halkla ilişkiler ve tanıtım
grafik/tasarım
fotoğraf
bilgi edinme birimi
İletişim
HABER ARŞİVİ - Ekim 2010
HABER ARŞİVİ
basından seçmeler
haber merkezi
Kocaeli Üniversitesi
Basın ve Halkla İlişkiler
SON HABER
HABER ARŞİVİ
basından seçmeler
Kocaeli Üniversitesi
Kentimizin Ulusal Mimarlık Ödüllü yapılarından Gölcük Kazıklı Kervansaray'da yapılan törende, alınan bu ödülün ve eser sahibinin isminin yer aldığı bir bilgi plaketi kervansarayın giriş kapısına çakıldı. Törenin ardından Kocaeli Üniversitesi Senato Toplantısı Kazıklı Kervansaray Salonu'nda yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof. Dr. Hasret Çomak, Prof. Dr. Arif Demir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Çağlar, Kocaeli Üniversitesi Senato Üyeleri, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Yalçın Ergen'in katılımıyla gerçekleştirilen bilgi plaketinin çakıldığı törenin ardından yapının, Yapı Dalı/ "Koruma-Yaşatma" Başarı Ödülü Alan Mimarları Yrd. Doç. Dr. T. Gül Köksal ve Yrd. Doç. Dr. M. Burak Altınışık kervansarayın tarihsel ve restorasyon süreçlerine değinerek çalışmaları ve inşaat aşamalarını görsellerle anlattılar.

Senato Toplantısına geçmeden önce Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu bir konuşma yaptı. Kazıklı Kervansaray gibi eserlerin yapılmasının önemli çalışmalar olduğunu, bu eserleri yaşatmanın ise daha da önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kazıklı Kervansaray'ın işlevselliğini sürdürebilmesi için senato toplantısını burada yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise Kocaeli'nin markası haline gelen Kocaeli Üniversitesi'nin Kazıklı Kervansaray Kültürel Yapısının sosyal ve kültürel olarak hizmete açılmasında büyük katkılar sağladığını belirtti. Konukların ve basın mensuplarının salondan ayrılması ile Kocaeli Üniversitesi Senato Toplantısı'na geçildi.

Senato Toplantısı Kazıklı Kervansaray'da Yapıldı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde Kocaeli, İstanbul Teknik ve Ankara Üniversitelerince yürütülmekte olan EUIMA-FULL Costing (Tam Maliyetleme) Projesi Ülke Çalıştayı 27 Eylül 2010 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi

Proje paydaşları, üniversiteler, konu ile ilgili kurumlar ve Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, üniversitelerin modernizasyon ajandası şeklinde tam maliyetleme modeli ile üniversitede finansal sürdürülebilirliği sağlayacak yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi ve uygulamaya geçilmesini sağlamayı amaçlıyor.
Bu çalıştaya Kocaeli Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof. Dr. Hasret Çomak, Prof. Dr. Arif Demir, Uluslararası İlişkiler ve AB Birim Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Pamuk, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Akıncı, Genel Sekreter Kemal Mutlu ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Tuncel Öztürk katıldı. Söz konusu çalıştayda Uluslararası İlişkiler ve AB Birim Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Pamuk, öğleden sonra gerçekleştirilen paralel oturumların birinde oturum başkanlığı ve daha sonrada çalışma gruplarından gelen raporların değerlendirilmesi görevlerinde bulundu.

Tam Maliyetleme (EUIMA-FULL Costing) Projesi Ülke Çalıştayı Yapıldı
Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin çalışmaları üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, MOBESKO yönetim binasında sergilendi.

"Öğrenci Çalışmaları Sergisi" adlı etkinliğe Mimarlık Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Didem Erten Bilgiç, akademisyenler, MOBESKO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baştürk, MOBESKO üyeleri ve öğrenciler katıldı. Ritmizmit Grubu'nun ritm dinletisi ile başlaya sergide, iç mimarlık mesleğine ve eğitimine ilişkin çeşitli projeler, maket ve mobilya prototipleri ile ulusal ve uluslararası tasarım yarışmalarında dereceye giren çalışmalar sunuluyor. Kocaeli Üniversitesi ile MOBESKO arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen sergi 17.10.2010 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

İç Mimarlık Öğrencileri'nin Mobesko Sergisi
Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi mezunları ve akademisyenler dün (10.10.2010)Anıtpark Yerleşkesi'nde bir araya geldi.

