Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Budak, bugün(24.01.2020) Gizem Uçar ve Buse Karakulak'ın sunduğu Güne Bakış Programına konuk oldu. Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Budak Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi hakkında bilgiler verdi.

Zamansız "Uzaktan" Eğitim

Uzaktan eğitimin amacını belirten Dr. Öğr. Üyesi Budak, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne dair açıklamalarda bulundu. Budak, "Uzaktan eğitim, örgün eğitime fırsat bulamayan kişilerin yaşam boyu eğitim çerçevesine dahil olmak üzere akademik hayatlarını geliştirme amacıyla ortaya çıkmıştır. Uzaktan eğitimin mektup gibi farklı türleri de vardır. Uzaktan eğitim ile açık öğretim çok sık karıştırılır. İkisinin kesiştiği noktalar olduğu gibi ayrılan yönleri de vardır. Uzaktan eğitim, insanların herhangi bir mekan, herhangi bir zaman bağımlılığı olmadan akademik gelişimleri dahilinde her türlü eğitimlerini sürdürebilecekleri bir ortamdır." şeklinde konuştu.

'Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi'

Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi'nin amaçlarından bahseden Budak, "Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi, 2005 yılında resmi gazeteyle beraber hayata geçirilmiştir. İlk önce lisans programlarıyla başlanan uzaktan eğitime, daha sonra yüksek lisans programları da dahil edilmiştir. Son 3 yıldır üniversitemizde servis dersi dediğimiz genel kültür dersleri, yani zorunlu dersler de Uzaktan Eğitim Merkezi'nin koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir." ifadelerini kullandı.

Uzaktan Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları

Uzaktan eğitimin avantaj ve dezavantajları hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Budak, "Uzaktan eğitimin dezavantajı sınıf içi etkinliklerden uzak kalındığı için sosyalleşememektir. Kişiler birbirlerinin yüzlerini görmeseler de her türlü mesajlaşma ve iletişime geçme imkanları var, yani eş zamanlı ya da eş zamanlı olmadan aynı platformda bulunma şansı her zaman mümkün. Sadece fiziksel olarak bir birliktelik yok. Bunun haricinde diğer tüm etkinlikleri bir arada gerçekleştirmek mümkün. Pek çok kişi geleneksel yöntemdeki eğitime alıştığı için uzaktan eğitim başlangıçta bireylere yadırgayıcı gelebiliyor. Ancak platform doğru kullanıldığı zaman bireyi engelleyici unsurların ortadan kalktığını görüyoruz. Tüm dersler değil ama pek çok dersin uzaktan eğitimle verilebileceğini düşünüyorum. Sadece laboratuvar ve uygulamalı derslerde uzaktan eğitim pek mümkün olmuyor." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Güneş Amaçtan (Radyo K.İ.)

"Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi"
24 Ocak 2020
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi