Kocaeli Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılına 15.335'i yeni öğrenci olmak üzere toplamda 60 bin'i geçen öğrenci sayısı ile başlıyor. 5-9 Eylül 2011 tarihleri arasında yeni kayıtlı öğrencilerin işlemlerinin yapılacağı Kocaeli Üniversitesi'nde bugün (5 Eylül 2011) kayıt heyecanı başladı. Kayıt için gerekli bilgilerin yer aldığı web sayfasından(http://odb.kocaeli.edu.tr/kayit_islemleri.php) ve görevli personelden bilgi alan öğrencilerin kayıtlarını sorunsuz bir şekilde tamamlamaları için başta Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı olmak üzere tüm görevliler kayıt yerlerinde hazır bulunuyor. İş Bankası'na kayıt ücretlerini ödeyecek olan öğrenciler için "Kolay Yoldan Üniversite Harcı Ödenir" sloganı ile yola çıkan banka çalışanları 7/24 telefon, bankamatik veya internet aracılığıyla ödeme kolaylığı sağlıyor. Çeşitli illerden Kocaeli Üniversitesi'ne gelen öğrenci ve veliler için otobüs terminalinden ve tren garından belediye otobüsleri ile kayıt noktalarına taşımacılık hizmeti de sağlanıyor. Yurt ve servis tanıtımlarının da yapıldığı Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler'de bu yerleşkede yer alan okulların kayıtları gerçekleştiriliyor. Umuttepe Yerleşkesi'nde yer alan okulların dışındaki fakülte, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları için de Kocaeli Üniversitesi'nin diğer yerleşkelerinde kayıt işlemleri yapılmaktadır.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Yaz Kampı Düzenlendi
Kocaeli Üniversitesi'nde bir ilk olarak Tıp Fakültesine aidiyet duygusunu geliştirmek, fakültenin eğitim ve diğer sorunlarını konuşmak, bu konularda projeler üretmek ve fakültenin her dönemden öğrencileriyle öğretim üyelerini sıcak bir ortamda bir araya getirmek amacı ile 19-21 Ağustos tarihleri arasında Balıkesir \ Erdek'te 1. Yaz Kampı düzenlendi. 3 gün süren kampta ilk gün akşamı yapılan "Hekim olmak ve günümüzde hekimlik" konulu söyleşinin konuğu Dr. Akın Yazıcı idi. Söyleşinin ardından sahilde şiir programı düzenlendi. Kampın ikinci gününde sabah ve öğleden sonra 2 oturum olarak "Fakültemizin Sorunları" ve "Fakültenin Sorunlarına Çözüm Önerileri" toplantıları gerçekleşti. Günün akşamında "Fakülteye ve Üniversiteye Aidiyet Bilinci nasıl oluşturulur?" başlıklı söyleşi düzenlendi. Son gün tüm toplantı sonuçları ve çıktılarının konuşulduğu ayrılış oturumunda, son derece keyifli ve duygusal anlar yaşandı.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin her sınıfından öğrencileri barındıran, Prof. Dr. Kürşat Yıldız'ın katılımı ve 5. sınıf öğrencisi Stj Dr Alişan Burak Yaşar'ın koordinatörlüğünde tamamlanan 16 kişilik kampta "Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Ailesi bilinci" oluşturma yolunda önemli bir adım atıldı. Her katılımcının tüm toplantılara aktif şekilde katıldığı ve fakülteye ait küçüklü büyüklü pek çok sorunun, güncel çözümler eşliğinde tartışıldığı ve bunlarla ilgili bir raporun ortaya konulduğu kampta toplantılardan arta kalan zamanlarda son derece keyifli ve unutulmaz anlar da yaşandı. Kampın her yıl sürdürülmesi, mümkün olursa yaz-kış kampları şeklinde düzenlenmesi, Erdek'te ortaya çıkan bu ruhun daha büyütülerek tüm fakülte çapına yayılması ve üniversitenin diğer fakültelerine de bu konuda öneri sunulması, kamp değerlendirme toplantısında herkesin benimsediği en canlı düşüncelerdendi.
