Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Kocaeli Üniversitesi Akademik Giysi Töreni Yapıldı
Kocaeli Üniversitesi 2018-2019 Öğretim Yılı Akademik Giysi Töreni, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

47 öğretim üyesinin profesörlük, 48 öğretim üyesinin doçentlik, 41 öğretim üyesinin de doktor öğretim üyesi unvanı aldığı akademik giysi töreninde akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri cübbe giydi. Bilimsel başarı gösteren akademisyenlere de yayın teşvik ödülleri takdim edildi. Ayrıca Akademik Giysi Töreni'nde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ozan Bilgiseren kuratörlüğünde gerçekleştirilen, '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi' yer aldı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Ak Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Zümran Aracı, rektör yardımcıları, senatörler, davetliler, akademisyenler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Şef İsmet Ünsal yönetiminde Türk Halk Müziği Korosu'nun seslendirdiği eserler ve Ege, Kafkas ve Erzurum yörelerine ait Türk Halk Oyunları ekiplerinin gösterisiyle devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, akademik ve bilimsel başarı gösteren akademisyenleri tebrik etti. Akademik giysi törenlerinin bir yaşam biçimi olarak kabul ettikleri çalışma hayatlarının en kıymetli günleri arasında yer aldığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Akademisyenler olarak, gündelik sorun ve telaşlarımız, idari olarak üstlendiğimiz vazifeler ne olursa olsun ürettiğimiz bilimsel eserler ve uzmanlaştığımız alana sunduğumuz katkılarla var olmayı her şeyden önde tutarız. Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz törenimiz bilimsel sorumluluğumuzun ve mevcudiyetimiz noktasında kat ettiğimiz başarının hem takdiri hem de ailelerimizle birlikte bu gururu yaşadığımız özel bir gündür. Bilimsel bir çalışmada bulunmak, akademik üretim sağlamak, unvanlar kazanma yolunda değil; bilme isteği öğrenme merakı ve toplum için faydalı olma hassasiyeti ile gerçekleştirilen bir süreçtir. Akademisyenlerin bilime ve öğrencilerine karşı olduğu kadar, ülkelerine ve milletlerine karşı da yüksek sorumluluk hissetmeleri gerektiği inancındayım. " dedi.

"Ekonomik, siyasi, sosyolojik açıdan refaha kavuşmuş bir toplum olmanın yolu, bilimin ışığında atılan temeller üzerinde yükselen bir toplum yapısıyla mümkün olacaktır." diyen Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Ülkemizin 2023 ve 2071 stratejik hedeflerine ulaşabilmesi, dünya sahnesinde önemli bir yere sahip olabilmesi için, üniversitelerimizin performansı, ürettiği bilimsel bilgi, patentleri, sanayiye katkısı ve yetiştirmiş olduğu nitelikli beşeri sermaye büyük önem taşımaktadır. Tam bu noktada ülkemizin tarihi bir atılım sürecinde olduğunu düşünüyor, Kocaeli Üniversitesi ailesi olarak bu tarihi sorumluluğu son derece iyi kavradığımıza inanıyorum." ifadesinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Türkiyemiz için; eğitiyor, araştırıyor ve üretiyoruz felsefesi ile çıktığımız yolda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde büyük aşama kaydederek önemli başarılar elde ettik. Kurumumuz bünyesinde; 179 Bilimsel Araştırma Projesi, 62 TÜBİTAK Projesi, 1 San-Tez bir de Kalkınma Bakanlığı Projesi başarı ile yürütülmektedir ve bu projelerin toplam bedeli yaklaşık 38 Milyon TL'ye ulaşmış durumdadır. Bununla beraber geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışı toplam 913 bilimsel etkinlik ve toplantıya yaklaşık 2 buçuk milyon TL destek üniversitemiz tarafından sağlanmıştır.

