Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, dün (31.03.2018) Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen 'Genç Yönetici Okulu' programında gençler ile bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'ın yanı sıra çok sayıda öğrencinin ve davetlinin katıldığı söyleşide Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün, "Yaratıcı Beyin ve Liderlik" başlığı altında yaptığı konuşma öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

"Çağı En İyi, Gençler Anlıyor"
"Ekonomi" başlığı altında sunum yapan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, konuşmasına, "Gençlerle buluşmak bizi her zaman zinde tutuyor." diyerek başladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide, çağı en iyi, gençlerin anladığına vurgu yapan Işık, "İnsanın akıllısı kırkına kadar kendinden büyüklerle, kırkından sonra da kendinden küçüklerle yaptığı hasbihalle belli olur. Bu düşünceyle yola çıktığımız zaman gençlerle bir araya gelmek bizim için oldukça önem taşıyor. Yaşadığımız çağı en iyi gençlerin anladığını düşünüyoruz. Bu düşünceden hareketle gençlerle bir araya gelmek bizi çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

"Afrin Zaferi, Ülkemizin Gücünü Gösteriyor"
21. yüzyılda en istikrarlı ekonomiye sahip olan ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yapan Fikri Işık, "Afrin'de kazandığımız zafer ekonomimizin gelişmiş olduğunu gösteriyor. Şuanda fiilen Suriye'de harekat yaparken aynı zamanda terörle mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi güçlü ekonomimiz sayesinde sürdürüyoruz" dedi.

Fikri Işık, konuşmasında teknoloji çağı ve kodlamanın önemine de vurgu yaparak gençlere mesleki yeterlilik konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

"Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir"
Öğrencilerle sıcak bir sohbet gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü ise gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunarak, öğrencilerden gelen soruları içtenlikle yanıtladı.

Yaratıcılığın doğası hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Bilim ileriye gittikçe insanın mükemmeliyeti de ortaya çıkıyor. İnsan, düşünen ve karar veren, yaratılanların en özeli olan varlıktır. Herkes, bu özellikleri kullanarak içinde bir yaratıcılık olduğunu bilmelidir. Allah, insanları yaratırken hiç kuşkusuz eşit davranmıştır. Önemli olan insanların gelişiminde çevresel etkilerin nasıl sonuçlar doğurduğudur. Bu anlamda her insan mutlaka bir ihtisas alanı seçmelidir. Bu ihtisas yolunda ilerlerken mutlaka disiplinli çalışmalıdır. Çünkü hiçbir başarı tesadüf değildir." dedi.

"Eğitimin Sınırı Yok"
Başarıya giden yolda mükemmeliyetçiliğin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Hülagü, "Bu süreçte yoğun bir konsantrasyon oluşturulmalı, eğlenceden, zamandan ve daha birçok konudan taviz verilmelidir. Yaratıcılığın önüne geçen başlıca etmenler ise; önyargı, ırkçılık, yoksulluk, savaşlar ve eğitimsizliktir. İnsanlar, bu kavramları yaşamları boyunca ön planda tutarsa yaratıcılığa ulaşması da oldukça zor olacaktır. Bu sebeple insanlar yaşamları boyunca öğrenmeye hevesli olmalıdır. Çünkü eğitimin bir sınırı yoktur." ifadelerini kullandı.

Yaratıcılıkta İçerdeki Beni Yakalamak Önemli
Konuşmasına tarihi isimlerden örnekler vererek devam eden Prof. Dr. Hülagü, "Yunus Emre, 'Bir ben var benden içeri' diyor. Yaratıcılık için içerdeki beni yakalamak önemli. Bir orkestranın bütünlüğünü sağlayabilmek için şefe ihtiyacı vardır ve orkestra o zaman mekanizma gibi işler. İnsanın içindeki yaratıcılık ruhunun da bir mekanizmayla çalışması gerekiyor. Hiçbir insan durup dururken bir yaratıcılık fikri ortaya atmaz, çevresel faktörlerden etkilenir. "diyerek konuşmasını tamamladı.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve Koruma Klor Alkali A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Vefa Aracı'nın da konuşma yaptığı söyleşi sonunda tüm konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber: Helin Kaya-İsa Güner (BHİ)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Rektörümüz, Genç Yöneticilerle Bir Araya Geldi