KÖGEM'den Uluslararası Kongre
Günümüzde, modern tıbbın güncel yöntemlerle kesin olarak tedavi edemediği bazı hastalıklar vardır. Bu tür hastalıkların kesin tedavilerinin sağlanması hasar gören hücre-doku veya organların biyolojik işlevlerini yerine koymak (rejeneratif tıp) ya da tamir etmek (reparatif tıp) ile mümkün olabileceği düşünülmektedir. Bu sürecin önemli biyolojik unsuru "Kök Hücreler"dir. Son yıllarda, bu alanda klinik öncesi araştırma ve klinik denemelere ilişkin birçok rapor yayımlanmaktadır. Ülkemizde de kök hücre alanında Ar-Ge çalışmaları yürüten birçok merkez faaliyete geçti ve birçoğu da kurulma aşamasındadır. Prof. Dr. Karaöz, ülkemizde kök hücre, doku/organ mühendisliği ve gen tedavileri konusunda çalışan ve konuya ilgi duyan bilim insanları/genç araştırmacılar, hasta ve hasta yakınları ile bu alanda şimdiye kadar evrensel bilime önemli katkılar sağlamış temel ve klinik bilimcilerin bir araya gelmesini sağlayarak oldukça geniş kapsamlı paylaşım ve tartışma platformu oluşturacak olan bir kongre düzenlenmesini hedeflediklerini belirtti. Kongre süresince her oturumda alanında yetkin bilim insanlarının konuşmacı olarak yer alacağını ve yaptıkları son klinik ve preklinik çalışmalarının sonuçlarını kongrede açıklayacaklarını belirten kongre başkanı Prof. Dr. Erdal Karaöz, "İlk gün dünyada ilk kez kadavradan elde edilip hücrelerden arındırıldıktan sonra hastanın kendi kök hücreleriyle donatılarak elde edilen nefes borusunu 30 yaşındaki bir bayan hastaya naklederek yaşamasını sağlayan ekibin başkanı Prof. Dr. Paolo Macchiarini'nin konferansıyla başlayacak süreçte hem ülkemizden hem de dünyanın farklı kurumlarından çok önemli bilim insanlarının çalışma sonuçlarına tanık olacağız" dedi.
Karaöz
Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen, ülkemiz ve dünyanın bu alanda önemli araştırmacı ve uygulayıcılarının bir araya geleceği oldukça kapsamlı 1. Uluslararası Katılımlı Kök Hücre Araştırmaları Kongresi 28 Eylül-2 Ekim 2011 tarihleri arasında Sapanca'da gerçekleştirecek. Disiplinlerarası işbirliği anlayışıyla birçok hasta/hastalık ve uzmanlık derneklerinin katkılarıyla, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nün himayelerinde gerçekleştirilecek kongrenin ana temalarını "Nöromusküler (Miyopatiler, vb.), Nörodejeneratif (Parkinson hastalığı, vb.), Omurilik Yaralanmaları, Kardiyovasküler, Göz ve Otoimmun Hastalılar, Kısırlık, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi, Doku Mühendisliği, Gen Tedavileri, Diş Hekimliğinde Kök Hücre ve Kanser Kök Hücresi olarak belirlediklerini söyleyen Prof. Dr. Karaöz, bu konu başlıklarını içeren oturumlarda 35'i yurt dışından 37'si yurt içinden olmak üzere 72 bilim insanın gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin klinik öncesi ve klinik verilerini anlatacaklarını belirtti.
Eğitimde Yeniden Yapılanma Toplantısı
Kocaeli Üniversitesi Eğitimde Yeniden Yapılanma Komisyonu, yeni ders kayıt döneminde öğrencilerin sorunsuz ders seçim işlemlerini yapabilmeleri için bugün (9 Eylül 2011), Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde toplantı düzenledi. Ders danışmanlığı yapan tüm öğretim elemanlarının katıldığı toplantıda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da hazır bulundu. Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şerif Barış'ın giriş konuşmasını yaptığı toplantıda Eğitimde Yeniden Yapılanma süreci ve süreçte yaşanan sorunlar üzerinde duruldu. Prof. Dr. Barış konuşmasında "Başta Rektörümüz Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve Rektör Yardımcılarımız olmak üzere komisyonda yer alan herkes Sosyal Sorumluluk projelerine büyük önem veriyor. Hatta bu yıl bu alanda seçmeli dersler açıldı ve isteyen öğrencilerimiz bu konuda tercihlerini yapacaklar" dedi. Öğretim elemanlarının büyük bir dikkatle takip ettiği sunumlarda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli tarafından adım adım internet üzerinden ders seçimleri ile ilgili bilgiler aktarıldı. Ayrıca e-eğitim ile ilgili örnek videoların da gösterildiği toplantıda bu dersleri verecek öğretim üye ve elemanları bilgilendirildi.