Araştırma projelerinin yürütülebilmesi, eğitim faaliyetlerimizin aksamadan devam edebilmesi ve daha kaliteli projelerin gerçekleştirilebilmesi adına güçlü bir alt yapıya, nitelikli mekanlara ihtiyaç vardır. Üniversitemiz son dönemde bu noktada önemli bir aşama kaydetmiştir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Eski Başbakan Yardımcımız Fikri Işık, İlimiz Milletvekilleri, Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye eski Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza destekleri, yanımızda oldukları için üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu kapsamda; Tıp Fakültemiz bünyesinde bulunan DEKART, KÖGEM, DETAB gibi araştırma merkezleri tek bir çatı altında toplanarak, merkezler arasındaki etkileşim ve sinerji arttırılmış verimli bir çalışma ortamı tesis edilmiştir. Aracı ailesinin destekleri ile hayata geçirilen Semahat Aracı Onkoloji Hastanesi ve Palyatif Bakım Merkezi geçtiğimiz ay içerisinde hizmete açılarak faaliyetlerine başlamıştır. Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönem içerisinde yine Aracı Vakfı'nın destekleri ile mevcut binanın karşısında Onkoloji Cerrahi Hastane'si yapılarak faaliyetlerine başlayacaktır.

Üniversitemizin milletimize hizmet hususunda en görünür yüzü Araştırma ve Uygulama Hastanemizdir. Göreve geldiğimizde Araştırma ve Uygulama Hastanemizin borç miktarı sürdürülebilirlik limitlerini aşmıştı ve Sağlık Bakanlığı'na devredilme riski ile karşı karşıyaydı. Gerçekleştirilen görüşmeler, tasarruf önlemleri ve mali yardımlar ile borcumuz sürdürülebilir seviyelere çekildiği gibi yeni projeler için de kaynak yaratılmıştır. Yaratılan yeni kaynaklar ile birlikte hızlı bir ilerleme sürecine de girilmesi memnuniyet vericidir.

Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle hastanemize bedeli 15 milyon Tl olan radyoterapi cihazı kazandırılmış, Tomografi ve MR cihazları hastanemiz bünyesine katılarak tedavi edilebilir hasta sayısı iki katına çıkarılmış, Yoğun bakım odalarına ek yapı yenilenmesi sağlanmış, ameliyathanelerde düzenlemeye gidilerek milletimize yakışır bir hizmet verilmesi sağlanmıştır. Özellikle hastanemizin gittikçe artan yoğunluğu dikkate alınarak, poliklinik hizmetlerine yönelik ihtiyaçların karşılanabilmesi için planlanan 29.000 metrekarelik ek poliklinik binasının inşaatı bitme noktasına gelmiştir. 45 milyonluk bu dev projenin gerçekleştirilmesiyle hem öğretim üyelerimize daha iyi çalışma koşulları sunulacak, hem de hastalarımızın daha rahat hizmet alabilmesi sağlanacak olup, sadece tedavi değil eğitim alanında da örnek bir proje olma niteliği gösterecektir.

Umuttepe'de kurulması kararlaştıran ve bizim çok önem verdiğimiz AMATEM ve ÇAMATEM projeleri de ümit ediyorum ki en kısa sürede hayata geçirilerek hizmet vermesi sağlanacaktır. Yeni çalışma dönemimizde geçmişte bir dönem benim de koordinatörlüğünü üstlenmiş olduğum ÜNİBEL faaliyetlerine tekrar başlayacağımızın müjdesini de buradan vermek isterim. Büyükşehir Belediyemizin ve yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'ın da destekleri ile en kısa sürede bu projemizi başarıya ulaştıracağımıza inanıyorum.

