Üniversite-sanayi işbirliğini en iyi şekilde uygulamayı hedefleyen Kocaeli Üniversitesi, sunduğu imkânlarla ve yaptığı işbirlikleri ile öğrencilerine en kaliteli eğitimi vermeyi hedefliyor.

Sahip olduğu laboratuvar, nitelikli akademik ve idari personeliyle Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulu, Kocaeli Üniversitesi'nin üniversite-sanayi işbirliği vizyonunu en iyi şekilde yansıtıyor. Teorik eğitimin yanında uygulamaya da önem veren Uzunçiflik Nuh Çimento MYO, öğrencilere sunduğu imkânları her geçen gün arttırırken bölgesinde bulunan sanayi kuruluşlarıyla yaptığı işbirlikleriyle öğrencilerine büyük avantaj sağlıyor.

Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO hakkında bilgi veren Müdür Prof. Dr. Engin Özdemir, "Arkadaşlarımız ile birlikte okulumuzun bölümlerinin ve altyapılarının gelişimi noktasında çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Şu anda okulda Elektrik ve Enerji Bölümü altında Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programımız var, gelecek yıl öğrenci almayı planlıyoruz. Diğer bir bölümümüz ise Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü. Bu program altında da Makine Programı ve Kaynak Teknolojisi olmak üzere iki tane programımız var. Bu bölümlerimiz 6 tane öğretim elemanıyla birlikte eğitim öğretimlerine devam ediyor. Kaynak Teknolojisi programında yeni kurduğumuz Kaynak Teknolojileri Laboratuvarında uygulamalı şekilde eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimizin eğitimi sadece teorikte kalmıyor, aynı zamanda uygulamalı olarakta öğreniyorlar. Sahip olduğumuz imkânları da sürekli geliştirmeye devam ediyoruz." dedi.

"KARTEAM Projesiyle Sanayici ile Buluştuk"
Sanayi bölgesinden bulunmanın avantajlarını öğrencilere en iyi şekilde aktardıklarını belirten Prof. Dr. Özdemir, "Kartepe Test ve Araştırma Merkezi (KARTEAM) projesi vesilesiyle geliştirdiğimiz Tahribatlı Tahribatsız Muayene Laboratuvarlarıyla da öğrencilerin kaynaklarını yaptıktan sonra muayenelerini gerçekleştirmelerini ve bu muayenelerin sonunda standartlara uygun raporlamalarını öğretiyoruz. Sanayicilerimizin testlerini yaparken öğrencilerimize de uygulama yapma ve tecrübe edinme imkânı sunuyoruz. Çeşitli sanayi kuruluşlarıyla yaptığımız iş birlikleriyle hem onların nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılıyoruz hem de öğrencilerimize mezuniyet sonrasında iş bulmasını kolaylaştırmış oluyoruz.

Laboratuvarlarımız öğrenci kullanımına tamamen açık. Malzeme Bilgisi dersleri olmak üzere; Makine Elemanları, Mukavemet, Statik, Makine, Teknik Resim gibi derslerimizde de uygulamalı olarak öğrencilerimiz birebir test cihazlarını kullanıp elde ettiği sonuçlarla rapor düzenliyorlar. Özellikle Kaynak Teknolojisi programındaki öğrencilerimizi İnspektör dediğimiz teknik tabiri ile Kaynak Uzmanı yani kaynağın kalite kontrolünü geliştirebilen, raporlayabilen elemanlar olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz. Buradaki öğrenciler diğer Meslek Yüksek Okullarından farklı olarak sadece kaynağı yapmakla kalmıyor hem kaynağı yapıyor hem de standartlara uygun rapor hazırlayıp, bu raporu üst kademelere sunma ve yapılan kaynakların kontrol ve testlerini gerçekleştirebiliyorlar. Buradaki alt yapı öğrencilerimize bu yetkinlikleri kazandırıyor, konularında uzman iki adet kaynak mühendisi hocamızla öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde mezun etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Uygulamalı Eğitimin Yanında Ücretsiz Sertifika
Uygulamalı eğitimlerin yanında çeşitli sertifikalar verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Engin Özdemir, "Farklı kuruluşlarla yapmış olduğumuz anlaşmalar var. Bu anlaşmalar kapsamında mesleki yeterlilik belgesi veren kuruluşlara da hizmet veriyoruz. Mesleki yeterlilik kurulunun belgelendirme zorunluluğu ile birlikte piyasada çalışan kaynakçı, makine bakımcı, makine montajcı gibi mesleklerde belgelenme zorunluluğu artık ön planda. MYO mezunlarımız bu konuda bir zorunluluğu olmadığı halde, gelen firmalar bize bu konuda destek veriyor ve öğrencilerimizin çoğunu mesleki yeterlilik kurumundan da akredite ederek mezun ediyoruz. KOÜ Sürekli Eğitim Merkezi vasıtasıyla kaynak alanında akredite projemiz sürmekte, projemiz olumlu olduğu takdirde Kocaeli Üniversitesi adı altında belge vermeye yetkili kurum haline geleceğiz. Çelik kaynakçılığı ulusal yeterlilik sonucunda belge vermeye yetkili kurum haline geleceğiz. Eğitimler burada olacak. Normalde bu yeterlilik başına ücret söz konusu, biz öğrencilerimize ücretsiz faydalanması için çaba harcıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber: Ebru Ergün (BHİ) Fatih Osma (BHİ)


Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Üniversite-Sanayi İşbirliğine En İyi Örnek: “Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO”
27 Temmuz 2018