkiye'nin geleceğinin aydınlık yüzünü buralarda görüyorum." dedi. İş Bankası'nın sadece kurumsal projelerinin olmadığını aynı zamanda sosyal projelerinin de olduğunu belirten Baran:"Yapılan bu çalışma ile gurur duydum.Öğrencilerimize bu kurumda eğitim aldıkları için gıpta ile bakıyorum. Bu üniversitenin Türkiye'ye büyük katkılar sağlayacağı inancındayım. dedi.
KOÜ, bizi her zaman gururlandırdı Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ise yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: "Biliyoruz ki bir üniversite, bulunduğu şehre çok şey katar; fakat özünde evrensellik olan bir üniversite aynı zamanda ülkesine katkıda bulunur. Üniversitemizin ilimizde ve dünya çapında gerçekleştirdiği akademik başarılar bizi her zaman gururlandırmıştır.İş Bankası Cumhuriyetin ve Atatürk'ün bize kazandırdığı güvenilir bankalardan biridir. İş Bankası'nın vermiş olduğu hizmetlerden en çok faydalanan illerden biri Kocaeli'dir. İş Bankası'nın katkılarıyla tamamlanan bu binanın üniversitemize, bilime, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
Konukların konuşmalarının ardından Vali Gökhan Sözer KOÜ adına Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. M. Baran Tuncer'e, KOÜ Rektörü Komsuoğlu ise Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'ye birer teşekkür plaketi takdim ettiler. Konferans Salonundan ayrılan konuklar Rektör Komsuoğlu eşliğinde Morfoloji Binası'nı gezdiler.
Türkiye İş Bankası tarafından yaptırılan Kocaeli Üniversitesi Morfoloji Binası 26.02.2006 tarihinde yapılan bir törenle hizmete girdi. Binanın açılış kurdelasını Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince birlikte kestiler. Daha sonra konuklar morfoloji konferans salonuna geçti.
Sözer
Komsuoğlu
Tuncer
Özince
Gitar buluşmasında KOÜ beğeni topladı
2. Türkiye Gitar Buluşması 18-21 Şubat 2007 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Buluşmada KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlileri Dr. Safa Yeprem ve Ozan Sezener ile Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden oluşan 'Hereke Gitar Dörtlüsü' bir konser verdiler. 2006 yılında Dr. M. Safa Yeprem tarafından kurulan ve KOÜ Güzel sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan 'Hereke Gitar Dörtlüsü' gösterdikleri performans ile beğeni topladı. Klasik Gitar Derneği'nin düzenlediği, Bilkent Üniversitesi ve Çankaya Belediyesi'nin destekleriyle yürütülen organizasyona, gitar bölümlerinden 17 öğretim görevlisi; 26 genç gitarist; çeşitli illerden gelen sekiz gitar yapımcısı ve davetli okulların öğrencileri katıldı.
KOÜ Moleküler Tanı ve Araştırma Laboratuarı açıldı
Kocaeli Üniversitesi Morfoloji Binası'nda hizmet verecek olan Moleküler Tanı ve Araştırma Laboratuarı'nın açılışı 27.02.2007 tarihinde yapıldı. Toplantı salonunda yapılan açılışa KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demirci, Moleküler Tanı ve Araştırma Laboratuarları Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Savlı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Bölümün geleceği parlak Toplantının açılış konuşmasını yapan KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demirci, Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı'nın gelecek açısından parlak bir bölüm olduğunu belirterek şöyle dedi: "Bu alanda atılacak her adım KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi adına çok önemli olacaktır." Demirci'nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Moleküler Tanı ve Araştırma Laboratuarları Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Savlı, laboratuarda kullanılan teknolojik imkanları ayrıntılı bir şekilde konuklara anlattı.