Yayın Teşvik Ödülü alan akademisyenler fotoğraf galerisi

Profesör olan akademisyenler fotoğraf galerisi

Doçent olan akademisyenler fotoğraf galerisi

Doktor Öğretim Üyesi olan akademisyenler fotoğraf galerisi

Yayın teşvik ödülü alan ve akademik aşama kaydeden akademisyenlerin listesi
Daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz KOÜ Vizyon 2023 toplantısında arz etmiş olduğum, B Kapısı yapımı, B kapısı önü üst geçitin tamamlanması, sulama göleti, hastane yolunun yeniden yapılarak genişletilmesi gibi çok sayıda projemizi tekrar anmayacağım fakat Kocaeli Üniversitesi'ne dikkatli bir gözle bakan herkes çehresinin değiştiğini üniversitemizin çok daha iyi yerlere geldiğini rahatlıkla görebilecektir. Halk'a hizmet hakk'a hizmet felsefesi ile çıktığımız bu yolda, üniversitemizin yatay gelişimini hızla tamamlayarak, bir başka deyişle bina ve fiziki ihtiyaçlarını hızla karşılayarak önemli bir aşama kaydetmiş bulunuyoruz. Bu noktadan sonra hedefimizi dikey bir büyümeye odaklanmış durumdayız. En kısa sürede araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizde atılımlar yaparak Kocaeli Üniversitesi'ni araştırma üniversiteleri arasına sokmak en önemli gayelerimizden biridir.

Tüm bilimsel faaliyetlerimiz ve akademik çalışmalarımızla desteklediğimiz toplumsal faydaların yanı sıra kadim kültürümüzü, tarihimizi ve bizi biz yapan değerleri son derece önemsiyoruz. Bu doğrultuda Sekapark alanında hizmet vermekte olan Kültürevimiz aracılığıyla kent halkımızın ücretsiz eğitim almasına; hat, tezhip, ebru gibi kadim sanatlarımızın geniş kitlelere ulaşmasına aracılık etmekten mutluluk duyuyoruz. Çünkü halkımızla bütünleşen ve bilimi toplumla buluşturan bir kurum olmamız gerektiğine yürekten inanıyoruz.

Toplumumuzu bir arada tutan tüm değer ve olgulara yönelik büyük bir hassasiyet ve duyarlılık içinde olmalı, tarihi mirasımız ve bizi biz yapan değerlerimizi korumalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Ülke olarak içerisinde bulunduğumuz şu zor günlerde başta üniversitemiz öğretim üyeleri olmak üzere tüm akademisyenlerin bu miras ve sorumluluktan pay çıkartarak, milletimizin bölünmez bütünlüğü ve ülkemizin geleceği için çaba sarf ettiğini görmek mutluluk vericidir. Bizler toplumda eğitimimiz ve konumumuz gereği kanaat önderi rolünü taşırken, bu sorumluluğa uygun davranmalı, aziz milletimizin menfaatlerini her şeyin önünde tutmalıyız.

Makamlar, unvanlar geçici, başarıya giden yoldaki bayrak yarışı ise bakidir. Göreve geldiğimiz günden beri bu sorumluluk ve istekle öncelikli olarak üniversitemizin eğitim kalitesinin yükseltilmesini, nitelikli bilimsel araştırmaların yapılmasını destekledik bundan sonraki dönemde de böyle olacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Toplumda son derece itibarlı bir yere sahip olan mesleğimizi ve yaşam biçimimizi yüceltmek adına tüm üniversite olarak gönül ve hareket birliği içerisinde olmamızı içtenlikle temenni ediyorum. Bu vazife bize; vatanını anne, devletini baba, milletini kardeş bilen kadim kültürel geleneğimizin armağanı, sonraki kuşaklara ise en büyük mirasımızdır. Tüm bu görevleri başarıyla gerçekleştiren bu sorumluluğu benimseyen hocalarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyor başarılar diliyorum. Bu vazifeyi gerçekleştirme yolunda Allah Yar ve Yardımcımız olsun."

Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü'nün konuşmasının ardından 2017-2018 yılı Web Of Science İncites'ta yer alan, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında en çok yayın yaparak ilk 3'e giren akademisyenlere yayın teşvik ödülleri verildi. 45 öğretim üyesinin profesörlük, 48 öğretim üyesinin doçentlik, 41 öğretim üyesinin de doktor öğretim üyesi unvanı aldığı akademik giysi töreninde akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri cübbe giydi.

18 Nisan 2019