Barış
Medya Okuryazarlığı Semineri İletişim Fakültesi'nde Başladı
Kocaeli Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması amacıyla hazırladığı İl Eylem Planı'nda yer alan etkinlikler kapsamında düzenlenen "Medya Okuryazarlığı Hizmetiçi Eğitim Semineri" İletişim Fakültesi'nde başladı.
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran yürütücülüğünde, Radyo, Televizyon ve Sinema ve Gazetecilik bölümleri öğretim elemanları tarafından hazırlanan seminerin açılışında konuşan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyfettin Karamızrak, medya okuryazarlığı derslerinin önemine dikkat çekerek, üniversite ile yürüttükleri işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Karamızrak'ın ardından söz alan Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak ise program çerçevesinde 20 Sosyal Bilgiler öğretmeninin seminere katılacağını hatırlatarak, bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artması gerektiğini ifade etti. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akbulut da günümüz medya dünyasını daha iyi değerlendirebilmek için medya okuryazarlığı derslerinin taşıdığı önemden bahsederek, seminere ev sahipliği yaptıkları için büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.
Seminer programı çerçevesinde Kocaeli'de görev yapan 20 Sosyal Bilgiler öğretmeninin, "Medya Okuryazarlığı" semineri ile medya konusunu değişik boyutlarıyla ele alabilecek bilgi düzeyine ulaşmaları ve bu kazanımlarını öğrencilere aktararak, medyanın dilini çözebilen, kurguyu gerçekten ayırt edebilen, eleştirel düşünme becerisine sahip, sorumluluk bilinci taşıyan gençler yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. 30 saatlik yoğun bir program olarak hazırlanan seminerde medya okuryazarlığı donanımını sağlayacak temel konular (iletişime giriş, kitle iletişimi, medya etiği, televizyon, radyo, gazete ve dergi, internet, sinema, medyanın çocuk psikolojisi üzerine etkileri) katılımcı öğretmenlere anlatılacak. Seminer 16 Eylül 2011 Cuma günü sona erecek ve katılımcı öğretmenlere katılım belgesi verilecek.
Çomak
Akbulut
Taşkıran
Karamızrak
Anadolu Sağlıktan Üniversitemize Ziyaret
Anadolu Sağlık Grubu Tıbbi Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Çakmakçı ile Anadolu Sağlık Grubu kurucularından ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan 12/09/2011'de Üniversitemize ziyarette bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu'nun makamında başlayan ziyaretin ardından konuklara kampus gezdirildi ve üniversite hakkında bilgiler verildi.
