Dünya Diyabet Günü Etkinliği Yapıldı
halkla ilişkiler ve tanıtım
grafik/tasarım
fotoğraf
bilgi edinme birimi
İletişim
HABER ARŞİVİ - Kasım 2010
HABER ARŞİVİ
basından seçmeler
haber merkezi
Kocaeli Üniversitesi
Basın ve Halkla İlişkiler
SON HABER
HABER ARŞİVİ
basından seçmeler
Kocaeli Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ve Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi'nin (DETAB) düzenlediği Deney Hayvanları Kullanımı Sertifika Programı'na katılan araştırmacılar Tıp Fakültesi'nde düzenlenen sertifika töreninde belgelerini aldılar.

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, DETAB Müdürü Prof. Dr. Tijen Utkan ve araştırmacıların katıldığı sertifika töreninde 10 gün boyunca 40 saat teorik ve 40 saat pratik olmak üzere toplam 80 saat eğitim alan 30 araştırmacıdan, sertifika almaya hak kazanan 18 kursiyere sertifikaları verildi. Araştırmacılar bu kurs programı dahilinde laboratuvar hayvanı kullanarak her türlü eğitim, araştırma, uygulama ve test yapmak için deney hayvanı kullanmaya yönelik eğitim aldılar.

DETAB' ta Sertifika Töreni Yapıldı
TTNET'in, gençlerin kariyerlerine katkı sağlamak amacıyla Türkiye'nin 70 üniversitesinde hayata geçirdiği "TTNET'le Geleceğini Netleştir" etkinliği bugün (01 Kasım 2010) Kocaeli Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Kocaeli Üniversitesi Anadolu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik kapsamında teknoloji, internet, mobil ve bilişim sektöründeki son gelişmelerle ilgili bilgilerin yanı sıra öğrencilerin kariyerlerine yön kazandıracak ve profesyonel hayatta başarılı olmalarını sağlayacak taktikleri verilirken, düzenlenen yarışma ile de öğrencilere hediyeler dağıtıldı. Program sonunda tüm katılımcılara Katılım Belgesi takdim edildi. Dört oturum halinde gerçekleştirilen programın ilk oturumunda TTNET Ürün Geliştirme Bölümünden Ali Servet Eyüpoğlu, internet, mobil ve bilişim dünyasındaki son gelişmeler, sosyal ağlar ve sosyal medya kavramı, dünyada web 2.0 ve web 3.0 trendleri, internet girişimciliği ile ilgili Türkiye'den ve dünyadan başarı öyküleri anlattı. İkinci oturumda söz alan PDA Danışmanlık Eğitmeni Canten Kaya, "Etkili İletişimin İpuçları" başlıklı sunumunda, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin 'insan' olduğunu vurgulayarak; "Kendinizle barışık olmalısınız. İnandıktan ve azmettikten sonra hayatta başaramayacağınız şey yoktur. Potansiyellerinizi keşfedin. Başkasının ne dediği çok da önemli değil. Önemli olan potansiyellerinizin farkında olmanız ve kendinizle barışık olmanızdır" dedi. Üçüncü oturumda PDA Eğitmeni Hakan Turgut Özgeçmiş Yazma ve Mülakat Teknikleri başlıklı sunumu gerçekleştirirken dördüncü oturumda ise PDA Danışmanlık Genel Koordinatörü Abdülkadir Özbek Hafıza Teknikleri başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

TTNET'le Geleceğini Netleştir Kocaeli Üniversitesi'nde idi
Güney Kore, Chungnam National Üniversitesi Biyomedikal Muhendislik Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Baskanı Profesör Hyun Soo LIM PhD, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü`nde ``Introduction to Photodynamic Therapy of Cancer and Applications of PDT Laser (Fotodinamik Tedaviye Giriş ve FDT Lazer Uygulamalari) ``başlıklı bir seminer verdi.

Profesor LIM, ilk olarak Fotodinamik tedavinin mekanizması hakkında genel bilgiler verdikten sonra, basarılı bir Fotodinamik tedavi için gerekli olan ışık dozimetrisinin önemini vurgulayarak Doku Optiği ve FDT için geliştirilen son lazer teknolojisi hakkında bilgiler verdi. Profesör LIM, konuşmasını FDT`nin hücre kültürü, hayvan ve klinik (insan) uygulamalarından örnekler vererek ve FDT`nin kanser tedavisine getirdiği faydaları anlatarak tamamladı.

FDT Lazer Uygulamaları Semineri Yapıldı
Soo Lim
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı tarafından, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısı ile düzenlenen etkinlikte Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Binası Ara Kat Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, akademisyenler, hasta ve hasta yakınları katıldı. Diyabetten Güzellik Yaratmak başlıklı slayt gösterisinin ardından Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun düzenlediği konferansta, diyabet hakkında bilgiler vererek teşhis ve tedavi süreçlerini anlattı. Diyabetli çocukların bakımı için okullar ve öğretmenlerin de önemli bir role sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Şükrü Hatun, ülkemizde 18 yaş altı 15 bin civarında diyabetli hasta bulunduğunu ifade etti.

Etkinlik çerçevesinde 'Diyabetli Çocuk Annesi Olmak' konulu bölümde sunum yapan İlknur Terzioğlu, yaşadıklarını anlatarak gelen soruları cevapladı. Etkinlik soru ve cevaplardan oluşan forum bölümünün ardından düzenlenen gitar dinletisi ile sona erdi.

Hatun
Terzioğlu
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB ve Baş-Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı'nın geleneksel hale getirdiği Kocaeli KBB Günleri'nin dördüncüsü "Kronik Otitis Media ve Cerrahi Tedavisi" konusu ile başladı.

Umuttepe Yerleşkesi Ihlamur Toplantı Salonu'nda başlayan etkinliğin açılış törenine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demirci, KBB ve Baş-Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Almaç, akademisyenler, davetliler ve kursiyerler katıldı. "Kocaeli KBB Günleri" ilk toplantısını 2006'da Rinoplasti, 2007 ve 2008'de Endoskopik Sinüs Cerrahisi konusunda gerçekleştirdi. 5 Kasım 2010'da başlayan dördüncü etkinliğin konusu, gelen geri bildirim istekleri göz önüne alınarak "Kronik Otitis Media ve Cerrahi Tedavisi" olarak belirlendi. Amacı konu üzerinde teorik ve pratik olarak yararlı bir bilimsel etkinlik ortamı sağlamak, tartışmalı noktalara çözüm yolları aramak olan kurs programı 6 Kasım'da da devam etti.

4. KBB Günleri Başladı
Demirci
Almaç
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Başar ELIA (Avrupa Sanat Okulları Birliği) Representative Board üyeliğine seçildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Başar ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sema Göktaş 27-30 Ekim 2010 tarihleri arasında Fransa'nın Nantes kentinde düzenlenen 11. Elia Bienali'ne katıldılar. Prof. Dr. Reşat Başar, Bienal kapsamında "Türkiye'deki Üniversitelerde Sanat Eğitimi ve Kocaeli Üniversitesi" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Sema Göktaş ise Bienal programında yer alan etkinliklerden, Elia üyesi okulların son sınıf öğrencilerine açık görsel sanatlar, tiyatro, dans, müzik, film ve tasarım alanlarına yönelik bir yarışma olan "Neu/Now Festivali"nde jüri üyeliği yaptı.

11. ELIA Bienali'nin hemen ardından gerçekleştirilen ELIA Genel Kurulu'nda Prof. Dr. Reşat Başar, ELIA Representative Board üyeliğine seçildi. Üç yüzü aşkın sanat eğitimi kurumuna yönelik Avrupa'nın en büyük ağı olan ELIA'nın Representative Board'u toplam 23 üyeden oluşuyor. Prof. Dr. Reşat Başar, söz konusu kurula aralarında Portekiz, İspanya, Fransa, ve İtalya'nın da bulunduğu C Bölgesindeki üç temsilciden biri ve Türkiye'den seçilen ilk temsilci oldu.

C Bölgesi Ülkeleri:
Türkiye
İtalya
Fransa
Romanya
İspanya
Bulgaristan
Yunanistan
Portekiz

ELIA linki
http://www.elia-artschools.org

Neu/Now Festivali linki
http://www.neunow.com

ELIA Representative Board linki
http://www.elia-artschools.org/News%2B/showItem?id=3063
Prof. Dr. Reşat Başar ELIA Representative Board Üyeliğine Seçildi
Kocaeli Üniversitesi, Balabanlı Grup ve Numatics International İşbirliği ile Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu Çevre Temizliği ve Denetimi Programı öğrencilerine Numatics International eğitmenleri tarafından 01-04 Kasım 2010 tarihlerinde "genel temizlik, otel temizliği, mikrofiberler ve risk değerlendirmesi konularını kapsayan teorik ve uygulamalı Sertifika Programı" eğitimi verildi.