1998 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan İç Mimarlık Bölümü ile 2002 yılında Mühendislik Fakültesi'nde kurulan Mimarlık Bölümü 2006 yılında kurulan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi altında toplandı. Kocaeli Üniversitesi'nden mezun olan mimar ve iç mimarlar Anıtpark Yerleşkesi'nde toplanarak eski günleri yad ettiler.

MTF'de Mezunlar Buluşması
Kocaeli Üniversitesi pek çok alanda olduğu gibi engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve temel haklardan birisi olan eğitim haklarından en ideal şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla bir süredir üzerinde çalıştığı bir projeyi daha hayata geçirdi. Bugün Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nda yapılan açılış töreni ile Görme Engelliler Bölümü'nde artık görme engelli öğrencilerimizin de kaynaklardan faydalanması sağlanacak. Kütüphanede bulunan yaklaşık 100 bin basılı yayına Bilimsel değeri ve kullanım oranı oldukça yüksek olan 49.487 adet yabancı dildeki tam metin e-kitaba7000 adet tam metin Türkçe e-kitaba, 38.945 adet tam metin e-dergiye ulaşabilecek olan görme engelli öğrenciler için hazırlanan törene Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcıları Engelli Araştırma ve Uygulama Birimi Başkanı Prof. Dr. Erbil Dursun, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kütüphanedeki basılı ya da elektronik ortamdaki bilgileri kütüphanede bulunan kayıt cihazlarına yükleyip bu cihazları ödünç alabilecek olan görme engelli öğrencilerin aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesinde kurulu olan GETEM (Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji laboratuarı) e üyesi yapılmalarıyla da GETEM deki yaklaşık 8500 adet sesli kitaba da ulaşabileceklerini belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Perihan Semerci böylesi bir çalışmaya destek vermekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Engelsiz Üniversite sloganıyla 2007 yılında kurulan Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Engelli öğrencilerin sorunlarını paylaşmak ve saptanan problemleri çözümlemek amacıyla çalışmalarını yürütmektedir. Üniversitemiz merkez kütüphanesinin görme engellilere yönelik teknolojik erişilebilir hale getirilmesi amacıyla bir süredir çalışmalarda bulunan birim bugün yapılan açılış töreni ile mevcut ve potansiyel görme engelli öğrenciler için yararlı ve gerekli bir çalışmayı gerçekleştirmiştir. Süreç hakkında çok kısa bilgilendirmede bulunan Engeliler Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Erbil Dursun Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu'na, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına ve Engeliler Araştırma ve Uygulama Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Menşure Aydın'a özellikle teşekkür etti. Son konuşmacı olarak söz alan Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ise bu çalışmada yer alan herkesin değerli bir çaba içinde olduklarını belirtti ve "Daha çok engelli öğrenci bizi tercih etsin ki hem yapılanlardan faydalansın hem de biz daha neler yapılabilir diye çalışmaya devam edelim" dedi. Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu'ndan Fatma Duran, Konservatuvar'dan Arzu Şensoy, Fen Edebiyat Fakültesi'nden Muhammed Yusuf Turan, İletişim Fakültesi'nden Esra Uz ile Bülent Karaduman, Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksekokulu'ndan Ziya Tosun ve Erhan Çalık adlı görme engelli öğrenciler için oldukça yararlı olacak bu çalışmada teknik açıdan nasıl destek alınacağını ise yine Hukuk Fakültesi'nden mezun ve yüksek lisans öğrencisi görme engelli Emre Kalaycı anlattı. Verilen teknik bilginin ardından katılımcılar için hazırlanan kokteyle geçildi ve tören sona erdi.