3. Uluslararası Ekonomi Politik Konferansı (Emek Piyasaları ve İstihdam ICOPEC 2011) Başladı
Kocaeli, Westminster (İngiltere), Silesian (Çek Cumhuriyeti) Üniversiteleri ile IRES Piemonte Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İtalya), Türk Sosyal Bilimler Derneği, Kocaeli Sanayi Odası, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Petro Kimya Lastik İşçileri Sendikası (PETROL-İŞ), Çalışma ve Toplum Dergisi, International Journal of Politics & Economics (İngiltere), IJOPEC Publishing (İngiltere) ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nın işbirliğinde düzenlenen "3. Uluslararası Ekonomi Politik Konferansı" bugün (15 Eylül 2011) başladı. Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen konferansın açılış töreni Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Üniversite üst yönetimi ve çok sayıda akademisyenin katılım gösterdiği konferansın ana teması "Emek Piyasaları ve İstihdam" olarak belirlendi. 2008 krizi sonrası dünya ekonomisinde ortaya çıkan gelişmeler bağlamında belirlenen ana tema etrafında çok çeşitli konuların ele alınacağı konferansın açılış konuşmasını Doç.Dr.İsmail Şiriner yaptı..Şiriner konuşmasında ''Bu konferans Türkiye'de yapılan ilk ekonomi politik konferansı.2008 krizi nedeniyle ortaya çıkan işsizlik ve istihdam sorununa dikkat çekmek için bu yılki konu''Emek piyasaları ve istihdam olarak belirlendi'' dedi.''.Şiriner'in ardından İİBF İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Recep Tarı da kriz kaynaklı işsizliğin arttığını,bunun sonucu olarak da gelir dağılımının bozulduğunu söyledi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdurrahman Fettahoğlu da paydaş üniversitelere teşekkür ederek başladığı konuşmasında global krize değinerek ''Kriz tüm dünyada derinleşerek devam etmektedir'' dedi. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise Kocaeli'deki üretim,istihdam ve krize değindi.Paydaş Üniversitelerin temsilcilerinin de konuşmacı olarak katıldıkları konferansta emek, uluslararası rekabet, göç konularından sendikal örgütlenmelere, işsizlik, yeni teknolojilerin kullanımından iş kalitesine, kadınların istihdamından aktif işgücü piyasalarına kadar oldukça geniş alanda çok sayıda bildiri 3 gün boyunca sunulacaktır. Ayrıca konferans,diğer bilimsel ve kültürel etkinliklerle devam edecektir.
Not: Konferans programı ve tartışma konuları için detaylı bilgiye http://www.kocaeli.edu.tr/dosyalar/400/etkinlikler/ICOPEC_2011_CAGRI_ENG&TUR.pdf adresinden ulaşılması mümkündür.
Şiriner
Zeytinoğlu
Fettahoğlu
Tarı
Yılmaz
Mekatronik Üzerine Araştırma ve Eğitim Uluslararası Çalıştayı Başladı
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen Mekatronik Üzerine Araştırma ve Eğitim Çalıştayı (REM 2011) bugün (15 Eylül 2011) Ihlamur Toplantı Salonu'nda yapılan açılış töreni ile başladı. Törene üniversite üst yönetimi ile çok sayıda araştırmacı ve akademisyen katıldı. Açılış konuşmasını Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz yaptı.Yılmaz çalıştay hakkında katılımcıları bilgilendirdi.Daha sonra Prof Dr. Reiner Dudziak üniversitelerin Mekatronik mühendislikleri arasındaki işbirliğine değinerek REM konferanslarının tarihçesini ele aldı.Rektörümüz Prof.Dr.Sezer Ş.Komsuğlu ise üniversitemiz,fakülteler ve Mekatronik Mühendisliği ile ilgili tanıtım konuşmasının ardından öğrenci ve öğretim üyesi değişimive çift diploma konularına yer verdi. İki gün boyunca motor, dizayn, mekatronik, robot ve sistemleri gibi pekçok konunun ele alınacağı çalıştaya çok sayıda ülkeden araştırmacı ve akademisyen katılım gösteriyor. Mekatronik eğitiminin karşılaştırmalı olarak diğer ülkerde nasıl verildiğinin de ele alınacağı çalıştay teori ile pratiği birleştirmesi anlamında da önemli. Farklı disiplinlerden araştırmacıların yer aldığı uluslararası çalıştay ile ilgili programa http://rem2011.kocaeli.edu.tr/documents/REM2011 _Programme.pdf adresinden ulaşılması mümkündür.
Komsuoğlu
Dudziak
Tıp Fakültesi'nden Tanışma ve Uyum Programı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencileri için tanışma ve uyum programı hazırladı. Bugün (19 Eylül 2011) tarihinde başlayan programda Dekan Prof. Dr. Ali Demirci, öğretim üyeleri ve öğrenciler yer aldı. 23 Eylül 2011 tarihine kadar devam edecek programda yeni başlayan öğrenciler için faydalı bilgiler aktarılacak ve karşılaşabilecekleri sorunlar paylaşılacak. Öğrenci kulüpleri, barınma, sosyal yaşam, sınavlar, Türkiye ve Dünya sağlığı gibi konuların yanı sıra çeşitli etkinliklerin de yer aldığı program süresince öğretim üyeleri ve öğrenciler sunumlar yapacak. Dönem 1 amfisinde başlayan programın açılış töreninde Dekan Prof. Dr. Demirci öğrencilere hoş geldiniz diyerek açılış konuşmasını yaptı. Fakülte tanıtımının yapıldığı ve yeni öğrenciler tarafından doldurulan anketlerin yorumlandığı açılış töreninde öğrenciler de görüşlerini belirtti. 5 gün boyunca hekimlik kavramı üzerinden farklı üniversitelerden öğretim üyelerince yapılacak sunumların dışında program, zengin içeriği ve etkinlik çizelgesiyle de dikkat çekiyor.