Eğitim programı, Numatics International Firmasından Satış ve Eğitim Müdürü Roger Silcox ve İhracat Müdürü Matt Tattershall, Balabanlı İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Tuğsavul Balabanlı, Firmanın Dış İlişkiler sorumlusu Erden Erkam, Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Müdürü Prof.Dr. Halis Aygün, Müdür Yardımcısı Yılmaz Pekmezcan, Çevre Temizlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Arzu Yüce, Branş Hocası Öğr.Gör.Tülay Polat Üzümcü ve Çevre Temizliği ve Denetimi Programı öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Program kapsamında hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Teorik eğitimler Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO konferans salonununda yapılırken, uygulamalı eğitimler ise Balabanlı Grup ve Numatics International firmalarının destek ve hibeleriyle oluşturulan Çevre Temizlik Laboratuvarında gerçekleştirildi. Dört gün boyunca yoğun olarak devam eden eğitimde, ilk gün teorik olarak verilen eğitimde "Genel temizlik ve hijyen bilgisi, mikrofiber temizlik teknolojisi, risk değerlendirmesi ve otel temizliği" konularında bilgilendirildi. İkinci ve üçüncü günlerde, öğrenciler, laboratuarda bulunan araç ve makinelerin güvenli kullanımı ve teknik özellikleri ile ilgili uygulamalı eğitim gördü. Eğitim programının son gününde ise, Numatics International firması tarafından eğitime katılan öğrencilere uluslararası geçerliliği olan sertifika verilmesi için sınav yapıldı. Sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler, uluslararası bir sertifikaya hak kazanacaklar.

Türkiye'de Numatics İnternational firmasının distribütörlüğünü yapan Balabanlı Grubun yöneticileri, İngiliz makine devi Numatic ve şirketlerinin programımıza verdikleri katkı ve desteklerini arttırarak sürdüreceklerini ifade ettiler. Çevre Temizliği ve Denetimi Programından mezun olan öğrencilerimizin, ülkemiz temizlik endüstrinse farklı bir bakış açısı ve akademik bir vizyon sağlayacağını düşündüklerini belirttiler. Ayrıca, uluslararası İngiliz makine üreticisi Numatic şirketi yetkilileri, başarılı 2 öğrenciye İngiltere'de staj imkanı sağlayabileceklerini belirtmesi öğrenciler arasında büyük bir sevinç ve motivasyon yarattı.

Eğitim Programının kapanışında, Balabanlı İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Tuğsavul Balabanlı, Firmanın Dış İlişkiler sorumlusu Erden Erkam, Numatics International Firmasından Satış ve Eğitim Müdürü Roger Silcox ve İhracat Müdürü Matt Tattershall'e Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Müdürü Prof. Dr. Halis Aygün tarafından, katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

Hereke Ö.İ. Uzunyol MYO Öğrencilerine Uluslararası Sertifikalı Eğitim
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72.yılında tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli Üniversitesi'nde gerçekleştirilin etkinlikle anıldı. Umuttepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saat 09.05'te siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu ve ardından hep birlikte coşkuyla okunan İstiklal Marşı'yla başlayan tören Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam etti.

Fen Edebiyat Fakültesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasret Çomak, Prof. Dr. Arif Demir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Çağlar, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Güney, Senatörler, akademisyenler, daire başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Zeynep Günay'ın okuduğu Gençliğe Hitabe ile başlayan Atatürk'ü Anma Programında, Başkanlığını Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Demir Kürşat Yıldız'ın yaptığı 'Gençlik Atatürk'ü Konuşuyor' isimli panele geçildi. Fen Edebiyat Fakültesi'nin tüm bölümlerinden öğrencilerin panelist olarak katıldığı panelde Cansu Karaoğlu "Atatürk, Üniversite ve Kadın", Gülşah Dinç "Atatürk'ün Gençliğe Bakışı", Aykut Bakar "Atatürk ve Türk Dili", Özgü Ayvaz "Atatürk'ün Eğitim Politikası", Ali Aydın "80 Öncesi Gençlik Ve 80 Sonrası Gençliğin Atatürk'e Bakışı", Zeynep Sanır "Atatürk'ü Anlamak ve Anlatmak", Serhat Şentürk "Atatürk ve Müzecilik" ve Berna Metin "Yurdumun İlk Güneşi" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Etkinlik panelin ardından sergilenen, İletişim Fakültesi'nin "Zamanın Tanıkları" isimli sergisinin gezilmesi ile son buldu.

Ata'mızı Andık
Yıldız
Kocaeli Üniversitesi'nde Bayram öncesinde Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler'de Bayramlaşma Töreni yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof. Dr. Hasret Çomak, Prof. Dr. Arif Demir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Çağlar, Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, dekanlar, daire başkanları, akademik ve idari personel katıldı. Katılımın yoğun olduğu tören samimi bir ortamda gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi'nde Bayramlaşma
Kocaeli Valiliği Avrupa Birliği Projeler Koordinasyon Merkezi tarafından, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Proje Yazım Eğitimi'ni başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisleri Mor Salonda gerçekleştirilen sertifika töreninde sertifikaya hak kazanan 40 kursiyere sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Uluslar Arası İlişkiler Birim Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Pamuk, İl Proje Koordinatörü Enver Düz verdi. İkincisi gerçekleştirilen ve beş gün süren Proje Yazım Eğitimi, Avrupa Birliği fonlarından proje alınması ve projelere nasıl başvuru yapılır konularını içeriyor. Eğitim süresi boyunca kursiyerler yabancı dilde proje başvuru belgeleri doldurdu ve 4-5 proje başvuruya hazır hale getirildi. Tören sertifikaların dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

'Proje Yazım Eğitimi' Sertifikaları Dağıtıldı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda bugün (12.11.2010) gerçekleştirilen iki ayrı ameliyatla üretra darlığı şikayeti olan iki hastaya üretral stent takıldı.

