Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu tarafından 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında “Kocaeli Turizminin Bugünü ve Geleceği” adlı etkinlik düzenlendi.
Çevrimiçi gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak Kocaeli Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Dr. Öğr. Üyesi Tülay Polat Üzümcü ve Öğr. Gör. Dr. Ömür Alyakut katıldı.
Etkinlikte ilk olarak Kocaeli’nin turizm potansiyeli ile ilgili olarak Kocaeli Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen konuşma gerçekleştirdi. Kocaeli’nin genel anlamda bir sanayi şehri algısı bulunduğunu söyleyen Taşdelen, “Bu algının turizm anlamında kentimizi baskıladığını ve kentimizin varolan turizm potansiyelini ön plana çıkarmamızı engellediğini görüyoruz. Ancak bu algıyı yavaş yavaş yıkmaya başladık.” dedi. Kocaeli bölgesinin turizm anlamında avantajlı bir bölge olduğuna vurgu yapan Taşdelen, kentteki turizmin gelişmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kocaeli Turizminin Bugünü ve Geleceği
19 Nisan 2021
Etkinliğin bir diğer konuşmacısı Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Tülay Polat Üzümcü Kocaeli turizminin bugünü ve geleceğine değindi. Turizme gönül veren herkesin turizm haftasını kutlayarak sözlerine başlayan Dr. Öğr. Üyesi Tülay Polat Üzümcü, sunumunda günümüzde kentimizdeki kültür turizmi, etkinlik turizmi, doğa turizmi ve sağlık turizmi ile ilgili detaylı bilgiler paylaşırken, pandemi sürecindeki ve pandemi sonrasındaki turizme de değindi. Dr. Öğr. Üyesi Tülay Polat Üzümcü son olarak Kocaeli turizminin geleceği ile ilgili de bilgiler paylaştı.
Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Ömür Alyakut ise Kocaeli turizminde önemli bir yer tutan gastronomi üzerine bir değerlendirmede bulundu. Kocaeli’ye özgü gastronomi ürünleri ile ilgili bilgiler veren Öğr. Gör. Dr. Ömür Alyakut, gastronomi turizminin önemine yönelik konuştu. Kocaeli’nin gastronomi değerlerinin ortaya konulmasının ve turistik çekicilik unsuru olarak tanıtılmasının bölgesel rekabet açısından önem arz ettiğini ifade eden Öğr. Gör. Dr. Ömür Alyakut, bu konuda yapılmış çalışmaları ve atılması gereken adımları aktardı.
Etkinlik değerlendirme ve soru-cevap bölümü ile sona erdi.