Kocaeli Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ile Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (KSHMYO) işbirliğinde düzenlenen "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" bugün (07.04.2017) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

KSHMYO öğrencilerini Mesleki Uygulama ve Stajlarda mesleki kazalardan korumak ve eğitim sürecinde olası riskleri önlemek amacıyla düzenlenen eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eğitimin açılış konuşmasını ise KSHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Taştan yaptı. 7 Nisan'ın aynı zamanda "Dünya Sağlık Günü" olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Taştan, öğrencilerin Dünya Sağlık Gününü kutladı. Eğitimin içeriğine dair açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Taştan, ilk defa düzenledikleri eğitimin yapılmasına destek verdikleri için İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ile Koordinatör Doç. Dr. Arpaz'a teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından sözü Kocaeli Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Doç. Dr. Ercan Arpaz aldı. İş sağlığı ve güvenliğinin önemine değindiği sunumunda, iş kazaları neticesinde büyük bir iş gücünün zarar görebildiğini belirten Doç. Dr. Arpaz, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar ile ilgili bilgiler verdi.

Sağlık ve Teknik Konularda Öğrenciler Bilgilendirildi
Eğitimin Sağlık Konuları bölümünde, Öğr. Gör. Serap Arsal "Meslek hastalıklarının tanımı ve mikrobiyal olmayan sebepleri ile sağlık hizmetlerinde ilk yardım", Yrd. Doç. Dr. Rüştü Taştan "Meslek hastalıklarının mikrobiyal sebepleri ve diğer biyolojik etmenler" ve Öğr. Gör. Dr. Selda Mert Boğa ise "Meslek hastalıklarının psikososyal risk etmenleri ile Meslek hastalıklarından korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması" konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

Teknik Konular bölümünde ise Öğr. Gör. İlknur Ç. Zerengök "Sağlık hizmetlerinde kimyasal, fiziksel risk etmenleri ile sağlık hizmetlerinde güvenlik ve sağlık işaretleri", Doç. Dr. Ercan Arpaz, "Sağlık hizmetlerinde ergonomik risk etmenleri", "elle kaldırma ve taşıma", "parlama, patlama ve yangın ve yangından korunma", "İş ekipmanlarının güvenli kullanımı", "Ekranlı araçlarla çalışma", "Elektrik, tehlikeli, riskleri ve önlemleri", "İş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması", "Kişisel koruyucu donanım kullanımı", "İş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü" ve "Tahliye ve kurtarma" konularında bilgiler verdi.

İSG Eğitim Programına aktif katılan ve aynı gün yapılacak Değerlendirme Sınavında yeterli puan alarak başarılı olan öğrencilere Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi katılımcı sertifikası verildi.

Haber: Tolga Nehbit (BHİ)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Sağlık Hizmetlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi