Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu'nda dün (06.07.2017) Bakımcı Uzmanlık Programı Eğitim ve Uygulama Laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi.
Laboratuvar açılışına, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Başsavcısı Hüseyin Gülle, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Özdemir, Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz, Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Md. Yrd. yanı sıra akademisyenler ile Ford Otosan yetkilileri katıldı.
"Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO Türkiye'ye Örnek" Tören açılış konuşmalarında Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, laboratuvarın açılmasını önemsediklerini belirterek, "Bu laboratuvarın bizim açımızdan iki önemli noktası var. İlki okulumuzdaki öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için alt yapı sağlanmış oluyor. İkincisi ise Endüstri 4.0'ın bölgeye yaygınlaşması burada yapılmış olacak" dedi. Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO'nun teknik olarak ileride bir okul olduğunu aktaran Kaymakam Altıntaş, "Meslek eğitimin en güzel uygulandığı okullardan bir tanesi burası. Hatta buradaki yapılan eğitim Türkiye'ye örnek çalışmalardandır" ifadesinde bulundu.
"Kocaeli Ar-Ge Sayısında İkinci Sırada" Endüstri 4.0'ın artık hayatımıza girdiğini ve bu kapsamda gereğini yapmak mecburiyetinde olduklarını vurgulayarak sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır ise, "Endüstri 4.0, devrim niteliğinde bir atılım. Ülke olarak bunun gerisinde kalmamak üzere çalışmalara başladık. Sanayinin başkenti Kocaeli'ye de bu konuda büyük iş düşüyor" dedi. Kocaeli'nin 66 Ar-Ge merkezi ile İstanbul'dan sonra ikinci konumda bulunduğunu paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çakır, "Kocaeli'de 66 Ar-Ge merkezinin bulunmasında Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası ve sanayicilerimizin büyük bir katkısı var. Bu büyük bir başarı ve bu başarının devamında sanayicilerin Endüstri 4.0'ın dışında kalma seçeneği yok" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Bekir Çakır, "Ford Otosan'a, Endüstri 4.0'ı temsil eden böylesine önemli bir laboratuvarın kurulmasına verdikleri destek için teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.
"KOÜ ile İşbirliğini Her Geçen Gün Güçlendiriyoruz" Ford Otosan olarak mesleki eğitim stratejisine önem verdiklerini söyleyen Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, bunu bir memleket meselesi olarak gördüklerini ifade etti. Bu kapsamda Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO'daki eğitimin önem arz ettiğini belirten Ateş, "Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz laboratuvar, Ford Otosan çalışanları için, burada okuyan öğrencilerimiz için ve sektör için kazandırılmış önemli bir ürün olacak. Bu laboratuvarda, üretim hattında bulunan robot ve otomasyon sistemleri, birbirleriyle haberleşmesi, ürünlerin belirlenen kalite özelliklerine uygun olup olmadığın kontrolü, hat üzerinde insan ile robotun ortak çalışma programının yapılmasını öğrenecekler" dedi. Laboratuvarın açılışı kapsamında bir de protokol imzalanacağının bilgisini veren Ateş, "Ford Otosan olarak, Kocaeli Üniversitesi ile yaptığımız işbirliğini her geçen gün güçlendirerek ilerletiyor olmaktan son derece memnunuz" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Bakımcı Uzmanlık Programı Eğitim ve Uygulama Laboratuvarı'nın açılışı gerçekleştirildi ve protokol imzalandı. Son olarak heyet, laboratuvarı inceleyerek, çalışma sistemi hakkında bilgi aldı.