Kocaeli Üniversitesi'nde bu metodla ilk defa ve başarıyla gerçekleştirilen ameliyatlara Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Gökalp, üretral stent konusunda Dünyaca bilinen sayılı kişilerden Prof. Dr. Daniel Yahya ve Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri katıldı.

Üretral Stent'te Farklı Bir Metot Kullanıldı
'Türk Japon İlişkilerinde Kültürel Bir Dönüşüm: Ruhun Gıdası Projesi' konulu panel dün (23 Kasım 2010) Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Panalde AICAT (Uluslararası İşbirliği ve Eğitim Derneği) İkinci Başkanı Yoshıkazu Nakahama, Japonya Çiçekçilik Derneği Uzmanlarından Nishiyama Tadashi, AICAT Organizasyonunda görevli ve danışmanlık yapan İnan Öner, Ahşap Sanatçıları Masami Arai ve Oriko Matsuzaki yer aldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Başar'ın kısa bir konuşma yaptığı ve Ruhun Gıdası Projesi kapsamında yapılanları değerlendirdiği konuşmasında "Japonya ve Japonya'daki Üniversitelerle yapılan çalışmalar kapsamı genişletilerek devam edecek. Bizler bu işbirliğini önemsiyoruz ve ben bu süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. AICAT İkinci Başkanı Yoshıkazu Nakahama ise Kobe'de yaşadıkları depremin ardından Türkiye'de yaşanan 1999 Marmara Depremi'nin aynı acıları yaşayan Türk ve Japon halklarının bir araya gelmesine neden olduğunu aktararak Ruhun Gıdası Projesi'nin oluşma evresini anlattı. 12 Kasım 1999 tarihinde İstanbul'da yapılan Uluslararası Acil Yardım Sempozyum'unda konuşmacı olarak yer alan Nakahama, konuşmasından birkaç saat sonra yaşanan Düzce Depremi ile çok daha fazla etkilendiğini ve ortak çalışmalar yapmak için harekete geçtiğini aktardı. Neler yapılabileceğini düşünürken Değirmendere Belediye Başkanı'nda gelen "Bizim su ve gıdaya ihtiyacımız var ama sanata da ihtiyacımız var" mesajının kendisi için başlangıç olduğunu aktaran Nakahama ülkesindeki 52 sanatçının desteği ile Ruhun Gıdası Projesi'ne başladıklarını aktardı. Sergiler, kültür alışverişi toplantıları, çocuklarla fotoğraf çalışmaları, müzik ve dans etkinlikleri, çiçek baskı çalışmaları, mürekkep ve pastel ile resim çalışmaları, Japon fırçası ile şiir yazımı, nefes halkaları, canlı resim gösterisi, belgesel çekimi, sanat kitabı bağışları, Değirmendere Heykel Ahşap Sempozyumu, Japon sanatçılarının kişisel sergileri gibi pek çok etkinliği Türkiye'de ve bölgede gerçekleştirdiklerini, bunlara devam etmeyi planladıklarını aktaran Nakahama süreçte kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. 2010 yılının Türkiye'de Japon yılı olarak kabul edilmesi de çalışmaların kapsamını genişletti diyen Nakahama DAIKIN firmasına aracılık ederek Kaman-Kalehöyük Harebeleri kazıları için Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Müzesi'ne klima bağışladıklarını söyledi. Ruhun Gıdası Projesi'nin amaçlarını; Her zaman yeni, dinamik, nefes alan bir yardım olmalı, İnsan ağı her zaman bilinçli olmalı, Karşılıklı dayanışma ruhu desteklenmeli, Süreklilikten doğan güçlü bir yardım olmalı, Yardımdan ziyade dayanışma, birlikte hareket ve paylaşma ruhunun desteklediği bir aktivite olmalı şeklinde açıklayan Nakahama Türkiye'de bulunmaktan ve panele katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek konuşmasını tamamladı. Japonya Çiçekçilik Derneği Uzmanlarından Nishiyama Tadashi ise Türkiye'ye bağışladıkları 1000 adet Sakura ağacı hakkında bilgiler vererek bu ağacın kendi kültürlerindeki yerine tarihten örnekler vererek değindi. Ahşap Sanatçıları Masami Arai ve Oriko Matsuzaki ise kendi eserleri hakkında bilgiler vererek Türkiye ve Türkiye'de olmanın kendilerinde yarattığı duygulardan bahsettiler. Kültürel alışverişin kendilerini beslediğini, Kocaeli'de ve Türkiye'de son derece nezaket ve ilgiyle karşılanmaktan dolayı memnun olduklarını, ileriki yıllarda da buraya dair çalışmalar içinde yer alacaklarını ifade ettiler. Panel süresince Japon konuşmacılara yardımcı olan İnan Öner ise son olarak kısa bir değerlendirme yaparak 15 yıldır kaldığı Japonya'dan Türkiye'ye yapılan bu çalışmaların içinde yer almaktan dolayı memnun olduğunu ifade etti.
Ağaçtan Gözler Sergisi
Panelin ardından Ağaçtan Gözler Sergisi'ni ziyaret eden konuklara Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, dekanlar, öğretim üye ve elemanları ile öğrenciler eşlik etti. Rektör Prof. Dr. Komsuoğlu "Burada bulunmanızdan ve Üniversitemiz, ülkemizle işbirliğinde çalışmalar yürütmenizden dolayı çok mutluyum. Özellikle genç sanatçıların, öğrenci arkadaşlarımızın bu çalışmalarda yer alması benim için ayrıca önemli. Bu işbirliğinin geliştirilerek devam edeceğini biliyorum ve destekliyorum. Türkiye'nin Japonya gibi bir ülke ile eğitim ve diğer alanlarda işbirliğinde olmasının önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi. Kokteyl eşliğinde ziyaret edilen sergide sanatçılar eserleri hakkında bilgiler aktardı. Sanatseverlerin izleyebilmesi için sergi 26 Kasım'a kadar açık olacak.

