halkla ilişkiler ve tanıtım
grafik/tasarım
fotoğraf
bilgi edinme birimi
İletişim
HABER ARŞİVİ - Ağustos 2008
SON HABER
HABER ARŞİVİ
basından seçmeler
haber merkezi
Kocaeli Üniversitesi
Basın ve Halkla İlişkiler
SON HABER
HABER ARŞİVİ
basından seçmeler
Kocaeli Üniversitesi
"İletişim Sohbetleri"
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Tümay Ciğerdelen'in sunduğu "İletişim Sohbetleri"nde sağlık sektörüne ve sağlık personeline yönelik olarak hasta - hasta yakını-sağlık personeli iletişimi, kurumsal iletişim, ekip çalışması, ekip iletişimi, kişisel gelişim, kişisel farkındalık farkındalık ile ilgili olarak bilgiler veriliyor.
Özel hayatta ve iş hayatında hemen kullanılabilecek ve uygulanabilecek konular üzerinde durulan "İletişim Sohbetleri"ne tüm Tıp Fakültesi personeli katılabiliyor." İletişim Engelleri" nin anlatıldığı çalışmada ise, sağlık personeli- hasta, hasta yakını arasındaki iletişim engellerine değinildi. Hizmet kalitesinin artırılmasında iletişim engellerinin ortadan kalkmasının önemi üzerinde duruldu. İletişimde "Dinleme" konusunun üzerinde duran Öğr. Gör. Tümay Ciğerdelen. karşımızdaki kişileri dinlerken göz teması kurmanın önemine değindi. Ciğerdelen " göz teması iletişimi kuvvetlendirir. Karşımızdaki kişi önemsendiğini ve var olduğunu hisseder. Bu yetişkinlerde de çocuklarda da aynıdır. Dinlerken önemli olan karşımızdaki kişiye onu dinlediğimizi kişisel iletişim becerimizle anlatabilmektir. Sağlıklı bir iletişim için bu önem taşır. Karşımızdaki kişiye duygu ve düşüncelerini anladığımızı hissettirmeliyiz "dedi.

Kocaeli Üniversitesi ( KOU) Tıp Fakültesi'de " İletişim Sohbetleri-3 " konulu çalışma, devam ediyor. KOU İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Tümay Ciğerdelen tarafından yapılan çalışmada bu hafta " İletişim Engelleri" konusu üzerinde duruldu.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi bir süre önce başladığı "İletişim Sohbetleri" ne devam ediyor. KOU Tıp Fakültesi personeline yönelik olarak onbeş günde bir Perşembe günleri 12.30 13.40 saatleri arasında yapılan "İletişim Sohbetleri" ni KOU Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TORSAB), KOU Tıp Fakültesi Başhekimliği ve KOU Sürekli Eğitim Merkezi (KOUSEM ) düzenliyor.

"Erasmus Öğrencileri Türkçe Öğreniyor"
Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Ulusal Ajans'ın organize ettiği kurs ile Avrupa Birliği Eğitim Programı Erasmus çerçevesinde öğrenci değişimi ile Türkiye'ye gelen öğrencilere bir ay süreyle Türkçe öğretiyor.

Türkiye'deki üniversitelerde 6 ile 12 ay süreyle eğitim görecek olan öğrenciler için hem Türkçe yapılacak eğitimlerde hem de sosyal yaşamlarındaki iletişimlerinde zorluk çekmemeleri için düzenlenen kurs programı Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde düzenleniyor. Yabancı öğrenciler Cuma günü hariç hafta içleri Türkçe eğitimi alırken, Cuma günü ve hafta sonları sosyal aktivitelere katılarak, Türk kültürü ve tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor.
Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 8 üniversitede düzenlenen kurs programı, bu yıl 5 üniversitede düzenleniyor. Kocaeli Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen kurs programına İngiltere, Almanya, Hollanda, Polonya, Danimarka, Ukrayna gibi ülkelerden 30 Erasmus öğrencisi katılıyor. Öğrencilerin bir çoğu Umuttepe Yerleşkesi'ndeki yurtlarda kalırken bir kısmı da İstanbul'a gidip geliyor.

Türkçe düzeyleri farklı olan yabancı öğrenciler gruplara ayrılıyor ve farklı seviyelerde eğitimler veriliyor. Eğitim, Türkçe Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Hülya Çevirme, Öğr. Gör. Ergun Altun ve Öğr. Gör. Rıfat Uymak tarafından veriliyor. Yabancı öğrenciler, eğitimleri dışında Kocaeli Üniversitesi'nin diğer olanaklarından da faydalanıyor.

KOÜSEM Eğitime Ara Vermiyor
Kocaeli Üniversitesi'ne bağlı olan Sürekli Eğitim Merkezi (KOÜSEM), sektörel düzeyde ihtiyaç duyulan, alana yönelik belirlenen eğitim programlarına hız kesmeden devam ediyor.

KOÜSEM ve İŞKUR Kocaeli İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen 'Perakende, Lojistik ve Kaynak Teknolojisi' eğitim programını başarıyla tamamlayan perakende konusunda 20, kaynak teknolojisi konusunda 14 ve lojistik konusunda 29 kişi, dün (13.08.2008) Özdilek Alışveriş Merkezi Seminer Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Canımova, Hereke İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hıdır Akpınar, perakende kursu eğitimcisi Yrd. Doç. Dr. Selma Akpınar, Özdilek A.Ş. firma yöneticileri ve kursiyerler katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, eğitim sonunda kaynak kursiyerlerinin tamamını, perakende kursundan 8 ve lojistik kursundan 4 kişinin çeşitli kurumlarda işe yerleştirildiğini, böylece Türkiye'nin en önemli sorunu olan işsizliğin çözümüne de katkıda bulunulduğunu belirterek, "KOUSEM bünyesinde endüstri kuruluşlarımıza verilen çözüm odaklı eğitimlerle endüstri kuruluşlarının sorunlarına çözüm getirilmiş ve üniversite sanayi işbirliğinin gelişmesinde önemli katkı sağlanmıştır. Biz bundan gurur duymaktayız. Üniversitemiz, kurulduğu günden buyana elde ettiği bilgi birikimini halkımızla paylaşmaya gelecek senelerde de devam edecektir" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Canımova, sektörel anlamda piyasada sürekli nitelikli iş gücüne ihtiyaç olduğunu, iş gücünün kendini geliştirmesi ve kişisel gelişim noktasında Kocaeli Üniversitesi'nin çok yardımcı olduğunu belirterek, "Bu çalışma güzel bir işbirliği örneği oldu. Kursiyerlere istihdam noktasında yardımcı olabilmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi, perakende kursu eğitimcisi Yrd. Doç. Dr. Selma Akpınar, bu sertifikaların kursiyerlere çok daha büyük fırsatlar doğuracağını belirterek, "Perakendecilik adına 20 kişilik bir grubun hazır olduğuna inanıyorum" dedi. Sertifika töreni düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

"Erasmus Öğrencileri Değerlendirme Toplantısı"
Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve AB Birimimizin Avrupa Birliği Eğitim Programı Erasmus çerçevesinde Eğitim Fakültemiz ile birlikte düzenlediği Erasmus Yoğun Dil Kursu için Türkiye'ye gelen öğrenciler bugün Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof. Dr. Hasret Çomak, Prof. Dr. Arif Demir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Kishalı, Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Koordinatörü Yasemin Kilit Aklar ve Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ile Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi çalışanlarıyla biraraya geldiler.

Türkiye'deki üniversitelerde 6 ile 12 ay süreyle eğitim görecek olan öğrenciler için hem Türkçe yapılacak eğitimlerde hem de sosyal yaşamlarındaki iletişimlerinde zorluk çekmemeleri için düzenlenen kurs programı Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Türkçe Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Hülya Çevirme, Öğr. Gör. Ergun Altun ve Öğr. Gör. Rıfat Uymak tarafından verilen eğitimleri devam ediyor. Yabancı öğrenciler Cuma günü hariç hafta içleri Türkçe eğitimi alırken, Cuma günü ve hafta sonları AB Biriminin düzenlediği sosyal aktivitelere katılarak, Türk kültürü ve tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 8 üniversitede düzenlenen kurs programı, bu yıl 5 üniversitede düzenleniyor. . (Türkçe Yoğun Dil Kursu düzenleyen kurum listesine Ulusal Ajans'ın ve Avrupa Komisyonu'nun web sayfalarından ulaşılabilmektedir.)

