Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Bilgisayarsız Bir Üretim Ağı Olmayacak
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Makina Mühendisliği Bölümü tarafından "QFORM ve Solidworks Tanıtım Semineri" adlı bir etkinlik düzenlendi. Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Eras Arnova Pazarlama Yöneticisi Cemre Öztabak ile Teknolojik Yazılımlar ve Makina Tic. A.Ş. Eğitim Kurumları Temsilcisi Yusuf Balsever katıldı.

Etkinliğin ardından Radyo K.İ. Muhabiri Derya Özel'e açıklamalarda bulunan Teknolojik Yazılımlar ve Makina Tic. A.Ş. Eğitim Kurumları Temsilcisi Yusuf Balsever Solidworks programından bahsederek, "Solidworks programının kullanıldığı sektörlere baktığımız zaman çok geniş bir alanı var. Kullanım alanları da otomotiv sanayi, havacılık sanayi kalıpçılık sanayi gibi birçok alana yayılmış durumdadır. Solidworks programının endüstriyel tasarımda da çok kullanılmaya başlandığını söyleyebiliriz. Ama Solidworks daha çok makine ve imalat sektöründe kullanılan bir Cat programıdır" dedi.

Üç boyutlu yazıcı programlarının günümüzde daha çok tercih edildiğini belirten Balsever, "Eskiden bir ürünün son hali çıkmadan önce bu ürünün ortalama 15-16 tane prototipi üretiliyordu. Bunların her birinin kalıp maliyeti ve sıfırdan tasarım maliyeti çok yüksek oluyordu. Ve daha sonra üretilen ürünü yüksek ücretlerle satışa sunmak zorunda kalıyordunuz. Günümüzde artık yeni tasarım programları ortaya çıktığı için bir ürünün tasarımını bilgisayar sisteminde yaparak satışa sunmadan, ekonomik gider olmadan, üretime geçmeden ve üreteceğiniz ürünün hatalarını öncesinden belirleyip ürünün taslağını oluşturabiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Diğer bir konuşmacı Eras Arnova Pazarlama Yöneticisi Cemre Öztabak ise Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin birden çok yazılım programı öğrenmesi gerektiğini belirterek, "Eras Arnova kurumumuz makine mühendisliği öğrencilerinin bitirme tezleri için destek veriyor. Öğrenciler bize projeleri getiriyor. Ve daha sonra biz o projeleri inceliyoruz. Projede eksik alanları belirleyip hatalarını düzeltiyoruz. Aynı zamanda öğrencinin projesi sanayiye uygunsa piyasaya sürmeyi düşünüyorsa orda da öğrenciye KOSGEB ve TÜYDAP desteği sağlıyoruz" dedi.

Pazarlama Yöneticisi Cemre Öztabak, bilgisayarsız bir üretim ağı olamayacağını belirterek, tasarım programlarının öğrenilmesinin öğrencilere fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

Haber: Derya ÖZEL (Radyo K.İ.)