Demirci
İş ve Meslek Danışmanlığı Kursu
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR ) Kocaeli Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi(KOÜSEM) işbirliğinde gerçekleştirilecek "İş ve Meslek Danışmanlığı" kursu açılış töreni bugün (21 Eylül 2011) yapıldı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, KOÜSEM Müdürü Prof. Dr. Yüksel Güney, İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, öğretim üye ve elemanları ve kursiyerlerin katıldığı törenle Sosyal Tesisler Mor Salon'da gerçekleştirildi. KOÜSEM Müdürü Prof. Dr. Güney konuşmasında merkezin faaliyetleri ile planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İŞKUR İl Müdürü Kaşukçi ise bu kursa katılıp eğitim alanların istihdam olanaklarının genişlediğini ve isterlerse kendi iş alanlarını yaratabileceklerini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Komsuoğlu da yaptığı konuşmada bu kursların AB normlarında sadece 19 Üniversitede verildiğini belirtti. Prof. Dr. Komsuoğlu hayat boyu öğrenmenin önemine vurgu yaptı ve bu kurslardan alınacak belgelerin istihdam açısından etkin olduğunu söyledi. Kursun doğru kişiler tarafından veriliyor olmasının da dikkate değer bir kriter olduğunu ifade eden Prof. Dr. Komsuoğlu bu çalışmalarda yer alan herkese teşekkür etti. Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise genel anlamda ülkedeki istihdam durumuna değindi ve bireylerin kendi iş alanlarını yaratarak daha nitelikli halde bu süreci geçirmeleri gereğini vurguladı. Devletin iş kapısı olduğu anlayışının değiştiğini söyleyen Kocaeli Valisi Topaca Kocaeli Üniversitesi'nde verilen bu kursların yeni bir imkan ve alan olduğunu ifade etti.
Topaca
Komsuoğlu
Güney
Kaşukçi
2011 - 2012 Yaz EYDK'da Sertifika Töreni
2011 - 2012 Eğitim - Öğretim Döneminde Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörlüğü'nde 8.si düzenlenen Erasmus Yoğunlaştırılmış Dil Kursu'na katılan öğrenciler için 21.09.2011 tarihinde Uluslararası İlişkiler Birimi'nde sertifika töreni düzenlendi. Çoğunluğu Almanya'dan olmak üzere Estonya, İtalya, Litvanya, Polonya, İspanya, Macaristan, Fransa, Avusturya, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti'nden toplam 27 Erasmus öğrencisine sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Kishalı, Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Pamuk, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hülya Çevirme, Yrd. Doç. Dr. Dilek Fidan ile Uluslararası İlişkiler Birimi Okutmanlarından Çiğdem Biber takdim ettiler. 5 haftalık (15.08.2011 - 23.09.2011) yoğun bir ders döneminin ardından öğrencilerin günlük hayattaki Türkçe kullanım becerileri törene katılanları memnun etti. Kursa katılan öğrenciler Uluslararası İlişkiler Birimi'nin Türk kültürünü, Türk dilini ve Türkiye'yi tanıtmak amaçlı düzenlemiş oldukları etkinliklerin kendilerine çok faydalı olduğunu ve bu sayede Kocaeli'nden mutlu ayrıldıklarını dile getirdiler.
