26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları öncesinde Kocaeli Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursu Çakın Memik ile görüştük. Ailelerin ve öğrencilerin sınav öncesi ve sonrasında neler yapmaları gerektiğine değinen Doç. Dr. Memik sınav kaygısının başarısızlığa neden olabileceğini kaydetti. Kaygının bulaşıcı olduğunu aktaran Doç. Dr. Memik, "Sınavdan bir gün önce daha sakin ve normal bir gün geçirebilir, yürüyüş ve nefes egzersizleri yapılabilir. Sınav öncesinde kafeinli ve yüksek şekerli gıdalardan uzak durulmalı." dedi.

Son Gün Ders Çalışılmamalı
Doç. Dr. Memik, son gün ders çalışılmasının heyecanı daha da arttırabileceğine dikkat çekerek, "Bilgilerin daha fazla yerleşmesi için ve kafa karışıklığına neden olmaması adına son gün ders çalışmayı önermiyoruz" ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Memik ayrıca sınavdan bir süre önce sınav kaygısı yüksek olan öğrencilerin uzman desteği almalarını önerdi.

Sınav, Kişinin Bilgiyi Sorgulama Yöntemidir
Sınav sonucuna bakarak öğrencinin başarısız olduğunu düşünen ve çocuklarını rencide eden aileler için de uyarılarda bulunan Doç. Dr. Memik " "Sınav sonucu bize o çocuğun çalışıp çalışmadığını, bilgiyi ne kadar kullanabildiğini gösteren yoldur. Aileler sınav sonucunu böyle değerlendirmeli. Başarısızlığın sebebi araştırılmalı, sınav sonucuna bakarak çocuğu rencide etmek bir çözüm yolu değildir" dedi.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
TEOG Öncesi Son Tavsiyeler