Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen "Glial Tümörlerde Güncel Yaklaşımlar" adlı toplantı 15 Nisan'da Kartepe Park Otel'de gerçekleştirildi.

Beyin ve omurilikte başlayan bir tür tümör olan Glial tümörlerin tanı ve tedavisi üzerinde görüşlerin yanı sıra, son güncel gelişmelerin paylaşıldığı "Glial Tümörlerde Güncel Yaklaşımlar" toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve alanında uzman bilim insanları ile doktorlar katıldı.

Tıp Fakültesi Amiral Gemi
Toplantı açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, üniversitemiz ile ilgili kısa bir bilgi verdi. Tıp Fakültesi'nin üniversitemiz için amiral gemi olma özelliğinin bulunduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, toplantının gerçekleştirilmesinde emeği bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen 14. Ulusal Hepato-Gastroenteroloji Kongresi'ne de değinen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Başkanlığımda gerçekleştirilen kongrede, üniversitemizde 4 ayrı odadan 30'a yakın canlı vakayı ve erken evre mide kanserlerinin tanısı ile teknikleri üzerinde çalıştık. Günümüzde teknolojide çok iyi gelişmeler var. Erken evre mide kanseri eskiden biyopsilerle rastgele yakalanırken, bugün artık çok daha gelişmiş teknoloji ile süratle belirleyebiliyoruz. Erken evre yakalandığı zaman da bunların tedavisinde başarı oranı artıyor" dedi. Tıp Fakültesi olarak her ana bilim dalında önemli başarılara imza attığımızı ve bununla gurur duyduklarını aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, toplantının da özellikle genç doktorlara yol gösterici olması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ise, kendi alanlarında çok başarılı bilim insanı ve akademisyenin bugün burada toplandığını ifade ederek, toplantı katılımcılarına teşekkür etti. Dört oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantıda, Glial tümörlerin tanısı, tedavisi ve tedavi sonrası değerlendirme konuları ele alındı.

Glial Tümörler Dört Oturumda Ele Alındı
'Glial Tümörlerde Tanı' başlıklı ilk oturumun başkanlığını Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yonca Anık yaptı. İlk oturumun konuşmacılarından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Büge Öz 'Glial Tümörlerde WHO 2016 Nöropatolojide Gelişmeler', Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Dinçer ise 'Glial Tümörlerde WHO 2016 Radyolojik Yaklaşım' konularında sunum gerçekleştirdiler.

İkinci oturumda ise 'Pediatrik Glial Tümörler' konusu ele alındı. Oturum Başkanlığını Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Çorapcıoğlu'nun yaptığı oturumda, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tezer Kutluk 'Pediatrik Glial Tümörlerde Sınıflamada ve Moleküler Çalışmalarda Pediatrik Onkoloji Bakış Açısı' ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kantar 'Pediatrik Glial Tümörlerde Kemoterapi ve Hedefe Yönelik Medikal Tedavide Yenilikler' konularında bilgilerini aktardılar.

Üçüncü oturum Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Ceylan başkanlığında 'Glial Tümörlerde Tedavi' adı ile gerçekleştirildi. Oturumda konuşmacı olarak yer alan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Çabuk 'Erişkin Glial Tümörlerde Medikal Tedavi', Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Anık 'Glial Tümörlerde Cerrahi Tedavi' ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Görkem Aksu 'Glial Tümörlerde Radyoterapi' konularını ele aldılar.

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercüment Çiftçi'nin başkanlığında yapılan dördüncü ve son oturum ise 'Glial Tümörlerde Tedavi Değerlendirme' başlığını taşıyordu. Dördüncü oturumda Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yonca Anık 'Glial Tümörlerde Tedavi Sonrası Radyolojik Değerlendirme' konusunda bilgilerini paylaştı.

Toplantının son bölümünde, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gür Akansel ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Demir Yıldız tarafından 'Olgu Tartışması' adlı panel yapıldı.

Haber: Tolga Nehbit (BHİ)
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Glial Tümörlerde Güncel Yaklaşımlar