Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında üniversitemizde bulunan yabancı öğrencilere (Macaristan-Polonya-Danimarka) Kocaeli Üniversitesi Derbent Otel'de düzenlenen etkinlikle ''Türk Mutfağı '' tanıtıldı.
Birlikte Yemek Yaptılar Türk Mutfağı'nın leziz örneklerinden; Ezogelin Çorbası, İçli Köfte, Sigara Böreği ve Adana Kebap'ın yer aldığı mönüyü Derbent Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Erasmus öğrencileri birlikte hazırladı. Yemeklerin yapımında Mutfak Şefi Nezih Uslu ve EKS Mutfak Akademisi Eğitmen Şefi Eylem Vardar öğrencilere yardımcı oldu. Ayrıca Öğr. Gör. Ömür Alyakut, Öğr. Gör. Tülay Polat Üzümcü ile Uluslararası İlişkiler Biriminden Çiğdem Biber ve Handan Özdemir Türk Mutfağı ve Servis Teknikleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Keyifli bir çalışmanın sonunda hazırlanan yemekler akademisyenler ve öğrenciler tarafından afiyetle yenildi.