Ruhun Gıdası Projesi
Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi koordinatörlüğünde organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması dün (24.11.2010) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof. Dr. Hasret Çomak, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Çağlar, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Satılmış Tekindal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Güney, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitime verdiği önemi vurgulayarak, "Ulu Önder Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 82'nci yıldönümünü ve bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 30'uncusunu kutluyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutlar, varlığımızı güçlendiren ve geleceğimizi aydınlatan öğretmenlerimize engin saygılarımı sunarım" dedi. Cumhuriyetin ilk yıllarında atılan adımlar sayesinde bugün bu eğitim imkanının olduğunun altını çizen Prof. Dr. Hasret Çomak, Kocaeli Üniversitesi'nin eğitim için her türlü imkanı seferber ettiğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardında Kocaeli Üniversitesi öğrencisi, öğretmen adayı Serkan Albayrak Atatürk'ün 25 Ağustos 1924'te Ankara'da Toplanan 1. Öğretmenler Birliği'nde yaptığı konuşmayı okudu.Öğretmen adayı Gökhan Haldun Demirdöven ise "Kar Çiçeklerim - Bir Öğretmenin Anısı" isimli sunumunu gerçekleştirdi. Kocaeli Üniversitesi mezunu Buket Cengiz Uğuz öğretmenlik mesleğine yeni adım atmış öğretmenler adına bir konuşma yaptı.
Müzik Eğitimi Formasyon öğrencilerinin Klasik Müzik Dinletisinin ardından ise Prof. Dr. Nuray Sungur 'Öğretmenliğin Değişen Yüzü 'konulu sunumu gerçekleştirdi.
Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çok Sesli Korosu Konseri ve Müzik Eğitimi Formasyon öğrencilerinin Halk Müziği Dinletisi'nin ardından İletişim Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Ferhat İğil tarafından hazırlanan Minyatür Heykel Sergisi'nin gezilmesi ile etkinlik sona erdi.

Ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Derbent Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan "Başöğretmenimiz Atatürk" başlıklı etkinlik Derbent Uygulama Oteli Mavi Salon'da gerçekleştirildi. Burada ki etkinliğe ise Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, Derbent Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Güngör, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. "Başöğretmenimiz Atatürk" başlıklı sunumu yapan Derbent Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Güngör, Cumhuriyet öncesi eğitim durumundan günümüze kadar olan süreci örnekleyerek ve görsellerle destekleyerek anlattı.

Öğretmenler Günü Kutlandı
Güngör
Sungur
Çomak
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'ne yeniden atanan Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu'nu makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Başkan Karaosmanoğlu'nu Rektörlük Makamında misafir etti. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof. Dr. Hasret Çomak ve Prof. Dr. Arif Demir de hazır bulundu. Başkan Karaosmanoğlu,Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'ne yeniden atanan Prof. Dr. Komsuoğlu'na tebriklerini ileterek, Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu'nu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha büyük bir enerjiyle Kocaeli Üniversitesi'ne ve Kocaeli kentine hizmet edeceğine inandığını dile getirdi.

Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ise Başkan Karaosmanoğlu'na nazik ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, Kocaeli'nin çok dinamik bir kent olduğunu, Kocaeli Üniversitesi'nin de bu büyük enerji ve dinamizmle çalışmalarına devam edeceğini belirterek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kentin yararına ortak projeler geliştirmeye devam edeceğini ifade etti.

