Meslek Yüksekokullarımızda Ziyaret, Sergi ve Eğitim
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksekokullarımızda geçtiğimiz hafta düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Değirmendere Ali Özbay MYO öğrencileri Duravit fabrikasına gezi düzenledi. Arslanbey MYO'da öğrenciler Cam Ocağı Vakfını ziyaret ederken, Öğretim Görevlisi Bahar Aydın Can verdiği "Geleneksel El Sanatları" dersi kapsamında öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları sergiledi. Son olarak İhsaniye MYO öğrencileri Kartepe Belediyesi'nde atıklar hakkında eğitim gördü.
Teorik Bilgileri Pratiğe Döktüler
Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik Cam ve Çinicilik programı öğrencileri program koordinatörü Öğr. Gör. Nermin Demirkol ve Öğr. Gör. Hakan Akçe rehberliğinde vitrifiye seramik üretimi yapan Duravit fabrikasını ziyaret etti. Vitrifiye seramik çamur ve sırlarında kullanılan hammaddeler ve bu hammaddelere uygulanan testlerden başlamak üzere, tüm vitrifiye seramik prosesi detaylı olarak öğrencilere anlatıldı. Öğrenciler bu sayede Seramik Proses Teknikleri dersinde teorik olarak edindikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulup, kullanılan makine teçhizatı ve özellikle fabrikanın laboratuvar kısmında meslek yüksekokulunda yapılma imkanı olmayan testleri yakından görme fırsatı buldular.

Ziyaret ve Sergi
Kocaeli Üniversitesi Arslanbey MYO öğrencileri, Doç. Dr. Rezzan Kasım, Yrd. Doç. Dr. M. Ufuk Kasım, Yrd. Doç. Dr. E. İclal Erkel ve Öğr.Gör. Bahar Aydın Can rehberliğinde Beykoz'daki Cam Ocağı Vakfını, "Geleneksel El Sanatları", "Türk Turizmi" ve "Türk Folklörü" dersleri kapsamında (30.11.2011) ziyaret etti. Gezi sırasında öğrenciler cam atölyelerini gezme fırsatı buldu. Camın nasıl işlendiği ve fırınlandığını uygulamalı olarak görme şansı bulan öğrenciler, ayrıca füzyon çalışması yaparak, kırık renkli cam parçalarından tabak ve tablo yaptı. Bir diğer etkinlikte ise Öğr. Gör. Bahar Aydın Can'ın güz yarıyılında 2. sınıf öğrencilerine sosyal seçmeli olarak verdiği "Geleneksel El Sanatları" dersinde öğrencilerin yapmış olduğu çalışmalar sergilendi. Sergide ebru çalışmaları, keçe çalışmaları, patchwork çalışmaları , vazo yapım çalışmaları, örgü çalışmaları ve özgün çalışmalardan örnekler yer aldı.

Atıkların Zararları Konusunda Eğitim
Kocaeli Üniversitesi İhsaniye Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü öğrencileri, Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri tarafından geri dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı konusunda eğitime tabi tutuldu. Geleceğin nesillerini çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda eğitmeyi hedefleyen yetkililer, atık türlerinin insana ve doğaya verdiği zararlar hakkında, "Atıkların Değerlendirme Yolları", "Ambalaj Atıkları", "Piller", "Bitkisel Yağlar ve "Elektronik Atıklar" konularında öğrencileri bilgilendirdi.