Kocaeli Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen kursa Almanya başta olmak üzere, Hollanda, Polonya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Litvanya, Macaristan, Polonya, İtalya ve Slovenya olmak üzere 11 AB ülkesinden 20 Erasmus öğrencisinin katıldığı kurs oldukça verimli bir şekilde devam ediyor. 26 Ağustos 2008' de Rektör Yardımcılarının da bulunduğu kokteyle katılan öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp "Sizleri burada ağırlamak bizler için memnuniyet verici. Her biriniz farklı ülkelerden geldiniz ve bu süreçte size yardımcı olmak için çaba gösteren çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerin Türk kültürünü ve tarihini tanımanız ve arkadaş ortamınızı geliştirmeniz için düzenlenen aktiviteler bu süreçte oldukça büyük önem taşımakta. Görev alan arkadaşlarımız da sizlerin sosyal hayata en kısa sürede katılmanız için gereken her şeyi yapıyorlar. Sizlerle bugün burada olmaktan mutlu olduğumu da belirtmek istiyorum" dedi. Daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanı ve Erasmus Koordinatörü de öğrencilere onlarla birlikte bulunmaktan duydukları memnuniyeti belirttiler.

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Birimi'nde düzenlenen kokteyle katılan yabancı öğrenciler, eğitimleri dışında Kocaeli Üniversitesi'nin diğer olanaklarından da faydalanıyor. Öğrenciler kendileri için hazırlanan kokteylde katılımcılarla sohbet edip, izlenimlerini paylaştılar.

Kocaeli Üniversitesi 57 bin 736 öğrencisi ile eğitime başlıyor
Öğrenci kenti haline gelen Kocaeli'nde bu yıl 16 bin 223 yeni öğrenci daha eğitime başlıyor ve böylece Üniversite öğrenci sayısı 57 bin 736'ya ulaşıyor. 22 ülkeden 76 üniversite ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimini içeren 90 anlaşma yapan Kocaeli Üniversitesi 2008 yılında 170 lisans, 26 yüksek lisans ve 12 doktora olmak üzere 208 öğrencisini yurtdışına göndermiştir. Avrupa Üniversiteler Birliği Üyesi olan Kocaeli Üniversitesi bu üyeliğe Eylül 2006'da Magna Charta'yı imzalayarak katılmıştır. Bunun yanında Yurtiçi öğretim elemanı ve öğrenci değişimi kapsamında da 35 üniversite ile protokol imzalanmıştır.

11 fakülte, 7 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, teknoparkı, 19 meslek yüksekokul ve 3 enstitüsü bulunan Kocaeli Üniversitesi 1879 öğretim elemanı ile eğitim hizmetini sürdürmektedir. Öğrencilerinin büyük bir bölümünün eğitim gördüğü, 276.925 m² alan üzerine kurulu olan Umuttepe Yerleşkesi de sosyal olanakları ve tesisleri ile öğrencilerin beklentilerini karşılamaktadır. Son derece modern bir kampus ortamını sunan Kocaeli Üniversitesi'nde bu yıl kayıtlar 1-5 Eylül 2008 tarihlerinde yapılacak. Genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip olan Üniversite'de bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu da Umuttepe Yerleşkesi'nde hizmet verecek. Bu yıl ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi'nde de 25 öğrenci eğitim görmeye başlayacak. Coğrafi bakımdan oldukça avantajlı bir alanda yer alması, Marmara'nın en önemli sanayi bölgesi olması gibi bir durumu Teknopark'ı ve diğer işbirliği anlaşmalarıyla avantaja dönüştürmesi, sanayi ile kurulan güçlü ilişkiler neticesinde öğrencilerin iş hayatına hazırlıklı olarak mezun olmaları ve bu konumsal avantajı düzenledikleri seminer, söyleşi, toplantı vb. çalışmalarla arttırıp pratiği teoriye dahil etmesi, alternatif iş alanlarına sahip bölüm ve programlarının olması gibi pek çok sebeple Kocaeli Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler için bu yıl ilk kez kayıt yaptıracaklardan istenen belgeler aşağıda belirtilmiştir.

