GÖREVLERİ

Haber, güncel ve ilginç bir olayın olduğunca nesnel ve gerçeğe uygun bir biçimde sunulmasıdır. Haber metninde her türlü taraflı değerlendirmelerden ve söz oyunlarından uzak durulur. Metin kısa, haber dili de yalındır.
Haber metninde uyulması gereken kurallar şunlardır:
" Güncel, haber yeni olmalı ve kolay iletilebilmelidir.
" Konu ilginç olmalıdır.
" Konu önemli olmalıdır.
" Konu ilinti yaratmalıdır.
" Konu kısa ve öz olmalıdır.

Haber katıksız gerçekleri iletir. Olası olduğunca 5N 1K kuralına uymalıdır: Kim? Ne, Ne zaman? Nerede? Nasıl? Neden? - Nereden sorusu kaynağa yönelik sorudur.

Üniversitemiz Haber Merkezi
Birimimizde görevli arkadaşların birebir katıldığı veya mail yoluyla (kouhalk@gmail.com & halk@kocaeli.edu.tr) edinilen ham bilgi ve fotoğraflar, Haber Merkezi'nce değerlendirilerek habere dönüştürülür. Kurum içi tüm gelişme, etkinlik, bilimsel çalışma ve gündem ile ilgili konularda haber üreten birim tüm yerel ve ulusal basın-yayın organlarına hazır formatlı haber üretmekte ve servise koymaktadır. Ayrıca yerel ve ulusal gazetelerde kurumumuzla ilgili çıkan haberleri takip ederek arşivlemektedir.

E-Gazete
Değerlendirilen haberler, yerel ve ulusal basına sunulmasının yanında E-Gazetede yayınlanarak, arşivlenir. Haberlerin E-Gazetede yer alması ve arşivlenebilmesi için, bilgilerin ve fotoğrafların tarafımıza ulaştırılması son derece önemlidir.

E Gazete
tel: 0262 303 13 13