Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen "İmalat Sanayisi Mesleki Eğitimine Robotik Üretim Teknolojilerinin Entegrasyonu Projesi" kapsamında bugün (20.02.2019) "Robotik Teknolojilerin Eğitime Entegrasyonu Ufuk Tarama Çalıştayı (ROTE'19)" gerçekleştirildi.

Marmara Doğu Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Sanayi Odası, Ford Otosan, HKTM, Boysis ve Kuka'nın da destekleriyle yapılan ROTE'19 Çalıştayı Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO'da düzenlendi. Çalıştayın açılışına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz, Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir, sektör temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmalarında Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli Üniversitesi meslek yüksekokullarının birçok açığı kapattığını belirterek, özellikle Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO'da öğrencilerin donanımlı bir şekilde mezun olduklarını aktardı. Bu çalıştayda alınacak kararların sektör için önemli olacağını belirten Altıntaş, alınacak kararların Türkiye genelinde yaygınlaşması temennisinde bulundu. Meslek yüksekokullarının sanayinin çok fazla ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirme noktasında önemli rolü bulunduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı ise, "Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetiştirme, standartları yakalama ve eksiklikleri giderme noktasında çalıştayın çıktıları bizlere yol gösterici olacaktır." dedi.

Çalıştayın içeriği ile ilgili bilgiler veren Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz, "Çalıştay kapsamında boya, kaynak, taşıma, bakım alanlarında yürütülmekte olan mevcut mesleki eğitimlerin içeriğine; bu alanlarda kullanılan robotik teknolojilere ait bilgi, beceri ve yetkinliklerin eklenmesi temel amaçtır. Ayrıca; bu bilgi, beceri ve yetkinliklerin ışığında henüz tanımlı olmayan "Endüstriyel Robot Bakımcısı (Seviye 4)" ve "Endüstriyel Robot Programcısı (Seviye 5)" Ulusal Meslek Standartları için taslak içeriklerin oluşturulması hedeflenmiştir" dedi. Açılışta son olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu Meslek Standartları Daire Başkanlığı'ndan Uzman Yardımcısı Hülya Toklu, 'Meslek Standardı Hazırlama Süreci' konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla yapılan çalıştayda eğitim müfredatı oluşturulmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
ROTE'19 Çalıştayı Yapıldı
20 Şubat 2019