Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonu'nda bugün "Kriptoloji ve TÜBİTAK'ta Kripto Kariyer, Günlük Hayatımızda Kripto, Kripto Analiz" adlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) görevlisi Adnan Baysal katıldı.
Etkinlik sonrası Radyo K.İ. Muhabiri Fatih Osma'ya açıklamalarda bulunan Adnan Baysal etkinliğin içeriği hakkında bilgi vererek "Bu etkinlikte kriptolojinin temelleri, günlük hayatta kullanımı ve TÜBİTAK'taki çalışmalarımızdan bahsettim. Buraya gelecek öğrenciler için kripto kariyeri açısından bir olanak sunmuş olduk. Ayrıca TÜBİTAK BİLGEM'i de tanıtma fırsatı yakaladık" şeklinde konuştu.
TÜBİTAK BİLGEM'in çalışmalarından da bahseden Adnan Baysal, Türkiye'nin bilgi güvenliğini ve bilişim alanındaki bağımsızlığını sağlamak için askeri ile sivil bilginin bütün ve güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan teknolojik AR-GE çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Baysal ayrıca BİLGEM'in ileri teknoloji alanında Türkiye'nin ihtiyaçlarına yenilikçi ve milli çözümler ürettiğini de söyledi.
Adnan Baysal konuşmasının devamında kriptolojinin günlük hayattaki faydalarına da değinerek "Kriptoloji günlük hayatımızda birçok yerde kullanılabiliyor. Cep telefonlarında, bilgisayarlarda, genel olarak iletişimin olduğu her yerde kullanılabiliyor. Kriptoloji, yaptığımız elektronik iletişim ve işlemleri daha güvenli hale getiriyor. Örneğin bu uygulama, bankacılık işlemlerimizi para transferlerimizi daha güvenli hale getiriyor. Biriyle konuşurken de bir başkasının bizi dinlemediğinden emin olabiliyoruz" dedi.
TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) görevlisi Adnan Baysal, konuşmasının sonunda TÜBİTAK'ta çalışmak isteyenlerin inovasyon kültürüne sahip olması gerektiğini, bu tür kişilerin TÜBİTAK'a iş ve staj başvurusunda bulunabileceğini sözlerine ekledi.
Haber: Fatih Osma (Radyo K.İ.) Fotoğraf: Helin Kaya (Radyo K.i.)