Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Tıp Öğrencileri Üniversitemizde Kalp Sağlığını Tartıştı
Kocaeli Üniversitesi bir büyük organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından organize edilen ve Kardiyoloji temasını taşıyan "Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 4.Ulusal Öğrenci Kongresi" geçtiğimiz gün (17.02.2012) üniversitemizde yapılan açılış töreni ile başladı. Kongrede 25 farklı üniversiteden 474 Tıp öğrencisi, konusunda uzman akademisyenler ve Ferhat Göçer gibi ünlü konuklar yer aldı. Üç gün süren kongrede Kıymetli Hocamız Prof. Dr. Baki Komsuoğlu da anıldı.

Müzik ve Tıbbın Uyumu
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan 90 kişilik büyük bir ekibin geçtiğimiz senenin başından beri her ayrıntısını özenle hazırladığı bu tıp kongresinin teması, dünyada ve ülkemizde en önemli sakatlık ve ölüm nedenlerinin başında gelen kalp ve damar hastalıkları olarak belirlendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Salon Anadolu'da gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmaları ile başladı. Kongre Başkanı Stj. Dr. Nur Ece Öztaş, "Kongreyi düzenlemekteki amacımız Kocaeli Üniversitesi ruhunu yaşamak ve yaşatmaktır. Kongrenin en önemli özelliği ise müzik ve tıbbı birleştirmesidir" diyerek kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Fakülte Temsilcisi M. Safa Canşi ise, yapılan etkinlikler ve çalışmalardan kısaca bahsederek, "Kongrenin devamlı olup yaşayabilmesi için bizler elimizden geldiğince çalışacağız" dedi.

Her 2.5 Dakika Bir Kişi Kalp Hastalığından Yaşamını Yitiriyor
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Ural, Kardiyoloji konusunu seçtikleri için öğrencilere teşekkür etti. Kalp sağlığı ve hastalıkları hakkında kısa bir sunum yapan Prof. Dr. Ural "Ülkemizde her 2.5 dakikada bir insan kalp hastalıkları sebebiyle yaşamını yitiriyor" dedi. Müzik ile tıbbın arasındaki ilişkiye de değinen Prof. Dr. Ural, "Vücut içerisinden en romantik ve kulağa hoş gelen ses kalbin sesidir" dedi. Kongrenin bu yıl çok daha kalabalık ve iyi organize olduğunu belirterek sözlerine başlayan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Hatun ise, "Hekimlik, insanlığa verilmiş en güzel vasıflardan bir tanesidir" diyerek iyi hekim olunabilmesi için, çıkar gözetilmemesi, karşılık beklenilmemesi, hırslara gem vurulması ve değerlere saygılı olunması gerektiğini söyledi.

"Hastalara Sevgiyle Bakın"
Son olarak Rektörümüz Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu anılarını paylaştığı konuşmasında, "Kalbiniz hizmet etmek için açık olmalı. Hekimler her gün her saat çalışır. Hekimliğin çalışma şartları yoktur." diyerek hekimliğin en prestijli mesleklerden biri olduğuna ve insanlığa hizmet etmek için var olduğuna vurgu yaptı. Tıp Fakültesi'nin kuruluş aşamasından ve deprem sonrası yaşanılan zorluklara da değinen Rektörümüz, "Gözleriniz hastalara sıcak ve sevgiyle baksın" diyerek sözlerini noktaladı. Tören ardından "Kuşlar" isimli sergi açılışına geçildi. Kongre üç gün boyunca yapılan çeşitli toplantılar, grup çalışmaları, söyleşiler ile sona erdi.

Komsuoğlu
Ural
Hatun
Canşi
Öztaş