Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda Sağlık Bilimleri Toplantısı düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Arpaz İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Arpaz, iş sağlığı ve güvenliğinin çok yönlü bir çalışma gerektirdiğini belirterek, "Çalışmalar sırasında da tıp, fizik, kimya, matematik, istatistik, iktisat, sosyoloji, psikoloji ve ergonomi gibi bilimlerden yararlanılır. Çalışma alanı ise, tüm iş kollarını kapsar. İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda yapılan tüm çalışmalara rağmen, iş kazaları ve meslek hastalıklarının istenilen düzeye indirgenemediği tespit edilmiştir. Meslek hastalıkları yeterli düzeyde tespit edilememekte ancak iş kazaları büyük oranda tespit edilebilmektedir.'' diye konuştu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 2012'de yayınlanıp, yürürlüğe girdiğini ifade eden Doç. Dr. Ercan Arpaz, "Türkiye'de çalışanların hepsi bu tarihten sonra İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili işveren tarafından yapılacak eylemler bu kanun kapsamında gerçekleşti. Kanun işe başlandığında ne kadar izin yapılacağını, çalışılacağını, dinlenileceğini, işten çıkılırken doğru ve yanlış yapılan yaklaşımlar gibi iş hayatıyla ilgili yapılan tüm düzenlemeler kanunda yer alıyor. Kanunlar tek başına yeterli kalmayabilir. Mevzuat hiyerarşisine göre yeterli kalmadığı takdirde tüzükler devreye girer. Daha sonra yönetmelikler gelerek kanun ve tüzükleri genişletir.'' dedi. Eğitim sunumlarının ardından "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunda katılımcılara 20 soruluk bir sınav yapıldı.

Haber: Melek Arslan (Radyo K.İ.)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
KOÜ'de İş Sağlığı ve Güvenliği Anlatıldı
25 Şubat 2019