Başkan Karaosmanoğlu'ndan Tebrik Ziyareti
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından organize edilen ve mimarlık fakültelerinde okuyan öğrenciler açısından mimarlığın kamusal ve toplumsal sorumluluğuna yönelik farkındalık yaratmak amacıyla yürüttüğü atölye çalışması Kocaeli Üniversitesi'nde yapılan panelin ardından izleyicileriyle buluştu.
Bu yıl beşincisi düzenlenen atölye çalışmasında ana tema "Kamusal Mekanlar, Meydanlar, Sokaklar, Kıyılar…" olarak belirlendi. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Bakırköy, Kadıköy ve Kartal temsilciliklerinde 1-31 Temmuz 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen toplam yedi atölye çalışmasında Türkiye'deki farklı mimarlık fakültelerinden öğrenciler yer aldı. Şehrin farklı alanlarında ve buralardaki sorunlara karşı duyarlılık oluşmasını sağlayan atölye çalışması ile öğrenciler kendi istekleriyle kentin farklı alanlarını mercek altına aldı. Kent Düşleri atölyeleri ile bilgi paylaşımından yararlanan öğrenciler fakültelerinde aldıkları teorik bilgiyi pratikte nasıl uygulayabileceklerini belirlenen tema çerçevesinde tekrar düşündüler ve çalışmalar ürettiler. Dün (25 Kasım 2010) Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi organizatörlüğünde hazırlanan söyleşi ile de hem atölye çalışması üzerinde duruldu hem de öğrencilerle kent sorunlarına dair çözüm önerilerinin mimar olarak nasıl üretilebileceği aktarıldı. Yrd. Doç. Dr. Murat Şahin'in kısa bir sunum yaptığı ve Yrd. Doç. Dr. Rüveyda Kömürlü, Yrd. Doç. Dr. Gül Köksal, Öğr. Gör. Dr. A. Kıvanç Kutluca'nın konuşmaya katkı sunduğu söyleşide atölye çalışmalarının önemi ve bu süreçte yaşananlar değerlendirildi. 120 civarındaki katılımcının olduğu ve 30 gün süren atölye çalışması hakkında Büyükkent Şubesi'nden Derya Karadağ "Kent Düşleri adı altındaki atölye çalışmamıza katılan öğrenciler ve hocalarımızla güzel düşler ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz" dedi. Oya Akın, Ali Kılıç ve Ercan Koç'un organizasyon komitesinde yer aldığı atölye çalışmasının iler ki yıllarda da farklı temalarla devam edeceğinin belirtildiği söyleşinin ardından "Kent Düşleri" atölyelerindeki çalışmaların sergilendiği alana geçildi. 30 gün boyunca interaktif olarak yürütülen çalışmanın ürünlerinin katılımcılar tarafından ziyaret edildiği sergi 30 Kasım 2010 tarihine kadar açık tutulacak.

"Kent Düşleri" Sergisi Kocaeli Üniversitesi'nde
Türkiye'den Kocaeli Üniversitesi İhsaniye Meslek Yüksekokulu ile İtalya, Fransa ve Yunanistan'dan paydaşların yürüttüğü 'Eğitimde Kalite Ağının Oluşturulması' projesinin dördüncü çalıştayı Umuttepe Yerleşkesi Kardelen Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Eğitimde Kalite Ağının Oluşturulması konulu Leonardo Da Vinci ortaklık çalıştayının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, konuklara Kocaeli Üniversitesi'nin akademik çalışmalarını ve Umuttepe Yerleşkesi'nin fiziki olanaklarını kısaca anlatarak, çalıştayın başarılı olmasını temenni etti. Ülkeler arası tecrübe paylaşımı sağlanması ve Bologna Süreci çerçevesinde eğitim kalitesinin artırılması hedeflenen çalışmaların sonucunda ayrıca Bologna eğitim kriterlerine uygun mesleki eğitimde bir model oluşturulması da amaçlanıyor.

Türkiye'de yapılan dördüncü çalıştaya İhsaniye MYO Müdürü Doç. Dr. Nil Pembe Özer, Arca Management LTD'den (İtalya) Fabrizo Antonelli ile Anastasija Kosjakova, Savoir et Competences Dormatiion'dan (Fransa) Laurianne Giguet ile Gwenel Gradit, Markiako Kek Athinon'dan Virginia Kritikou ile Angelika Retsou ve Kocaeli Valiliği AB Koordinatörü Enver Düz katıldı. Ayrıca katılımcılardan Enver Düz ve Yrd. Doç. Dr. Halil Samet birer sunum gerçekleştirdiler.

Eğitimde Kalite Ağının Oluşturulması Çalıştayı Yapıldı
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından organize edilen "Enstrüman Yapım Günleri" iki gün süren sergi, atölye çalışmaları ve sunumların ardından bugün sona erdi.