Kocaeli Üniversitesi'nde Proje Üretme Toplantısı Yapıldı
Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, Mühendislik ve Teknik Eğitim Fakülteleri öğretim üyeleri, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile Teknopark Genel Müdürü Ertuğrul Akalın'ın katıldığı "Proje Üretme Toplantısı"nda Üniversite-Sanayi işbirliği ve Teknopark'la ilgili gelişmeler aktarıldı. Kocaeli Sanayi Odası aracılığıyla sanayicilerin bilgilendirilmesi amaçlandı. Kocaeli Üniversitesi yapabileceği ve destek verebileceği projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
1. Uluslararası Katılımlı Kök Hücre Araştırmaları Kongresi Başladı
1. Uluslararası Katılımlı Kök Hücre Araştırmaları Kongresi Sapanca Güral Otel'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Rektörümüz Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu'nun katılımları ile bugün (28.09.2011) başladı. Kongrenin açılış konuşmasını Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma Merkezi Müdürü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Erdal Karaöz yaptı.Prof.Dr. Karaöz: "Kök hücre tedavisi insanlık için çok önemlidir. Kocaeli Üniversitesinde bulunan Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma Merkezi (KÖGEM) ülkemizde kurulan ilk kök hücre araştırma merkezidir. KÖGEM'in kuruluş fikrinin sahibi ve en büyük destekleyicisi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'dur." dedi. Daha sonra söz alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demirci: "1. Uluslararası Katılımlı Kök Hücre Araştırmaları Kongresi'ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Kök hücre tedavisinin gelişebilmesi ve yaygın olarak kullanılabilmesi için uzun süren araştırmalara ihtiyaç vardır." dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu ise : "Kök hücre ile ilgili araştırma yapan üniversiteler arasında en iyisiyiz ancak KÖGEM ve diğer araştırma merkezlerinin sıkıntıları, kendi akademik kadrolarını oluşturamamaları, teknisyenlerinin olmayışı ve mali kaynakların yetersizliğidir. Araştırma merkezlerinin Türkiye'de tam anlamıyla faaliyet gösterebilmeleri için devletin bu konudaki projelere daha fazla kaynak ayırması gerekmektedir." dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu böylesi önemli bir kongrede yerli ve yabancı bilim insanlarına hitap etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Kocaeli Valisi Ercan Topaca da konuşmasında Kocaeli Üniversitesi'nin kente kazandırdıklarından bahsederken Üniversitemizi amiral gemi olarak tanımladı. Vali Topaca sözlerine şu şekilde devam etti : "Kocaeli Üniversitesi bilim ve teknoloji alanlarında öncülük yapmaktadır. Düzenlediği birçok uluslararası faaliyet ve konferanslarla şehrimize değer katmıştır. Özellikle KÖGEM'in ilk olarak şehrimizde kurulması bizim için mutluluk kaynağıdır." Son olarak söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün: "İnsan hayatı için en önemli şey huzur ve sağlıktır. Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" ünlü sözü bunun en büyük kanıtıdır. Zihinlerde yeni fikirler oluşması için bu kongre çok önemlidir. Bu konuya basınımızın daha fazla ilgi göstermesini bekliyoruz. Bilim ve teknolojinin çok önemli hale geldiği günümüzde artık bilgiyi kullanan değil bilgiyi üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz. Bunun için en büyük kaynağımız genç nüfustur. Bugüne kadar kök hücre araştırmaları için 9 başvuru yapılmış ve bunlar arasından 2 proje desteklenmeye değer görülmüş ve bu projeler için 700.000 TL kaynak sağlanmıştır." diyerek sözlerine devam etti ve "Biz bakanlığımızda bilimi, sanayi ve teknolojinin önüne geçirdik." dedi 1. Uluslararası Katılımlı Kök Hücre Araştırmaları Kongresi 2 Ekim 2011 tarihine kadar devam edecek.
Ergün
Topaca
Komsuoğlu
Demirci
Karaöz
Karaosmanoğlu
AB İl Kurumlar İstişare Kurulu 12. Toplantısı
AB İl Kurumlar İstişare Kurulu 12. Toplantısı rektör yardımcımız Prof.Dr. Ayşe Sevim Gökalp başkanlığında, üniversitemiz senato salonunda yapıldı. Toplantıda alt çalışma gruplarının grup başkanlarının sunumları izlendi ve ilimizdeki AB Projelerinin sayılarnı artırmak için yapılması gerekenler değerlendirildi.