Kocaeli Üniversitesi'nde Engeller Kalkıyor
‘Deney Hayvanları Kullanımı Sertifika Programı’ Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp’ın katıldığı açılış töreni ile bugün (18.10.2010) başladı. Törene DETAB Müdürü Prof. Dr. Tijen Utkan ile kursiyerler katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ve Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi (DETAB) tarafından organize edilen kurs Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda gerçekleştiriliyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp yaptığı açılış konuşmasında Kocaeli Üniversitesi ve burada yapılan akademik çalışmalar hakkında bilgiler vererek, kursiyerlere başarı diledi. Açılış konuşmasının ardından Kocaeli Üniversitesi Tanıtım Filmi seyredildi ve kurs programına geçildi. Laboratuar hayvanı kullanarak her türlü eğitim, araştırma, uygulama ve test yapmak isteyen araştırmacılara deney hayvanı kullanmaya yönelik eğitim verilmesini amaçlayan sertifika programına 30 araştırmacı kursiyer katılıyor. Kursiyerler 10 gün boyunca görecekleri teorik ve pratik eğitimin ardından sertifikaya hak kazanacaklar.

Deney Hayvanları Kullanımı Kursu Başladı
Gökalp
Mevcut fen ve bilim eğitimi alanlarındaki platform üyeleri arasındaki yenilikçi yaklaşımların değişimini ve aktarımını eşzamanlı olarak kolaylaştırma, yeni Avrupa Fen ve Bilim Eğitimi çözümlerinin ortak gelişimini teşvik etme amaçlı bir proje olan Fen Bilimleri Eğitimi Avrupa Platformu'nun (SEEP) 3'üncü toplantısı kapsamında Kocaeli kentinde bulunan konuklar bugün Kocaeli Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir dizi etkinliğe katıldı.

Kocaeli Valiliği, İzmit Sabancı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen projenin bugün ki ayağında Malta, Yunanistan, Romanya, Polonya, İspanya, Almanya ve Kıbrıs'tan katılan toplam 32 uzman ve öğretmen Kocaeli Üniversitesi'ni ziyaret etti. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç Dr. Özcan Gündoğdu ve Doç. Dr. İsmet Şahin ile Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya K. Sevindir'in Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi Karadeniz Salonu'nda gerçekleştirdikleri sunumların ardından konuklar, Fen Edebiyat Fakültesi'ne geçti. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Yüksel GÜNEY'in nezaretinde Fizik Bölümüne ait mevcut sekiz laboratuvarı gezen ve Fizik Bölümü Başkanı Prof.Dr.Hüseyin Dirim ile bazı bölüm öğretim elemanlarının hazırladığı görsel bazı deneyleri izleyen konuklar sonrasında Sosyal Tesisler'de düzenlenen yemeğin ardından Umuttepe Yerleşkesi'nden ayrıldı.

SEEP Kocaeli Üniversitesi'ni Ziyaret Etti
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından koordine edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği bugün (27 Ekim 2010), Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yoğun katılımın yapıldığı kutlamada Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp ve Prof. Dr. Hasret Çomak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Güney, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu'nun ardından Öğr. Gör. Kerem Çolak'ın zeybek gösterisini izleyen konuklar için eşzamanlı Atatürk'ün fotoğraflarını slayt halinde izlemek oldukça etkileyiciydi.

Gösterinin ardından "Aydınlanma Projesi Olarak Cumhuriyet" konulu konferansa geçildi ve Okutman Şener Aksu tarihsel süreç hakkında kısa bir özet sunarak Cumhuriyet'in bir Aydınlanma projesi olarak hayat bulduğuna değindi. İnsan merkezli olması, aklı zemin olarak alması, laiklik ilkesini içselleştirmesi, ilerlemeci ve eğitim konusundaki tavrı ile Cumhuriyet dönemi ve Atatürk'ün bu dönemdeki uygulamalarını O'nun "Ben size hiçbir dogma bırakmadım; Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller .." sözleriyle hatırlatan Aksu bu süreçle ilgili karşılaştırmaları da yaparak önemli bir sunuş yaptı.

Konferansın ardından Tango ve Salsa gösterilerini izleyen konuklar tören sonunda ise İletişim Fakültesi Gazatecilik Bölümü tarafından hazırlanan "Zamanın Tanıkları" adlı sergiyi ziyaret etti.

Kocaeli Üniversitesi'nde Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
E-GAZETE