Kocaeli Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Hereke Borusan Yerleşkesi'nde 25-26 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen "Enstrüman Yapım Günleri" etkinliği kapsamında ülkemizdeki enstrüman yapımcılarının ürünlerinin tanıtılması, bir çalgının tüm yapım aşamalarının incelenmesi, çalgının bakımı konuları ele alındı. Bu yılki ana teması "Gitar" olan etkinliklerde Türkiye'deki gitar yapımına yön vermiş değerli gitar yapımcıları ağırlandı. 'Malzeme seçiminde neye dikkat edilmelidir', 'Türkiye'de hangi ağaçlar kullanılabilir', 'Yapım aşamasında hangi malzemeler gerekir', 'Yapım aşamasında hangi gereçler kullanılıyor', ' Bir gitar yapımı ne kadar sürede gerçekleşir', 'Yapım aşamasında yaşanabilecek sıkıntılar nelerdir', 'Kullanılan özel aparat ve ekipman nedir' ve 'Çalgının bakımı nasıl yapılmalıdır' konularının ele alındığı etkinliğin ilk gününde Ömer Akar, Murat Sezen ve Ejder Pamukçu. İkinci günde ise Arif Türker Gündoğdu, İbrahim Kırlı, Feridun Tanrıkut sunumlarını gerçekleştirdi. Katılımcı enstrüman yapımcılarının ürünleri, Enstrüman Yapım Günleri süresince dersliklerde sergilendi.

Enstrüman Yapım Günleri Sona Erdi
Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 2010-2011 Pedagojik Formasyon Sertifikası programına başvuruları kabul edilen öğrencilerin kayıtları bugün başladı..

YÖK ve MEB'in ortak kararı ile 1997 yılından bu yana tezsiz yüksek lisans düzeyinde devam eden ortaöğretime öğretmen yetiştirme programınsa öğrenci alımı YÖK Genel Kurulu'nun 21 Ocak 2010 tarihli kararı ile durdurularak, bunun yerine Pedagojik Formasyon Sertifika Programı uygulamasına başlanmıştır.

Pedagojik Formasyon Sertifika Programı uygulaması; YÖK yazısı gereği Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlığı sorumluluğunda; Eğitim bilimleri Bölümü öğretim üyesi sayısı, fakültenin derslik kapasitesine bağlı olarak alınacak öğrenci sayısı belirlenmektedir.
Programa Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun 07/07/2009 Tarihli ve 80 Sayılı Kararı'nda belirlenen alanlarda lisans mezunu veya lisans eğitim yapanlar başvurabilmektedir.


Uygulamanın içeriğini ve başvuru ölçütlerini anlatan Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevat Celep "Sağlık, eğitim ve güvenlik bir ulusun temel taşlarını oluşturmaktadır. Bu bağlamda formasyon programına devam eden öğretmen adaylarının formasyon eğitimlerinin yanı sıra tutum ve davranışlarının öğretmenlik mesleğine uygunluğu önem kazanmaktadır. Bu nedenle Eğitim Bilimleri Bölümü olarak biz bu programı Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerleri ile Milli Eğitim'in temel ilkelerine özen göstererek yürütüyoruz" dedi.

Pedagojik Formasyon Sertifikası Eğitimine başvurmak isteyen, lisans eğitimine devam eden adayların uymak zorunda olduğu ölçütleri şöyle; Pedagojik Formasyon derslerini almak üzere başvuracak öğrencilerin 4'üncü yarıyılı bitirmiş olmalarının yanı sıra ağırlıklı not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 ve alıp da başaramadığı alttan başarısız ders sayısının en fazla 2 olması gerekir. 2010-2011 Akademik Yılına mahsus olarak son sınıf öğrencileri de sertifika programına katılabilecekler. Mezunların ise lisans mezuniyet notunun 4 üzerinden en az 2,5 kriterini sağlaması gerekir.

Pedagojik formasyon derslerine, sadece ilgili fakülteler ve yüksekokulların ilgili lisans programlarında kayıtlı öğrenciler başvurabilir. Pedagojik formasyon eğitimine hangi bölüm mezunlarının başvurabileceği Talim ve Terbiye Kurulunun 119 Sayılı Kararı Ek çizelgesinde (http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/80/80_cizelge.pdf) belirtilmiştir.

Başvuruları kabul edilen öğrencilerin dersleri Eğitim Fakültesi'nde sürdürülüyor. Sertifika Programı mezunlar için iki dönemde ( bir yıl) tamamlanırken, dersler hafta sonları yapılıyor. Lisans eğitimine devam eden öğrenciler için sertifika programı 4 dönem (2 yıl) olarak belirlenmiş ve dersler hafta içi yapılıyor. Bunun yanı sıra öğrencilerin aldığı lisans dersleri ve pedagojik formasyon derslerinin toplamının 30 krediyi geçmemesi gerekiyor.


Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünce düzenlene pedagojik formasyon sertifika programı iki farkı program biçiminde yürütülmektedir
Lisans Mezunlarına Yönelik Pedagojik Formasyon Sertifika Programı: Bu programa iki yarıyıldan oluşmaktadır Bu programa 2010-2011 eğitim öğretim döneminde Kocaeli Üniversitesi ve diğer üniversite mezunları için ayrı ayrı kontenjan oluşturularak toplam 13 alanda 250 öğrenci alınmıştır. Program ücreti 2270 TL olup, döner sermaye üzerinden sürekli eğitim merkezi aracılığı ile yürütülmektedir. Dersler yalnızca hafta sonlarında yapılmaktadır.
Lisans Öğrencilerine Yönelik Pedagojik Formasyon Sertifika Programı: Bu programa Kocaeli üniversitesinde 3 ve 4. sınıflarda okuyanlar başvurabilmektedirler. Program süresi 4 yarıyıl olup, ücreti 1100 TL dir. Bu programa 617 kişi başvurmuş olmasına rağmen öğretim elemanı koşulları dikkate alınarak ilk aşamada 250 öğrenci alınmış olup, derslere ise 3Aralık 2010 tarihinde başlanacaktır. Ancak Üniversitemizce geri kalan öğrencilerin bu istemlerinin karşılanabilmesi için koşullara zorlanarak yeni bir program açılma çalışması başlatılmıştır. Böylece mezun ve öğrencilerden oluşan, toplamda 900'e yakın öğrenci formasyon eğitimi almış olacak.

Öğrenimine Devam Edenler İçin Pedagojik Formasyon Kayıtları Bugün Başladı
Kök Hücre Ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) tarafından Kocaeli Üniversitesi bünyesinde, 2010 yılı bilimsel etkinlikleri kapsamında düzenlenen 12. Temel Kök Hücre Teknikleri ve Moleküler Biyoloji Uygulamaları Kursu başladı.

29 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kursa farklı üniversitelerden toplam 21 kursiyer katılıyor. Bir çok özel kuruluşun yanı sıra, Kocaeli, Hacettepe, Marmara, Ankara, Uludağ, Süleyman Demirel, Kırıkkale ve Mustafa Kemal Üniversitelerinden öğretim üyelerinin de katıldığı kurs programında, 3 farklı kaynaktan (sıçan kemik iliği, insan periferik kan veya kordon kanı, adipoz doku) mezenkimal kök hücre izolasyonundan başlayarak in-vitro farklılaştırma çalışmalarının sonuna kadarki süreçteki kök hücre kültür yöntemleri, vitrifikasyon, hücre çogalım indeksi ve canlılık testleri, Western blotlama, RT-PCR, gen aktarım teknikleri, ELİZA, apoptozisin flow sitometri ve immunohistokimyasal yöntemlerle saptanması, kök hücre karekterizasyonunda flow sitometri ve immunohistokimyasal tekniklerin uygulanması ve flouresans mikroskopi incelenmesini içeren teorik ve uygulamalı eğitimleri kapsamaktadır. KÖGEM Müdürü Prof. Dr. Erdal Karaöz başkanlığında gerçekleştirilen kurs programı sonunda katılımcılara sertifikaları verilecektir.

KÖGEM Kursları Devam Ediyor
Karaöz
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Politika Kulübü tarafından organize edilen, 'İnsanlık Değeri ve Engellilere Yönelik Sosyal Politikalar' başlıklı sempozyum bugün (30 Kasım 2010) yapıldı.

Morfoloji Binası Anadolu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Kocaeli Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Bazı katılımcıların ayakta izlediği etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu ve akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hasret Çomak, sempozyumun organizasyonunu gerçekleştiren Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü kulübü olan Sosyal Politika Kulübü'nün yaptığı çalışmalardan gurur duyduğunu belirterek, sosyal sorumluluk taşıyan bu etkinliğin başarılı geçmesini temenni etti. Açılış konuşmasının ardından ilk oturuma geçildi. Oturum Başkanlığını Anadolu Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Zühtü Altan'ın yaptığı ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Özveri'nin "Türk Hukukunda Engelliler" konusu ile Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyrazın 'Sosyal Devlette Engelleri Aşmak' konulu sunumları gerçekleştirildi. İlk oturumun ardından verilen moladan sonra İkinci Oturuma geçildi. Oturum Başkanlığını Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu'nun yaptığı oturumda, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Menşure Aydın 'Yüksek Öğrenimde Engelli Öğrenci Olmak' konulu sunumu yaparken, ayrıca Alternatif Yaşam Derneği'nden Ercan Tutal da bir sunum gerçekleştirdi.

Engellilere Yönelik Sosyal Politikalar
E-GAZETE