Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
TRT Akademi Kocaeli Üniversitesi'nde
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde dün(31.03.2016) TRT Akademi 'Eğlence Endüstrisi Söyleşisi' gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ve TRT Akademi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte 'Eğlence Endüstrisi' konulu TRT Akademi Hakemli Dergisi'nin ilk sayısı hakkında bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selma Koç Akgül, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Prof. Dr. Hüsamettin Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Nihal Kocabay Şener'in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

'Teori ve pratik bir arada'
KOÜ İletişim Fakültesi 3 Mayıs Amfisi'nde gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Füsun Alver TRT hakemli akademik dergisinin ilk toplantısını gerçekleştirmekten dolayı memnuniyetlerini belirtirken, " Dergi, teori ve pratiği bir araya getirmesi sebebiyle çok önemli" diye konuştu. Alver'in ardından konuşma yapan Erkan Durdu iseTRT olarak üniversitelerle yapmış oldukları çalışmalardan bahsederek, " Bu tür akademik toplantıların profesyonel yayıncılara rehber olacağını düşünüyorum ve bu sebeple memnuniyet duyuyorum" dedi. Durdu, teknoloji sayesinde dünyanın küçük bir köy haline geldiğini belirterek, " Mc Luhan'ın Global Köy kavramını yaşıyoruz. Dünya cep telefonlarıyla cebimize kadar girdi" diye konuştu.

'Gözetlenme Bağımlısı Oluyoruz'
Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak sunumunu gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Nihal Kocabay Şener 'Eğlence sektöründe gözetleme' konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Sosyal medya kültüründen önce gözetlenmenin hoş karşılanmayan bir davranış olduğunu belirten Şener, "Sosyal medyadaki faaliyetlerimizle gözetleme bağımlısı haline geliyoruz. Çünkü sosyal medyada izlenmek 'çevrem tarafından onaylanıyor muyum' sorusunun cevabını üretiyor" diye konuştu. Şener'in ardından konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüsamettin Arslan ise konuşmasında eğlence çağı içerisinde yaşadığımızı vurgulayarak, "her uygarlık kendi mensuplarını çeşitli yöntemlerle eğlendirmiştir. Grek uygarlığı tiyatrolarla, farklı dini uygarlıklar ise çeşitli dini ritüellerle eğlendirilmiştir. Bugün ise eğlence kültürü cep telefonlarına sığdırılabilmektedir" dedi.

Etkinlik öğrencilerin sorularının cevaplanması ve konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Haber: Faruk Çıplak (BHİ)
Haber videosu için tıklayınız.