Demirci
Savlı
KOİF'07'nin ilk etkinliği KOÜ'de yapıldı
Kocaeli Üniversitesi, İŞKUR Kocaeli, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlenlediği 'KOİF-07 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' kapsamında oloşturulan etkinliklerin ilki KOÜ'de başladı. Etkinlik kapsamında Schweppes/Kent Gıda Mad. San. Ve Tic. A.Ş. Endüstriyel İlişkiler Müdürü A. Turgut Baydar, 27.02.2007 tarihinde KOÜ'lü öğrencilere 'İş Dünyasında Başarının Sırları ve Kariyer Planlama' konulu bir konferans verdi. Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Kocaeli İŞKUR İl Müdürü Ahmet Canımova, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli İŞKUR İl Müdürü Ahmet Canımova 10-12 Mayıs 2007 tarihleri arasında yapılacak olan KOİF-07'de her türlü sosyal etkinlik ve hizmetin olacağını belirtti. Canımova'nın ardından konuşan Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp ise KOÜ'nün bilgi gücünü artırması için insan kaynaklarındaki gelişmeleri takip etmesi gerektiğini ifade etti. KOİF'06 ile KOİF'07'yi karşılaştıran Prof. Dr. Gökalp, bu seneki hedeflerini açıkladı. Gökalp: "KOİF'06'ya 5000 öğrenci, 105 firma ve toplamda 20 bin konuk katılmıştı. KOİF'07'de ise 7500 öğrenci, 200 firma ve en az toplamda 20bin konuk hedefliyoruz." dedi. Herkese örnek olacak hayat hikayesi Kendi hayatından örneklerle başladığı konuşmasıyla konferansın başladığı andan itibaren konukları etkileyen Schweppes/Kent Gıda Mad. San. Ve Tic. A.Ş. Endüstriyel İlişkiler Müdürü A.Turgut Baydar, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Çalışma hayatına 16 yaşında, demir hamallığı yaparak başladığını; fakat bu işin hayatında dönüm noktası olduğu söyleyen Baydar hayat hikayesini şöyle anlattı: "Ortaokul üçüncü sınıfta başarısızlık nedeniyle 3 kere kaldım .Babam iyi bir fabrikada genel müdürdü; fakat ben aynı fabrikada demir hamalcısı olarak işe başladım. Hayatın çok zor olduğunu ve bu işe devam edemeyeceğimi anladım. Farklı pozisyonlardaki işler hakkında bilgiler edindim. Gece gündüz demeden çalıştım ve sonunda çok iyi pozisyonlardaki işlerde görev aldım. Bu arada üniversiteyi de bitirdim. Şu anda Türkiye'nin önde gelen firmalarından birinde genel müdürüm." Herkes üniversite bitirmek zorunda değil İşverenlerin bir personeli işe alırken sadece okulda öğrenmiş olduğu bilgilerden sorumlu tutmadığını; yetkinliklerini ve sosyal yönlerini ölçen bir dizi testten geçirdiklerini belirten Baydar şunları söyledi: "Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil. Aklını kullanmasını bilen kişiler bir üniversite mezunundan daha iyi işler çıkarabilir. Üniversite kişiye temel akademik bilgileri aktarır ; fakat bu bilgiler iş bulmak için yeterli değildir. Tecrübe çok önemlidir. " İstemek yeterli değil Hayatında birçok insan tanığını; fakat bir şeyi sadece isteyerek başarana rastlamadığını ifade eden Baydar: "İstemek sadece yeterli değildir. Maalesef isteyenlerin çok büyük bir bölümü istediklerini başaramamaktadır. Kişilik özellikleri çok önemlidir. En önemlisi ben kimim, ne yapmak istiyorum, hangi işi yaparsam mutlu olabilirim? sorularını doğru bir şekilde cevaplamaktır." dedi. Değişen dünyaya uyum sağlamalıyız Öğrencilerin dikkatle konuşmasını dinledikleri konferasta Baydar, küreselleşme sonucunda dünyada şimdiye kadar görülmemiş hızda bir değişim yaşanmakta olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:"Bu değişim sürecinde yaşamımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Ekonomik, teknolojik ve siyasi gelişmelerin sonucunda, gerek yönetimsel gerekse ekonomik alanlarda çok önemli değişimler yaşanmaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak küreselleşmenin önemli unsurları haline gelen ulusal ve uluslarararası şirketler, varlıklarını korumak ve devam ettirmek amacıyla başta insan kaynakları olmak üzere çeşitli değişim ve gelişim programları uygulamaktadırlar. Bizim bu değişime ayak uydurmamız için kendimizi geliştirmemiz gerekir." Daha sonra Baydar, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
A.Turgut Baydar Kimdir? A. Turgut Baydar 1977-1982 yılları arasında Marmara Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü Muhasebe/Finans Lisans Programını bitirmiştir. Turgut Baydar yabancı dil eğitimini Londra'da tamamlamış ve ABD'de Rekabet ve Satış Teknikleri konusunda eğitim almıştır. Ayrıca Turgut Baydar kişisel gelişimini yurtiçinde aldığı birçok eğitimle tamamlamıştır. Baydar, 2002 yılından beri de Schweppes/Kent Gıda Mad. San. Ve Tic. A.Ş. Endüstriyel İlişkiler Müdürü olarak çalışmaya devam etmektedir. Baydar'ın İ.Ü. Tıp Fak. Kemik İliği Bankası Genel Proje Koordinatörü, İstanbul Sakatlar Spor Kulubü Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok sosyal alanda görevleri bulunmaktadır. T. C. Başbakanlık DTM Sektörel İhracat Ödülü, Milli prodüktivite Merkezi 2004 yılı Verimlilik Ödülü, Çalışma Bakanlığı İŞKUR 2005 yılı Şirket Ödülü, İSO İhracatta Üstün Başarı Ödülü, İ.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Üstün Hizmet Belgesi gibi başarıları ve ödülleri vardır.