1-ÖSYS SONUÇ BELGESİ
ÖSYS Sonuç Belgesi İnternet Çıktısı,
2-DİPLOMA
Adayın mezun olduğu lise ve dengi okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi, mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.)
3-NÜFUS CÜZDANI VE ARKALI ÖNLÜ FOTOKOPİSİ
Nüfus cüzdanının aslı ve arkalı önlü fotokopisi (Nüfus Cüzdanınız "Öğrenci Nüfus Bilgileri" kontrol edildikten sonra iade edilecektir.)
4-İKAMET BELGESİ
Halen ikamet etmekte olduğunuz mahalle/köy muhtarlığından, yeni tarihli olarak alınmış belge.
5ASKERLİK BELGESİ
Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki (1986 ve daha öncesi doğumlular) erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak askerlikten muaf olduğuna dair belge.
6- FOTOĞRAF
Yasa ve Yönetmeliklere uygun, cepheden çekilmiş(renkli gözlük olmaksızın), 4,5x6 cm ebadında 4 adet fotoğraf.(belgelere yapıştırılmış olanlarla birlikte)
7-ÖĞRENCİ KATKI PAYI
Normal öğretim öğrencileri, katkı payı kredisi (Harç Kredisi) için müracaat etmişlerse, katkı payını yatırmayacaklardır. Katkı kredisine başvurmayan normal öğretim öğrencileri ile ikinci öğretim öğrencileri ; Türkiye'deki tüm İş Bankası şubelerine zarfın üzerindeki Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Numarası'nı ibraz ederek Katkı Paylarını yatırabilirler. Tutarlar ve Banka Hesap Numaraları, otomatik olarak çıkacaktır). Bankadan alınan dekontun bir nüshası kayıt sırasında, görevliye teslim edilecektir.
8- KAYIT ÜCRETİ
Kayıt ücreti olarak Fakülte ve Yüksekokul Öğrencileri 50 YTL, Meslek Yüksekokulu öğrencileri 30 YTL'yi zarfın üzerindeki öğrenci numaralarını vererek Türkiye'deki tüm İŞ Bankası şubelerine yatırabilirler. Bankadan alınan dekontun bir nüshası kayıt sırasında, görevliye teslim edilecektir.
9-SAĞLIK RAPORU(Sadece aşağıda yazılı olan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları için)
İzmit MYO'nun İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Programı, Karamürsel MYO'nun Güverte Programı ve Gemi Makineleri Programı, Körfez MYO, Yahyakaptan MYO, Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO'nun Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Beden Eğitimi ve Spor Yük. Ok., Karamürsel Beden Eğitimi ve Spor Yük.Ok. Sivil Havacılık Yük. Ok., Kocaeli Sağlık Yük. Ok. ve Kocaeli Sağlık Hizmetleri MYO'nu kazanan öğrenciler tam teşekküllü sağlık kuruluşlarından (Tıp Fakültesi veya Devlet Hastane'lerinden alınacaktır). Heyet Raporu getirmek zorundadırlar.
10- BİLGİ FORMU
Öğrenci Bilgi Formu doldurulmuş halde teslim edilmek üzere hazır olacak. ( Öğrenci Bilgi Formu Üniversitemiz web sayfasında yayınlanacaktır.)

Öğrencilerin kayıtlarını bizzat yapacakları, posta veya noter vekaletiyle kayıtların yapılamayacağını belirten yetkililer detaylı bilgi için www.kocaeli.edu.tr adresinde yer alan "Öğrenci Hizmetleri" bölümünden yararlanılabileceğini ifade ettiler.