Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından dün (19.04.2018) Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonu'nda, "Yapı Anabilim Dalı" adlı seminer düzenlendi. Seminerde inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerini sektöre hazırlamaya yönelik deneyimler paylaşıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından seminerin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Sayın hocalarım, sevgili öğrencilerimiz ve değerli misafirlerimiz, kulüplerimizin düzenlediği bu tür seminerlere destek vermekten ötürü çok mutluyum. Her zaman bu tür etkinlikleri destekleyeceğiz." dedi.
Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kemal Beyen, seminerde konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Mehmet Nuray Aydınoğlu'na teşekkür ederek, "Kendisi çok yoğun olmasına rağmen bugün bizleri kırmadı ve buraya geldi. Diğer konuklara da geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Kıymetli konuklarımızın engin bilgilerinde faydalanmanızı temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.
Deprem Hasarlarını En Aza İndirmek İçin Çalışmalıyız
Yeni Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'ni hayata geçiren Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nuray Aydınoğlu, "Türkiye'nin Deprem Çalışmalarına Tarihsel Bir Bakış" adlı sunumuyla 1960'lı yıllardan günümüze kadar oluşturulan deprem yönetmeliklerinden bahsetti. Aydınoğlu, "Bilimsel alanda ve mühendislik bilgisinde meydana gelen hızlı gelişmelere karşın, Türkiye'deki yapı üretim sürecini, planlama-tasarım-yapım bağlamında rasyonel bir yapıya kavuşturamadığımız için, ülkemizin büyük bir kesimi önemli derecede deprem riski altında yaşamaya devam ediyor. Bu olumsuz durumu olumlu yöne çevirmek mesleğimizin borcudur." dedi.
Deprem Alanında Yapılan Çalışmalarla İlgili Sunumlar Yapıldı
İnşaat Yüksek Mühendisi Ali Bayraktar, "Sismik Güçlendirme Merkezi ve Yığma Yapı Mühendisliği'nin Gelişim Tarihi" adlı sunumunu gerçekleştirdi. Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kemal Beyen ise "Deprem ve Çevrel Titreşimler Etkisinde Yüksek Binalarda İnsanın Algısı ve Konfor Kalitesinin Değerlendirilmesi ile Fatih Camii'nin Zaman ve Frekans Ortamında Çevrel ve Deprem Tepki Analizleri" konulu sunumunu ve mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seval Pınarbaşı "Çelik Eğilme Elemanlarının Tasarım İlkelerini Eski ve Yeni Yönetmeliklere Göre Kıyaslanması", İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Akpınar "FRP Güçlendirme Çalışmaları", Dr. Öğretim Üyesi Serkan Engin "Zemin Dalgasında Kayma Hızının Çok Katlı Betonarme Çerçeve Yapılarının Davranışlarına Etkisi", İnşaat Yüksek Mühendisi Ömer Fatih Sak "Bitişik Nizam Betonarme Yapılarda Çarpışma Etkisi ve Zaman-Frekans Alanında Performans Analizleri", İnşaat Yüksek Mühendisi Güral Eren ise "Zemin Davranışı ve Mesnet Koşullarının Tarihi Yapıların Dinamik Davranışa Etkisi" adlı sunumlarını gerçekleştirdi.
Seminer soru-cevap bölümü ve konuşmacılara plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.
Haber: Senanur Türkücü (BHİ)
KOÜ'de Yapı Anabilim Dalı Semineri Düzenlendi
20 Nisan 2018